Prečo sú niektoré deti často choré a slabé?
Ahojte, narodila som sa zdravím rodičom, bola som kojená a vyvíjala som sa OK. Mama ma dala do jaslí a neskôr do škôlky a bola som viac doma chorá, ako v zariadené. Týždeň som bola v zariadení, ochorela som - stieklo mi to na priedušky, 6x na pľúca. Vždy som bola doma 2-3 týždne s antibiotikami. Mama ma už nechcela nikam dávať. Na ZŠ som mala vždy najviac vymeškaných hodín z triedy. Áno, učila som sa dobre, čisté jednotky, ale bolo to okolo 200 vyučovacích hodín, ak sa nemýlim. Aj teraz v dospelosti, si musím dávať veľký pozor, ľahho prechladnem, chytím močák, angínu alebo priedušky. Covid u mňa skončil zápalom pľúc. Samozrejme imunitu posilňujem, cvičím, zdravo sa stravujem, beriem probiotiká, snažím sa otužovať. Neberiem a nemôžem brať imunomodulanty. Čiže otázka je, prečo... prečo sú niektoré deti na tom s imunitou takto?
Netuším, ale ja som bola podobné dieťa a ako som si kúpila psa a trávim denne 2-3 hodiny vonku za každého počasia chorá bývam tak raz za 3 roky. Psov mám 20 rokov a presne do 13tich som vkuse bývala chorá a ako som mala prvého psa zmenilo sa to. A podľa mňa imunitu treba posilňovať, teda nepomáha ani príliš sterilné prostredie ani deti vyrastajúce v dome na dvore čo nechodia na kúpaliská, detské ihriská, medzi ľudí- napríklad MHD do 4roch rokov kým idú do škôlky, potom ak neprišli ako malé s ničím do styku jasné že nemajú vybudovanú imunitu.
@anonym_autor to bude mať nejaké duchovné a psychologické príčiny... Nie je to len tak že si od detstva toľko chorá
Netuším, ale ja som bola podobné dieťa a ako som si kúpila psa a trávim denne 2-3 hodiny vonku za každého počasia chorá bývam tak raz za 3 roky. Psov mám 20 rokov a presne do 13tich som vkuse bývala chorá a ako som mala prvého psa zmenilo sa to. A podľa mňa imunitu treba posilňovať, teda nepomáha ani príliš sterilné prostredie ani deti vyrastajúce v dome na dvore čo nechodia na kúpaliská, detské ihriská, medzi ľudí- napríklad MHD do 4roch rokov kým idú do škôlky, potom ak neprišli ako malé s ničím do styku jasné že nemajú vybudovanú imunitu.
@marsmykkok no mala som psa aj mačku, celé zle. V kuse som bola chorá, v kuse priedušky mi pískali. Posilňovala som v mladosti toľko imunitu, že sa môj imunitný systém vzbúril a teraz napadá sám seba - mám dve autoimunitné ochorenia. Keď príde najhoršie, musím brať kortikoidy, aby sa môj imunitný systém skľudnil a potlačil.
@marsmykkok no mala som psa aj mačku, celé zle. V kuse som bola chorá, v kuse priedušky mi pískali. Posilňovala som v mladosti toľko imunitu, že sa môj imunitný systém vzbúril a teraz napadá sám seba - mám dve autoimunitné ochorenia. Keď príde najhoršie, musím brať kortikoidy, aby sa môj imunitný systém skľudnil a potlačil.
@anonym_autor a psychika ok? Lebo ja ak mám ťažšie obdobie okamžite ochoriem. Myslím že telo a duša sú dosť prepojené a ak sa stresuješ neustále, obávaš niečoho, tak na zdraví sa to prejaví.
@anonym_autor a psychika ok? Lebo ja ak mám ťažšie obdobie okamžite ochoriem. Myslím že telo a duša sú dosť prepojené a ak sa stresuješ neustále, obávaš niečoho, tak na zdraví sa to prejaví.
@marsmykkok áno je ok, veď aj od detstva bola OK, harmonické prostredie, kompletná rodina, súrodenci, koníčky, škola mi išla, súťažne som tancovala, kamaráti. Len som jednoducho chytila vždy všetko a všade. Normálny človek dostane črevnú virózu, vyleží to doma, hnačkuje, vracia, drží diétu, dá si antipyretikum a za dva dni je ok. Mňa museli vždy hospitalizovať, naliať infúziami a stabilizovať týždeň. Mám už rozvinutú astmu samozrejme vekom, keďže tie priedušky boli maximálne namáhané celý život opakovanými infektami. Raz ma rodičia so súrodencami zobrali do sauny a do toho studeného bazéna na schladenie. Všetci ok, ja som skončila so zápalom pľúc. Keď bol v škole lyžiarsky, ja doma s teplotami a zápalom. Keď sa išlo do školy v prírode, prišla som odtiaľ chorá. V tábore som prvé tri dni chytila virózu a vracala som tam niekoľko dní, rodičia po mňa museli prísť. Som silný alergik a mám alergiu snáď na všetko - pele stromov, kvetov, tráv, včely, ovocie, prach, perie, roztoče srsť zvierat - psy, mačky, kone, kozy, ovce - a zjavne aj iné, ale najviac pes a mačka. Ja neviem, prečo som ja na tom takto a moji súrodenci nič, v tom istom prostredí. Ani moji rodičia to nikdy nemali.
@marsmykkok áno je ok, veď aj od detstva bola OK, harmonické prostredie, kompletná rodina, súrodenci, koníčky, škola mi išla, súťažne som tancovala, kamaráti. Len som jednoducho chytila vždy všetko a všade. Normálny človek dostane črevnú virózu, vyleží to doma, hnačkuje, vracia, drží diétu, dá si antipyretikum a za dva dni je ok. Mňa museli vždy hospitalizovať, naliať infúziami a stabilizovať týždeň. Mám už rozvinutú astmu samozrejme vekom, keďže tie priedušky boli maximálne namáhané celý život opakovanými infektami. Raz ma rodičia so súrodencami zobrali do sauny a do toho studeného bazéna na schladenie. Všetci ok, ja som skončila so zápalom pľúc. Keď bol v škole lyžiarsky, ja doma s teplotami a zápalom. Keď sa išlo do školy v prírode, prišla som odtiaľ chorá. V tábore som prvé tri dni chytila virózu a vracala som tam niekoľko dní, rodičia po mňa museli prísť. Som silný alergik a mám alergiu snáď na všetko - pele stromov, kvetov, tráv, včely, ovocie, prach, perie, roztoče srsť zvierat - psy, mačky, kone, kozy, ovce - a zjavne aj iné, ale najviac pes a mačka. Ja neviem, prečo som ja na tom takto a moji súrodenci nič, v tom istom prostredí. Ani moji rodičia to nikdy nemali.
@anonym_autor Tak to je blbé a hoci si snažila sa na imunite pracovať nejako to nepomohlo. Nezávidím ti to, ak ťa stále niečo vyradí z rytmu lebo niečo chytíš. ☹
@anonym_autor veľa robí genetika. Ja som dieťa choré nemavala, na prstoch rúk spočítam, koľko krát bolo choré od narodenia do dospelosti a ešte mi nejaké prsty ostanu. Bolo kojene rok, od roka v jasliach, od dva a pol v škôlke. Malo zdravú stravu, more ovocia a zeleniny, minimum sladkosti, neprekurene v byte, vonku hodiny za každého počasia. No to isté robila aj svagrina, kojila ešte dlhšie ako ja, deti v jasliach nemala, v škôlke od 4 rokov, jedno choré málokedy, druhé pomerne často. Ani v našej ani v ich rodine dospelí chori bývajú málokedy. Tak fakt neviem
Vela robi genetika … ja som predvasne narodene husakove dieta … chora som nebyvala, vitaminy a posilnovanie imunity 0 bodov … chora nebyvam. Maly je predcasne narodene dieta a tiez nejak chory nebyva … ale ani nevyrasta v sterilnom prostredi … zatial ziadne alergie doma nemame a nic, nebol skoro vobec kojeny a stravu ma klasicku .. stresu a problemov mame na rozdavanie … ale nastastie sa nam choby vyhybaju
Je to genetika. Ja nič špeciálne s detmi nerobím, ani neotuzujem ani s vitaminmi nepreháňam , skoro nekojené a v škôlke a škole malinko chýbali.
@anonym_autor časté užívanie antibiotík, lekári ich predpisovali a niektorí stále predpisujú na každý sopeľ, zle zložená strava s nedostatkom živín.... Skús protizápalovú stravu.
@anonym_autor časté užívanie antibiotík, lekári ich predpisovali a niektorí stále predpisujú na každý sopeľ, zle zložená strava s nedostatkom živín.... Skús protizápalovú stravu.
@vakatko lekari mi nechceli davat atb, ale ked mi to zliezlo na priedusky, na pluca, vystupilo CRP a ml som 40tky, museli mi dat. Pamatam si z detstva zabaly, kyslu kapustu na ruky a nohy, mama zvlhcovla vzduch aby som mohla dychat.
@anonym_autor Proste smola :( Vela ludi ma nejaky chronicky zdravotny problem, ktory im zneprijemnuje zivot a mnohi uz od detstva. Sesternicinmu synovi 2rocnemu sa nedavno z nicoho nic objavila tazka cukrovka. Tiez nikto nechape preco, v rodine to nie je.
Potom su aj ludia, co su zdravi, ale zase maju ine problemy, napriklad hrozne vztahy, nefunkcnych rodicov...Vacsina ludi nieco ma, co nie je pre nich jednoduche.
presťahovala by som sa k moru alebo do hôr kde je čistý vzduch a žila tam, mnohým astmatikom pomáhajú pobyty v Tatrách práve kvôli čistému vzduchu

lebo príroda ... mám to veľmi podobne a moje dospelé dieťa tiež ... a niekto má diabetes alebo astmu ... takže tak ...