Prečo rodičia berú choré deti do obchodov?
Chcela by som sa spýtať prečo niektoré keď zistíte že vaše deti sú choré majú teploty,sopľe, kašeľ ich nedáte do školy ale idete sa s nimi poprechádzať po nákupnom centre po obchodoch popozerať aj keď nič nekúpite? len sa tam poprechádzate roznášate nákazu ďalej medzi zodpovedných ľudí ktorí nechodia vedome chorý medzi iných ľudí. Minule som videla mamičku asi s 5 ročnou dcérou ktorá má ovčie kiahne (celá bola vyhádzana)
Pred týždňom nám zavreli škôlku,šli sme pre dcérku posledný deň a zarozpravali sa s p.skolnickou
Pýtali sme sa,či je fakt veľa deti chorých atď...
Povedala ze dosť ale nie je to zase taká tragédia.
Ale že nerozumie ,prečo matky, ktoré sú na RD , strcia choré dieťa do školy(a sú doma)
Že sama si všíma a videla,ako niektoré strčili antibiotiká a šup do školy....pritom si mohli choré dieťa nechať doma....
Ja som momentálne tiež na RD a mne skôr vyhovuje,keď mám 3 deti doma ...
No keď sme obidvaja pracovali,mohlo nás poraziť,keď deti stále choré,stále OCR, PNky ...
Je to o ľuďoch ...
Pri kiahniach je to také diskutabilné,nemuselo byť už infekčné...
Mňa vedia zaraziť aj dospelí, a myslím si, že tých je viac po vonku, ako chorých detí.. bežne sa takto chodí do zamestnania. Dokonca tak často vidím práve predavačov, predavačky. Dokonca minule pri mäsiarskom pulte mala predavačka brutálny herpes, a chápem, že to nie je vec, za ktorú sa dáš na PN, na druhej strane tak ďakujem pekne, mňa to od nákupu riadne odradilo.
@samik88 pocas covidu🫣, prave si mi tym pripomenula vodara co nam prisiel opravit pocas covidu tecuce rurky... on to cele prekaslal a mal 20 minutovy monolog ako na covid neveri(bohuzial nemohla som si dovolit byt bez vody dalsie dni) ... celu rodinu som zavrela v case jeho navstevy do izby a otvorila som okna v celom byte, stala od neho 8 metrov a sebe dala respirator 🤣🤣🤣🤣 a este sa ma pytal, ze nie je vam zima takto s tymi oknami otvorenymi? moja odpoved: my to takto mame radi 😅
No takto si tu zijeme bohuzial 🥲 ..nam susedia pustili ich deti s moluskami kupat sa s nasimi k nam do virivky. Mali to popreliepane, deti tvrdili ze to su stipance od komarov (nabriefovane od rodicov), az neskor sme sa dozvedeli, ze su to molusky (ich otec sa prekecol, ze to maju zo skolky a ze im to postupne vyskrabavaju). Strasne ma to nahnevalo, kupali sme sa tam aj s babom. Vobec nechapem ako mozu byt ludia taki egoisticki a lahostajni (a to ich mama pracuje vo farmacii, cize museli vediet ze to zamerne siria dalej).
Jej ..pracujem v potravinách . Denne počujem rozhovory dvoch dospelých ,opretych o regále ,dobre že ich nemám preskočiť aj s tajnou paletou .a hneď : " ale idem od doktora ,že chrípka ... Alebo priedušky chytene ... A pod " .
Gól bolo včera dieťa vo veku môjho syna ,teda cca 6-7 rokov a tvárička a ruky celé posypané bielymi bodkami ..usúdila som ,že kiahne ponatierané.
Možno sa mýlim ,ale neviem čo by to iné bolo ,vyzeralo to identicky ( mám tri deti ,ktoré si kiahnami prešli )
A v práci potom doslova väčšia polovica zamestnancov chorá
No najlepšie sa opýtať priamo tých rodičov.
@mamamasama vo fitku...😨
@samik88 no aj nas chytil kiahne pred rokom pred Vianocami, este nemal ani 3 roky, nebol v kolektive. Ani nikam do MC sme nechodili, len von na prechadzku. A od neho 11 mesacna pptom dostala. Trcala som cez Vianoce a Silvester s nimi doma. Lebo sme mali ist na navstevu, kde ani dieta, ale horsie, ze ani obaja rodicia kiahne neprekonali. Tak sme nesli nikam. Nakupy riesil muz.
To s tými kiahnami ma šokovalo keď moje deti boli ešte malé, keď som stretla len tak mamičku čo mi ešte s úsmevom povedala že jej dieťa má kiahne.. moje deti ich už mali prekonané, najmladší ešte nebol na svete (on je očkovany už lebo ich nedostal) ale tak ja som divná ja tomu nerozumiem takémuto postupu.. aj minule ma tu presviedčali že aj do práce je normálne chodiť chorý 🤷🏻♀️
No ale co som chcela.. ja som minule bola s deťmi v obchodnom centre v čase školy a tiež sa má nejaký chlap spýtal či sú choré.. no nie všetky deti musia byť choré keď sú s mamou vo verejných priestoroch.. mali sme zavretu školu pre chripkove prázdniny tak sme to.vyuzili a išli na nákupy.. ale predpokladám ze polovica ľudí si omne myslela aká som nezodpovedna 😏 tým chcem len povedať, že nie každé dieťa ktoré vidíš v OC je choré..
@fairyy 😅 bože ,niektorí ľudia nemajú rozum 🙈 ale hádam vás nenakazil. No ja som dostala Covid keď som bola tehotná a to som si dávala veľký pozor. Bohužiaľ to bolo tak,že zdraví museli ostávať doma ak sa nechceli nakaziť. Ale keď si odmyslím pandémiu ,tak mne sa páčil ten kľud vonku. Nechodilo ani toľko áut ,ani ľudí . Samozrejme nechcem aby prišla taká pandémia ,len ten život bol taký ako keby pomalší a kľudnejší. A ľudia si možno aj viac vážili svoje zdravie. Bolo to niečo iné ísť vtedy na prechádzku so psom ako teraz 😅
@jana_eyre_2 Ale práveže ja viem ja nazývam choré len tie deti ktoré soplia a kašlú a vyslovene vyzerajú že sú na úmretie choré takých je veľmi veľa v nákupných centrách cez pracovnú dobu
Nemusela mať kiahne. Dcera raz mala takúto celotelovu reakciu po kúpaní na kúpalisku. Potvrdené koznou. Tiež sne normálne chodili von, nakazliva nebola. Vyzerala ale presne tak, ako keby mala kiahne. Jediný rozdiel bol, že neboli pupaky vo vlasatéj casti. Kiahne prekonala zrovna teraz po 2,5 roku. Takže si netvor názor kým nevieš všetky podrobnosti.
@lucia147852 Tak to čo mala dcéra tej pani boli kiahne určite mňa to našťastie neohrozilo lebo som ich prekonala ale nechcela by som byť na mieste napr. tehotnej ženy ktorá ich nikdy nemala a nakazila by sa len preto lebo by si myslela že ako kiahne vyzerá čokoľvek toto niesu kiahne aj keď tak vyzerajú viac ako presvedčivo nieje dobré takto roznášať presvedčenie že keď je niekto celý obsypaný niečím čo vyzerá viac ako indeticky ku kiahnam pretože niekto bude čítať toto zlahčovanie a odignoruje človeka s kiahami v jeho blízkosti a môže hi to ohroziť
Ja chápem že ste tu niektoré dotknuté len za to že keď mali vaše deti vyrážky tak na vás ľudia pozerali cez prsty ale mali by ste si uvedomiť že niekto s tými kiahnami deti do spoločnosti berie a navyše vy ste tiež nevideli žiadna tú pani tak nemôžete posúdiť či jej dcéra mala také isté vyrážky ako vaše deti
ešte obchodné centrum by som chápala - mohli ísť od lekára alebo na nutný nákup potravín a nemá komu dieťa nechať na tú chvíľu .. ale choré deti v herničkách to ma vie rozpáliť do biela. dávnejšie som upozornila jednu mamu v herničke ktorá tam mala chalana čo chrchlal ako tuberák a ja som tam vtedy bola s 10m dcérou a ona mi že "šak si zvyknite, to bude aj v škôlke". doteraz keď si na to spomeniem tak ľutujem že som jej jednu nevlepila.
Kebyže som dospela osoba ktorá kiahne nemala tak sa dám zaočkovať. A ako žena ešte o tom logickejsie. Práve pre možné tehotenstvo.
Lebo kiahne môžeš chytiť kdekoľvek a človek je najviac infekčný keď ešte ani nevie že ich už v sebe má.
@joannita nema byt o hlade, ale aspon rusko na usta by si z ohladuplnosti dat mohol.
@30majka71 kokos ze kiahne, moja sa bojí z ekzémom ci ju nevyhodia, ale už to mame s nou vysvetlene dávno ze ta zo nemôže a nemá to také strašné keď je odchýlka pocasia

Môj syn sa nakazil kiahňami v obchode keď mal 2 roky. Ja chápem,že sa to môže stať keď ešte veľmi nevidno tie pupáky a už je dieťa infekčné. Ale naozaj nepochopím rodičov,ktorí idú s tak veľmi vyhádzaným dieťaťom medzi ľudí. My sme neboli nikde 2 týždne a to ani nemal toľko pupáčikov ,na tvári vôbec. S horúčkami a teplotami tiež nie ,keď len kašle a má sople tak ideme na vzduch ,ale na dvor. Bohužiaľ nie každý je zodpovedný a videli sme to aj počas Covidu.