Prečo mesačné bábätko ťažko dýcha pri dojčení?
Ahojte. Máme doma mesačne bábo. Občas ťažko dycha, akoby pár sekúnd nedýchal a potom sa z ťažká nadýchne. Stáva sa to väčšinou pri kojeni, občas aj normálne, keď je hore. Inak dýcha čisto. Môže to byť refluxom? Lebo sa mi to moc nezdá....
Ty pediatra nemáš?
@stellarstar pediater povedal, že reflux. Lenže pri refluxe by malo bolieť bruško a asi by mal aj slabšie priberať. Ale s týmto nemáme vobec problém. Preto chcem vedieť z praxe ako ste to mali
Deti vseljako divne chrcia niekedy. A pri refluxe ti moze aj dobre priberat
Nemusi vobec boliet brusko ani nepriberat pri refluxe, ale ze vobec. Je to uplne o inom. Aj taketo “cudne” dychanie je u babatiek normalne, rozne zvuky, hlbsie a plytsie nadychy, strhavanie sa. Nam sa to tazko posudzuje z tvojho popisu, je neobjektivny (ako kazdy takyto popis) a tu sa rado v komentaroch zvelicuje, ale dolezite je posudenie pediatrom, ktory dieta vidi. Pokial je to podla neho ok, pokial dieta nepremodrava, v spanku dycha pravidelne, nepipa monitor dychu (nema aponoicke pauzy), tak vsetko nasvedcuje tomu, ze je to v poriadku.
@majlo1234 veď práve, ze na jednej strane si vravím, že teda malé deti to majú všelijako a všeličo je normálne, ale tohto sa trochu bojím. Na druhej strane on celkovo pri kojeni vydáva také dosť vlastne zvuky, snáď to bude ok
No ja by som sa neupokojovala. Pediater kedy videl dieťa? Počul ako dýcha? Keď máš zlý pocit, chod na pohotovosť.
Nie je to zvelicovanie, je to predchádzanie väčšiemu problému. Keby si ja poviem ze moje dieťa dýcha cudne ale ved to je normálne u tak malých detí, už dieťa nemám.
Daj na svoj pocit, na doktora, reálneho doktora.
Ja stále vravím, radšej 100x zbytočne ako raz neskoro.
@lucia13022023 chodíme teraz často na poradne, dieťa takto dýcha len pár krát za deň, takže reálne to lekárka
Nevidela, ani natočiť jej to nie je jednoduché. Ale skočím za ňou priestotu. Zaujímavé je, že v spánku to nemá. Aspoň zatiaľ.
Autorka, nemusí to nič znamenat ale môže. Ja by som sa to pokúsila natočiť ak sa dá. Držím palce aby to nič nebolo.
a neprikldas babo zle? alebo mozno mlieko velmi tecie a nevladze prehltat
@agajka22 neprikladam ho zle, je to už moje tretie dieťa, všetky som kojila. Bola som dnes u lekárky so starším synom a znova som sa na to pýtala. Vraj oni sa niekedy do toho kojenia tak ,,pohltia,, ze nestíhajú dýchať. Čo teda môže byť u nás. Lenže občas sa mu to stane aj keď sa nekoji. Našťastie nie v spánku. Mám skúsiť monitor dychu na plienku,žeby sa to odsledovalo, ale vraj kým nemozdra, tak by to malo byť ok...

Ak sa ti nieco nezda, tak smer pediater!