Prečo sa 9-mesačné bábätko prehýba do luku?
Prosím vás stretli ste sa niekto s tým že aj takto staršie bábätko sa prehýba ?
Fyzio mi povedala že je to pekné zdravé bábätko
Doktorka že to je normálne
Lenže za posledný týždeň už je to moc
Ja ako matka možno niekedy mám prehnane starosti ale keď mi už aj muž hovorí že už je to moc….prehyba sa vsade..na posteli, na pulte, nosič, keď ju dám na podložku na chrbátik, v jedálenskej stoličke, kočík….
Do toho stále dvíha iba hlavu, zakláňa keď tak tu…vie pekne sama sedieť - nechali sme ju samu na to prísť, štvornožkuje krásne symetricky ale Preco to prehýbanie, zaklaňanie hlavy….dakujem za skúsenosti a rady
Tiež sme mali ale to bol tichy reflux neustáli plač a prehybanie sa do luku
Je taká viac umrnčaná ale nič strašne…kojím ju
@deti95060810 aký bol váš prípad prosím?
@alex5896 čo vám pomohlo?
Reflux, hypertonus.
Mali sme mali hypertonus, pri takomto prehýbaní.
Na reflux AR mlieko, alebo častejšie kojenie, antirefluxná poloha, monitor dychu.
Hypertonus- polohovanie, správna manipulácia, Vojta, Bobath…
Ako sa ďalej rieši ten hypertonus? Pripadne ako tomu pomôcť ?
nasa to robila a zevraj je to bezne
Moja ma 7 mesiacov a tiez to zacala robit, ale iba vecer pri uspavani na rukach. 🤷♀️
reflux, hlavne novorodenecky, sa zacina prejavovat skor, kratko po narodeni a 9m praveze uz ustupuje.
nezlosti sa, ked sa prehyba? je pri vedomi? moja dcera sa zas pri sedeni hadzala dozadu. musela som ju podkladat vankusom.
skus odsledovat aj ostatne spravanie - ako sa tvari, jej emocie, vedomie.
syn to robil, ja vystrašená matka, pediater že je to bežné ale poslal ma na neuro ... vyrástol z toho ...
Náš to robí, keď nechce byť posádzaný do autosedačky, večer keď nechce spať. Nemá hypertonus, lezie po 4, sedí, stavia sa od 7m. Keď fyzio nevidí problém, neriešila by som.
No striedali sme mlieka ale nič ...nemala to od narodenia ...zhoršilo sa to stvornozkovanim zlepšilo keď začala chodiť ALE začala v noci kašľať suchý dráždivý kašeľ ako sa jej mlieko vracalo tak ju to drazdilo a proste nútilo kašľať (samozrejme sme nevedeli že je to z toho tak sa liečil pediatrom kašeľ) boli sme na sone kde ukáže aký je ten reflux a či sa vracia mlieko späť ... a potom pár krát gastro sledovaná mali sme mlieko neocate , bebu ár kedamilk ale nič až v dvoch rokoch ten kašeľ ustúpil sám ako keby ....toto je moja skúsenosť
Ale nejak som sama musela vyhľadať na nete a pak žiadať vyšetrenia lebo by sme doteraz liečili kašeľ a to prehybanie sa ....to uspavanie na rukách bolo peklo nedala sa nijak chytiť 😔 samozrejme že sme mali vyvýšený postieľku ešte aj vankúš pod hlavou.
A ešte sme skúšali gastrotus sirup , za mliekom večerným dačo zajest kúsok bananu chlebíka ale to boli rady od dr u nás nefungovalo nič ale dávali sme gastrotus pre ten pocit aspoň ....a ešte aj ten Nutrilon na zahustenie mlieka veela toho nech to čo najskôr pominie 🫶
@alex5896 my sme dávali instantnú (ryžovú, prosnú) kašu do mliečka na zahusteníe a mliecko mal najneskôr hodinu pred spaním.

u nás mala dcéra... potom sme museli cvičiť vojtovku...
tak asi sme boli iný prípad...