Prečo dvojmesačné dieťa na bruchu plače a nezdvíha hlavičku?
Mam 2 mesacne dieta a na brusku place hlavu podrzi minutu asi cca a pusti a zacne plakat, ani ju neskusa dvihat pen place ako keby sa mu nepacilo byt na bruchu, ked mu dam vankusik na brusko tak pekne drzi hlavu a tak isto aj ked ho mam na rukach tak krasne ma hlavku dvihnutu malokedy ˇu spadne … mali ste takyto problem ? A dalsia vec este sa mi nepretaca sam ma este cas nato?
@anavixy ruky sa davaju pod hrud ?
Minuta na brusku mi nepride ako malo. My sme nasu aj v 3m este museli podkladat pod hrudnikom, aby vydrzala aspon chvilu. Potom som postupne znizovala podklad. A vlastne aj ked sa zacala pretacat, tak plakala po kazdom uspesnom pretoceni na brusko. To boli casy 🙈.
Neviem, cim to je, mozno zle travenie.
Ale nemusis to hrotit na plochej podlozke. Su aj alternativy, ktore su prospesne a menej stresujuce pre urcite deti.
@k47 dakujem upokojili ste ma 🙏 lebo ked ma podklad pod hrudnikom tak vydrzi dlho
Nie, vedla tela, podla veku najprv prirodzene v urovni ramien, postupne ma byt opora o predlaktia, neskor (okolo 3. m) laket pred uroven ramien a opora o lakte.
Podkladat hrudnik nie je vhodne ani potrebne.
Odporúčam navštívte Osteopata - na Slovensku je ich málo. Ale v zahraniči naprávajú deti bežne osteopati už v pôroniciach. Jemnými dotykmi ponapráva/ uvolní to čo má bábatko zaseknuté možno este od pôrodu. Nám to velmi pomohlo.
Dcéra sa narodila s torticollisom - skratený sval na krku a nevedela byť na brušku. Vyriešil to osteopat behom 4 stretnutí.
Moji vsetci spociatku revali na brusku. Neskor v tejto polohe aj spali 🙂
Davaj kazdu moznu chvilku. Aspon kratko...
Minuta je dost dlho. Potom ho to prestane bavit. Vela deti nema rado polohu a brusku. Az ked sa zacnu plazit alebo pohupovat pred stvornozkovanim, tak to zacnu mat radi.
Davaj ho na brusko niekolkokrat denne, kludne staci na tu jednu minutu. Niecim ho zaujmi. Daj sa na jeho uroven a nieco mu rozpravaj, alebo nejake kontrastne CB obrazky kazuj, alebo si ho poloz na svoju hrud ked lezis na chrbte. a budete tvarou v tvar.
Ničím mu nepomamaj, nic nepodkladaj pod brusko a na rukách nosit tak, aby nemusel sám aktivne drzat hlavu, pokial ju už bezpečne nedrží.
A radsej si nieco nastuduj o správnom vývoji, lebo chciet po 2m dietati, aby sa otacalo, ked este nedrží hlavu, je fakt mimo. Aby si mu este svojou premotivovanostou neublížila.
Má len 2 mesiace na pretáčanie má čas. Čo sa bruska týka ani môj druhý syn nechcel bývať na bruchu. Tiež sme používali vankúš a ten mu vyhovoval. Tak ho tam nechaj pokial bude treba.
My sme mali podobny problem, este aj problemy so spankom. Pomohlo nam osetrenie Osteodynamikou, boli sme u jednej pani pri Ziline. Upravila mi aj manipulaciu s malym, zle som ho dvihala. Po terapii do 2 dni velka zmena k lepsiemu.

To nie je o case, nemusi drzat hlavu minutu ani viac. Radsej viackrat denne na kratucku dobu. Na brusku dbat na spravne polohovanie ruk a nenutit, len kym neplace. A pretacat by sa ti mal kam, akoze z chrbatika na brusko? Tak to sa este nacakas, ved ma 2m.