Prečo má ročné dieťa popraskané pery?

matusik24
10. feb 2014

Ahojte chcem sa spýtať a poprosiť o radu môj 1 ročný drobček má spodnú peru popraskanú, netečie mu krv, ale má to červené a nejde sa mu to zahojiť.Môžem mu to natierať poraďte.Môže byť za tým aj nedostatok vitamínov??Za rady ďakujem.

aadulik2110
10. feb 2014

ja pery aj sebe aj malému - natieram lanolínovou mastičkou z DM - tou čo je na bradavky..... možno je to len časom (teda u nás veľa a strašne často fúka) - mne momentálne praskajú do krvi - a do rána to mám vždy pekne zahojené

aniko82
10. feb 2014

Mmentalne Tiez pouzivam (celej rodine) masticku Babylove na bradvky, krasne pomaha...alebo tycinka -balzam na pery od sebamedu, jelni loj s placentou--tiez vhodne aj pre male deti..nemusi to byt pre nedostatok vitaminov (ak uz tak Bcka)-skor to robi pocasie, slnko a sucho cez leto, chladno a vietor cez zimu...je dobre pouzivat balzam preventivne a tu masticku a velmi popraskane pery..

mirinka9
10. feb 2014

propolisova mast pomaha... da sa objednat u jedneho pana na dobierku. je vraj dobra aj na exem. mam z toho cely letak, na co je dobra. ale my ju pouzivame teraz na pery, aj na drobnosti na kozi niekedy

alex31
11. feb 2014

u nas sa na tieto problemy pouziva vyhradne pravy "domaci medik" a stale zaberie ...

sissy27
11. feb 2014

popraskané pery sú aj známkou dehydratácie, takže zvýšiť príjem tekutín a používať nejaký balzam na pery...

michaela.g
11. feb 2014

@matusik24 mojej sa to zacala ked nastupila do skolky, urcite malo pije, ale ako ucitelku prinutim aby jej viac ponukala..? Natieram hojivym zazrakom 🙂

kazunomiya
11. feb 2014

Akurát som teraz čítala tento článok: http://detskechoroby.rodinka.sk/detske-choroby/... je to presne o tom, skús si prečítať 🙂

klincek
11. feb 2014

podla nasej dr. len natierat a natierat..dobra je nechtikova mast (mam z DMky, asi 200g balenie za 2 €🙂). a ak sa tie praskliny zle hoja, treba vraj davat B-komplex (je aj vo forme kvapiek). vyskusali sme a pomaha. prijemny vedlajsi efekt je, ze sa ti maly "rozpapa" 😅. a cim viac vody, tym lepsie. v zime deti velmi nepiju, treba na to dat pozor (sa mi hovori, ja som od rana vypila "az" dva pohare vody 😝 🙂 )

maykaaa1122
10. mar 2017

Ahoj, ja mam popraskane pery od chvile ako som otehotnela, nepomaha nic, niekedy ich mam az krvave, vyzera to hrozne, mala som to aj v prvom tehotenstve, ale potom mi v lekarni odporucili bepanthen, zevraj mi pomoze. skusila a on pomohol..super.

lilu7
5. okt 2017

Maly mava casto rozhryzane.natierala som mu ich mastou z lekarne-balzam ma pery placenta pekne vonal a tak si ho stale oblizoval a viac si ich vysusoval. Na med bol maly tak som mu dala bepanthen care bez vone a chuti a zhydratoval a krasne mu pomohol.

lilu74
23. feb 2018

Med na noc v tenkej vrstve je asi najlepsi ked uz ziaden krem nepomaha,alebo aj bepanthen care pekne hydratuje a premasti.

alobalka
23. feb 2018

Nič lepšie ako lanolinova masť na popraskané pery nie je. Keď to natriem, po hodine suchá koža zmakne a krásne sa dá odstrániť. Jasné, že keď je vonku mínus xy, treba pery mastit ako ochrana pred vetrom a zimou, plus hydratovat zvnútra. Môže mať aj citlivú kožu, najmä ak má ekzem. ..