Prečo moje 14-mesačné dieťa ešte nesedí?
Dobrý večer maminy, stretli ste sa niektorá s tým, že 14-mesačné dieťa ešte nesedí?
Nieje to ok, treba to urcite riesit s lekarmi a chodit na rehabilitacie
Neurolog, pediater, ortoped vsetci sa tvaria, ze je to ok a "treba mu dat cas"
Po vlastnej osi by som si pohľadala fyzioterapeuta a dala dieta prezrieť
Skúste sa objednať na detské fyzio, čo oni povedia 🙂
Bolo by treba viac informácii o tom čo dieťa už dokáže. Je to mimo normu.
No isto to nieje ôk a chodí stvornozkuje atď
Hladaj ineho pediatra, urgentne, takeho ktory nebude dieta zanedbavat. Kludne vymen aj vsetkych lekarov, ktori sa tvaria, ze je to ok pretoze to nieje ok a treba s tym urgentne nieco robit.
@pribinak Plazi sa (zacalo neskor ako je norma), zacalo stat pri nabytku, stoji na 4 iba na mieste
stretla... diagnóza tam bola.
@elli333 Asi mi nic ine neostava, ani mne to nepride normalne uz
@deti95060810 Mozes napisat viac prosim?
DMO
Konala by som na vlastnú päsť a išla k dobrej fyzio.
Tak takyto pmv v 14m iste nie je v norme. To uz mal davno riesit dobry detsky fyzioterapeut a nerozumiem ako ze to pediater a neurolog nepovazuju za potrebne. Neurologa a ortopeda navstevuje dieta preco?
Pockat,zacalo stat pri nabytku a nevie si sadnut??To mi nejako nevychadza. Ako sa dostalo do stoja,ked nestvornozkuje a nevie si sadnut? Stvornozkovanie ide ruka v ruke so sikmym sedom. V tomto veku deti uz chodia,nie,ze sa nevedia este posadit. Velmi zvlastne,ze to vsetkym pride normalne.
@iwesska Vytiahne sa rukami z polohy na styroch a stoji ak sa pridrzi, samostatne nie. Po 4 sa nepremiestnuje, iba plazenim a v sede sa udrzi iba kratko pricom sam od seba si nesadne
@anavixy Kvoli mierne zlezanej hlavicke primarne ale riesili aj toto a vsetci 3ja to zhodnotili ako v pohode comu ja absolutne nerozumiem
Nedavala si dieta sadat? Cim viac ho davat na brucho-i ked teraz uz asi nebude chciet ale... cele je to divne. Zrovna najmensia moja ma 13mesiacov a... vlastne to ako pises ani u jedneho z mojich deti som sa nestretla.
No akože je to dosť oneskorené. Nebudem tvrdiť, že tam je nejaká diagnóza, ale sú to minimálne zlé pohybové vzorce, keďže dieťa sa dostáva do stoja a na štyri. Môže mať v budúcnosti problém s členkami, chôdzou, chrbticou, atď. Plazí sa správne ? Neurológ určite kontroloval reflexy. Tie boli v poriadku?
Bez ohľadu na všetko okolo by som vymenila pediatra. Odkiaľ si?
@maryetta 80% dna travi na brusku, na chrbte vobec nie je, prevazne na brusku plazi sa po byte, hraje sa s hrackami, ktore si brava so sebou ked ide do inej izby atd, proste ak nie je v aute alebo kociku tak je na zemi
Pasívne ho neposadzujeme
@vahcaac Chvilu sa plazil asymetricky ked zacal, potom sa zacal plazit tak ako ma
Tak ma slabé bruško. Už dávno ste mali byť u fyzio ale nebojte určite všetko dobehnete len asi bude veľa plaču pri cvičení ☹️ ale musíte malého potrápiť aby sa prekonával a cvičil. Nech vás plač pri cvičení neodradí ale je to namáhanie svalov ktoré sú oslabené a ani my by sme to nechceli robiť ☹️
A s hrackami sa hrava ako? Co s nimi robi?
dnes davaju na sk cvicit vojtovku aj detom co to nepotrebuju,
vam nic take neodporucali? isla by som k sukromnej fyzio, po pripade neurolog ak mate moznost
@mullerova46 Dakujem za podporu, ja sa uz nad tym celkom opustam, bojim sa aby to nebolo nieco vazne..
@elli333 Pusta auticka, uklada si kocky, kotulame si loptu, hraje na klavir, prekladat z rucky do rucky zvladne, hracky si odnesie sam kam chce, zvladne ukladat tie tvarovane hracky napr hviezdy trojuholniky presne do tych dierok a aj vybrat, magneticke puzzle do knihy apod

Co na to pediater? Chodite niekam na rehabilitacie? Dieta by si malo sadnut do roka.