icon

Prečo musíte používať nemocničné fľaše a mlieko?

13. nov 2023

Zienky, ktore ste boli hospitalizovane s babankom. To naozaj robia trampoty, ze dcera musi pit len ich umele mlieko ? A len z ich flias ?
Mala ma 7m a prve mesiace sme naozaj tapali v umelych mlieckach, ktore jej sadnu. Sedi nam hipp combiotik pre ha.
Este pri prijme dcerky som prizvukovala, ze my pijeme len toto mliecko nakolko mame problem. Povedala, ze nie je problem.
Na odd je problem. Sme na infekcnom a som tu sama biela medzi romskymi detmi. Mala ma salmonelu. Mozem pouzit len ich flase a len ich mlieko - nutrilon. Proste nedam aj ked je sterilizovana flasa, po inom dietati flasu. Cumle na flase su ine ako pouzivame doma. Neznesie iny tvar - mame vyskusanych kopec cumlov. A tiez by som nechcela aby po nas dostalo nejake ine babatko flasu - ved mame dost infekcnu chorobu.
Po tajomky robim malej hipp mliecko v nasej flaske a je spokojna. Uz som sa tu hadala aj s primarkou, nechcela pocut ziadne argumenty ani vidiet lekarske spravy. Chvalabohu niektore sestricky ma chapu a kryju mi chrbat. Kde sa mam este stazovat ? Je to prax aj v inych nemocniciach ?

klejkaez
13. nov 2023

Nie toto som rozhodne nezažila. Vzdy mame svoje všetko. Práveže

simona92101
13. nov 2023

To co je za hlupost ze len ich mlieko z ich flase?bola som s malou dcerkou xy krat v nemocnici,dcera mala specialne mlieko na predpis(alergia na kr.bielkovinu) a v ziadnom pripade se nic ine dostat nemohli.priniesli sme neotvorene balenie,oznacili ho,vzali do mliecnej kuchynky,zarobili kedy som potrebovala.zarobili do ich sklennej flase a ja som si na izbe preliala do svojej.
A pani primarka cim argumentuje,ked vam vase nechce povolit,

nikpa
13. nov 2023

Maly mal 2 mesiace keď sme boli hospitalizovani a práveže prvé čo sa ma sestrička pýtala, či mám zbalene aj UM. Akurát tú fľašu mi dávali ich. Trvala by som na svojom mlieku, nebudem predsa dávať dieťaťu iné, keď viem čo mu sedí a chutí. Donútiť ťa nemôžu.

jaskolka
13. nov 2023

To čo je za nezmysel? Áno, infekčné je viac "náročné" oddelenie, ale viem z praxe, ze keď boli mamičky s deťmi tam, tak normálne robili deťom svoje mlieko do svojich fliaš. Teda v kuchynke boli označené mlieka, označená fľaška menom a normálne tie deti pili to, na čo boli zvyknuté. Jedno malo Bebu, ine zase Sunar a podobne.
Keď syn mal 6 chorobu a prijali ho do nemocnice, hneď sa doktorka pýtala, ake pije mlieko, ze si mame doniesť svoje,aj fľašku, cumle atď. . No je pravda, ze manžel s nim bol na nadštandarde, takže všetko mu robil sam.

hortenziaj
13. nov 2023

U nás v nemocnici neriešili, mlieko aj fľašu som si zabezpečovala ja, ani sa nik nepýtal ci treba/netreba. A ani by som nechcela, tiež by som potajme robila.

anavixy
13. nov 2023

Tym cudzim cumlom/flasou by som sa az tak neznepokojovala, hoci chapem, ze to posobi “nechutne”, ale tie veci su naozaj ciste, sterilizovane, obzvlast na infekcnom urcite davaju na toto pozor.
ALE nechapem preco dieta bemoze pit mlieko na ktore je zvyknute, ved to je obrovska blbost! Menit mlieko choremu dietatu, nerozumiem preco to robia. U nas, (sice na detskom, nie na infekcnom, ale to si myslim ze by nemal byt rozdiel) pokial nemame mlieko ktore dieta pije, tak praveze kazeme mamickam priniest si svoje z domu, ved to je logicke ze nebude dieta zrazu dostavat, hoc aj na par dni, nieco ine. Ries to s primarom odd!!

oblecenie99
13. nov 2023

Bola som s mojím na infekcnom v detskej fakultnej nemocnici v KE (z rovnakého dôvodu, držte sa) a môj už síce UM vtedy nepil, ale vedľa v postieľke chlapček áno, a spomínam si, že jeho mamka mu pripravovala zabalené UM z domu. Ja ťa absolútne chápem, ja som môjmu vtedy niesla so nemocnice aj vlastný príbor. Je ale pravda, že sa ta hygiena dodržiavala len ozaj ťažko, neboli tam práve najvhodnejšie podmienky na prípravu umelého mlieka a umytia fľaše. Odkázali nás na umývadlo na toalete, ktorá bola spoločná pre tri izby, a kde sa vylieval aj obsah nocnikov a pod., čiže nič moc 🫤

autor
13. nov 2023

@oblecenie99 ja som presne v KE. Kamoska pred rokom tiez mala problem, ze jej nedovolili nic doniest.
Ako tie flase by som ozelela, ale to mlieko nie a primarkou som sa hadala a povedala, ze i tak si urobim po svojom. Tak arogantnu zenu som nezazila.
Ako vidim bezna prax to nie je. Cize nabuduce urcite nie s dietatom do tejto nemocnice.

simona92101
13. nov 2023

Ved ale z akeho dovodu nechce dovolit ine mlieko?este by som pochopila,ked by davali bezlaktozove,kedze pri salmonele sa nic mliecne jest nesmie.

autor
13. nov 2023

@simona92101 ze vraj hygienicke dovody, tu ani kuchynku nemaju, mliecko nosia uz urobene z nejakeho ineho poschodia. Tu je tzv. cajova miestnost kde potom tie flase umyvaju.

simona92101
13. nov 2023

Nerozumiem co to ma s hygienou.ved donesiete zatvorene balenie,oznacene a hotovo.a keby mate daku alergiu a budu dietatu pchat Nutrilon ktory mu uskodi,tak co potom??potvrdenie od obvodnej nemate,ze preco pije HA mlieko?

lenkakravcova
13. nov 2023

My sme v KE mali to tak, že oni robili mlieko. Ale presne tu značku ktorú dieťa pilo. Len doniesli vo svojej fľaši na izbu, tam som preliala do našej fľašky a dala malej.
Vraj že to kvôli hygiene, lebo mali deti, ktorých matky doniesli staršie mlieka ak po záruke a deti potom nie a nie odísť z nemocnice lebo mali rôzne tráviace ťažkosti a nevedelo sa z čoho. Takže to chápem, že teda narábajú mlieko zo svojich čerstvých a do sterilizovanych fliaš.

ivangeline
13. nov 2023

...lenivi su robit ine..

autor
13. nov 2023

@simona92101 gastro spravy mam u seba ... Nevadi robim ho po tajomky. Tamto vylievam.
Neviem, primarka je cudna osoba tu. Troska slusnosti a pochopenia treba mat v sebe. Ja na nu s kludom a ona na mna zvysovala hlas. Mliecko som mala neotvorene este som jej ho aj ukazovala.

anavixy
13. nov 2023

Hrozny pristup, absolutne nepochopitelny, ked sa meni len znacka mlieka, nie obsah laktozy apod. Prajem vela zdravia, nech odtial mozete ist co najskor domov 🍀 a ak sa ti chce tym zaoberat, bolo by super to riesit s vedenim nemocnice, nech to niekto stopne (aj ked verim, ze pani primarka sa bude dusovat, ze ona nic take nezakazala…). Držte sa🙂

oblecenie99
14. nov 2023

Ja som tam bola s mojím synom v roku 2021.. JE ale pravda, že aj on, aj ten druhý chlapček už mali viac ako rok a pol a môj už vtedy nepil UM vôbec a nikto sa ma ani nepýtal, a ktovie, či sa pýtali tej druhej mamky, neviem. Držte sa, je to náročné a verím, že ti nechýba ešte aj ten cirkus okolo toho. Fľašu ešte chápem, mlieko už vôbec nie, veď by ho mohli pripraviť aj oni.

snehulak77
14. nov 2023

Bola som pred pol rokom s kovidom so synom. Vtedy mal skoro dva roky, iba sa má opýtali, či mi majú urobiť mliečko alebo mám svoje. To som nezažila toto, aby niekomu robili.
Keď sme boli v Dunajskej Luznej na liečebnom pobyte, tak tam nám dali mlieko v krabici normálne, pýtali sa aké pije a podľa toho.

snehulak77
14. nov 2023

Môj syn mal pred týždňom salmonelu, a ešte mu robím bezlaktozove mlieko. Nerobí jej to mliečko teraz zle? Lebo nášmu mliečne nerobilo dobre, dr nám kázala dať bezlaktozove.
My sme to zvládli doma, lebo mal slabý priebeh ochorenia.
Skóre uzdravenie 🤞

veveli
19. nov 2023

Bola som tiez takto s dcerkou v nemocnici a nemohla som jej robit nase mlieko na izbe, musela som ho odovzdať sestričkam a tie jej ho zarabali- že hygiena. No dcerka od nicj odmietala to jej mlieko-aj som jej ho preliala do nasej flase no mala blok a nechcela ho. Takze tiez som jej ho na tajnasa robila na izbe 🙈 uplne ťa chápem , len otázka... Ak ma dcerka salmonelozu môže mlieko a mliečne veci? Dcera mala salmonelozu, na stastie sme to zvládli doma, no mliečne musela vylúčiť aj na 2-3 tyz.

autor
19. nov 2023

@veveli uz sme doma, no kym jej zistili salmonelu preslo 5 dni. Takto doma zacala hnackovat s hlienom a na dalsi den aj s krvou. Nic nechcela papat len to mliecko. Ani pit nechcela. Sli sme na urgent a prijali nas v stredu. Urobili vyter. Crp 90, cize dali atb. Piatok bola uplne zubozenom stave. Len vyzivu jej davali cez infuzky, pit nepila len to mlieko. A jedlo co nam nosili bola krupicova kasa, ryza s mliekom .. vsetko s mliekom. Crp piatok 178 a konecne jej urobili usg, kde sa prislo na silny zapal hrubeho creva. Dali ine atb. Manzel nam nosil varenu mrkvu, ryzu a troska kuraciny. V nemocnici same mliecne veci co sa nedali papat. No hruza to bola. A v nedelu nam povedali, ze z vyteru vysla salmonela. A stale nam nosili mliecne veci na jedenie a mlieko. Stale. Cize som jej nechala aj um. Nehovorili mi nic o obmedzovani. Nemam pocit, ze jej to poskodilo nejak. Uz je v poriadku, kaka normalne.

veveli
19. nov 2023

Super, ze ste uz aj doma 🙏 Enterina probiotiká su super na regeneráciu crievok po salmoneloze, to je fľaštička co by mohla vypit, len uz si nepamätám od akého veku sa môže, vela zdravicka želám malinkej.

hanaxxx
19. nov 2023

@snehulak77
@veveli
Ak sa mozem spytat, aj viete z coho mali vase deti salmonelozu?

simona92101
19. nov 2023

To sa vam este celkom rychlo popravilo,u nas to trvalo 3 tyzdne.a teda sa cudujem ze ako prve nenasadili bezmliecnu dietu,len ryzu/ryzovy odvar.
Na doma si nasadte Enterinu,dcerke super zabrali.
@hanaxxx u nas to starsia doniesla z vyletu zo zmrzliny.mladsia to od nej chytila😏

snehulak77
20. nov 2023

@hanaxxx nevieme. Volali nám z epidemiológie, že čo sme jedli, či aj niekto iný ma problémy a tak, taký veľmi príjemný pán. Lenže nikto z nás nič, iba malý. On dáva vonku všetko do úst ešte, ma 2.5 roka a kamienky, hlina, keď sa hrá. S dr sme sa bavili, že asi tam to schytal. Ale naisto to samozrejme nevieme 🤷

autor
20. nov 2023

@snehulak77 prosim ta, kedy (po akom case) vam volali z hygieny ? Ja som dala otestovat aj starsieho syna a aj on ma salmonelu. Ma 3 roky. Bezpriznakov, bez hnaciek, vracania a teplot. Ja som pohode aj manzel. Troska sa bojim uprimne co mi povie a netusim co jedli ozaj nie :(

snehulak77
20. nov 2023

Testovali ho vo štvrtok, v utorok mi volali, to som ešte ani ja nevedela, lebo som ešte len chcela volať.
Ja som povedala, že si vôbec nepamätám, že nemám šancu si spomenúť, on mi povedal, že jasné, že len či náhodou...

veveli
21. nov 2023

@hanaxxx kuracie maso v reštaurácii :(