Stále chorý 9-mesačný syn

dddianka12
23. nov 2022

Dobrý deň, mám 9 mesačného syna, od septembra sme boli už 2x v nemocnici so zápalom priedušiek. Vždy pred hospitalizáciou tomu predchádzali antibiotiká. Doktor nám povedal, že mám dávať 2x1,5 ml ventolinu aj keď je zdravý. No teraz opäť ochorel, aj keď sa vyhýbame chorým, má zdravú výživu + vitamíny. Ak ste mali podobné problémy ako ste sa s tým popasovali? Dnes som volala dr., sestrička nám nakázala sinupret, fenistil, ventolin (teraz mi pre zmenu povedala, že mu ho určite nemám dávať keď je zdravý, iba počas choroby) a ambrobene, po ktorom sa zo suchého kašľa stal nepríjemný, vlhký kašeľ. Fakt sme už v koncoch, od toho septembra, vždy ku koncu mesiaca ochorie a skončíme v nemocnici :/

endzi83
23. nov 2022

Niekedy to nie je ani tak o detoch, ale o rodicoch, mozno by pomohla psychosomatika. Pozrieť sa na to z inej strany, čo chce vykašľať, načo kašle pozrieť sa nato ako to mam s partnerom manželom. Niekedy nám dieti zrkadlia niektoré veci a keď vravíte že sa to opakuje tak asi by som sa pozrela na toto.

lucka_ke
23. nov 2022

nemáte plesne v dome/byte?

simona20201309
23. nov 2022

@dddianka12 tiež mi napadli tie plesne? Aký máte denný režim? Ako ho obliekas von? Doliecis ho poriadne?
So zápalom pľúc treba určite sedieť doma. Nechodíš s ním von aj keď je chorý? (Dnes je taky trend, že von kedykoľvek keď nie je teplota)

simona20201309
23. nov 2022

@dddianka12 treba posilniť imunitu, odporúčam solnu jaskyňu, čističku vzduchu, ionizator, neviem ci zvládnu inhalovat aj babatka, ale určite by mu to tiež pomohlo.
Lekárka to nerieši?

dddianka12
autor
23. nov 2022

@endzi83 nemáme žiadne problémy vo vzťahu, tým som si istá, nám to veľmi dobre funguje a neberte to osobne, ale podľa mňa náš vzťah s partnerom nemá nič spoločné so zdravím nášho dieťaťa

dddianka12
autor
23. nov 2022

@simona20201309 ako som písala dr. Nakázal ventolin preventívne aj keď je zdravý, vraj to bude pravdepodobne astma, ale na alergo. až keď bude mať rok. Solnu jaskyňu ani neviem či máme v okolí, ale skúsim pozrieť.

dddianka12
autor
23. nov 2022

@simona20201309 nemáme plesne, doliecujem ho poriadne, dávam si na to veľký pozor a už pri prvom sopliku ostávame doma, aj keď dr. Povedal, že pokiaľ neteplotuje tak von, neviem či by som to nazvala trendom, denný režim je v poriadku, má pravidelnú stravu, spánok, všetok môj čas a aj partnerov.

888elizabeth
23. nov 2022

@dddianka12 čudovali by ste sa, ako veľmi vplýva vzťah rodičov na zdravie dieťaťa. Rovnako aj to, či má matka a otec vyriešené svoje poslanie a svoju rolu. A dokonca je niekedy jeden nešťastný a druhý si myslí, že sú šťastní obaja. Ale to však nemusí byť terajší prípad, ale deje sa to bežne...

lucka_ke
23. nov 2022

ešte skúste dať vyšetriť intoleranciu na bielkovinu kravského mlieka alebo intoleranciu na laktózu, vtedy sa to môže prejaviť aj ochoreniami dýchacích ciest

luccija
23. nov 2022

@dddianka12 nemate macku, psa?kamaratka ma syna alergika nevedela o tom a vzdy mal zapal priedusiek od macky z chlpov

simona20201309
23. nov 2022

@dddianka12 to má naozaj mrzí. Už ste si toho dosť, užili " za tých pár mesiacov. Aký máš pocit z lekárky? Snaží sa to riešiť, alebo len predpise lieky a pošle vás preč? Moja vždy pri každom probléme vzala všetky možné odbery, zhora zdola, kadečo....

sovica
23. nov 2022

@dddianka12 Ako malého obliekaš doma aj von? V čom spí a pri akej teplote? Keď sa hrá na zemi, na akej podložke je položený, akú teplotu máš v tej miestnosti a v čom je oblečený? Vetráš v izbe aj keď je tam dieťa?
Ale ako písali kočky vyššie, napadli mi aj tie plesne, zvieratká... Nie ste fajčiari? Mlieko, iba ak by to bol stále "sopeľ" a možno chytené dýchacie cesty, ale ak je to už zápal priedušiek, tak tým mliekom to asi nebude. Ináč, tiež verím psychosomatike, ale keď píšeš, že je u vás všetko v priadku, tak OK.

dddianka12
autor
23. nov 2022

@simona20201309 lekár je práveže "ukážkový", robí odbery, poradí, vyšetrí.. ale na vyšetrenie sa treba telefonicky objednať u sestričky a tá ma aj dnes tak "odpálila", len soplikom a slabým kašľom to začne a skončí v nemocnici, lebo antibiotiká nepomôžu, keď jej volám o dva dni, že píska opäť

dddianka12
autor
23. nov 2022

@sovica od septembra zimnú bundu, od polky októbra kombinézu, lebo z môjho pohľadu máme u nás v Skalici dosť chladno, doma pančušky, tepláčiky, ponožky, body, a aj tenkú mikinku, máme doma zhruba 23-26°, nikdy nie na holej zemi, vždy na koberci alebo teplejšej deke, poprípade si dáme hračky na posteľ, je veľká a miesta na pohyb má habadej

amelia89
23. nov 2022

@dddianka12 Ahoj, no sranda ze zrovna dneska takato tema, velmi podobna nasej situacii. Syn (7m) je viac menej chory od zaciatku oktobra - vzdy problem s piskanim, zuzene priedusky. Antibiotika nijako nezabrali , dali nam tak isto ventolin. Prechodne to bolo asi 3 dni lepsie a opat, sopel a silny vlhky kasel, piskanie. Dneska nam dali na 3 dni kortikosteroidy a opat ventolin. Rezimove opatrenia mame ako ty, proste vsetko robim ale zlepsenie neprichadza. Dneska mi dr vravela ze ma nechce strasit ale ze takto sa vacsinou chovaju zacinajuci astmatici,ze proste tie zuzene priedusky pri akejkolvek viroze tomu nasvedcuju. Ja som v detstve nabeh na astmu mala aj inhalator takze moze to byt geneticke neviem.
Aha a este,moj syn ma aj ABKM ktory naozaj moze zhorsovat stav hornych dychacich ciest ale ja som na prisnej diete takze u nas by to mohlo byt vylucene.

Neviem ;-/ vela sily vam prajem, dneska som uz aj zufala z toho

dddianka12
autor
23. nov 2022

@amelia89 ja som teda tiež riadne zúfalá, medzi týmito prieduškami mal týždeň do zadu aj očká zapálené, no nemá chvíľku kľudu.. tiež prajem veľa sily, nech su tie naše deti zdravé!

vafinka
23. nov 2022

@dddianka12 no obliekala ho až moc,ja bývam na Považí a teda tu je chladno,prečo má od septembra zimnú bundu?? A na doma mu dávaš tiež moc oblečenia

alex5896
23. nov 2022

Vztah si nemyslim bozeee 🙈 ale nemate problem s refluxom? Pripadne skrytym refluxom ....mali sme problem s kaslom asi to zacalo ked mala mala 4 mesiace stale suchy kasel nonstop vsetky vysetrenia spravene zakladne pediater krcne sono rengen dokonca aj ventolin som davala ze si mysleli astma taktiez hospit. V nemocnici ....nakoniec gastro spravili testy na intoleranciu ale z krvi to aj tak je mala pravdepodobnost vraj zistit presli sme na bebu AR prestala som kojit a pred rokom to z nicoho nic prestalo ....ja len ci nahodou citala som ze reflux je svina a ze mozu byt caste zapaly ako spominas ty ...len skusam mozno poradit 🙂 vela zdravicka zelam🙏

momo212
23. nov 2022

@dddianka12 ahoj ja mam doma 2 rocneho a kazdy druhy tyzden ma nadchu, on uz sa narodil s nadchou... Tiez uz som z toho zufala 😕raz mu to zatecie na priedusky, druhykrat oci, potom usi a stale nieco 😐takze ta chapem... Sory ze nepomozem ale sme take asi viaceré 🖐️uz som skusala snad vsetko... Teraz najviac skusam inhalacie, mame zvlhcovac... Solna jaskyna je v hodonine ale mam pocit ze odtial mal tiez nadchu kedze tam chodia skolkari... Dr ma vzdy odpise ze treba mu cistit nos s morskou vodou akokeby som to nevedela... A co tam chcem s nadchou ale vzdy to skonci ze mu to zatecie lebo on to ma proste niekde vzadu...

tibor79
23. nov 2022

@dddianka12 Bože,toľko chorých detí čo dnes je. Čo je toto za dobu?🙊. To ozaj máte doma toľko stupňov? Neviem,ale nikdy som dieťa tak nebabušila. To je moc podľa mna. Od narodenia spával v zime za každého počasia vonku v kočíku,aj tri hodiny a chorý teda nebýval vôbec. Ako maličký ani rukavice nenosil. Vyrastal spolu so psom a nemá žiadne alergie. Aj teraz spí len pod dekou v nekurenej izbe. A keď chodil do škôlky,lekárka sa pýtala aké vitamíny mu dávam,tak som povedala,že žiadne....len v normálnej strave. Ochorel až v škole ale to bolo na základe psychosomatickej záležitosti.

marianarem
23. nov 2022

@dddianka12 Podla mna je tiez velmi preobliekany, ale to asi nebude hlavny dovod chorobnosti. Moze byt, ze tam je nejaka alergia, z toho chronicky zapal a potom sa lahsie chytaju infekty.
Kym pojde na alergologiu, mozno by som skusila nejaku upravu stravy. Ako sa maly stravuje? Mozno by som skusila nizkohistaminovu dietu, ak kojis, tak aj u teba. Utlmia sa pripadne alergicke reakcie, zapaly. Takato dieta moze pomoct aj pri astme.

roja01
23. nov 2022

Ja som toho nazoru, ze je priam nutne popri konvencnej liecbe podporit organizmus dietata prirodnymi prostriedkami. Treba vsak pozerat na ponuky dobrych firiem, nie len v lekarni pytat "nieco na imunitu".
Napr.vela mamiciek zvykne od 1.septembra do aprila denne, rano a vecer podava dietatku lyzicku rakytnikoveho sirupu od firmy Weleda. Je to prirodny produkt s vysokym obsahom vit.C, ktory vie v pociatku zastavit zapaly.
Aj na stranke serafinbyliny.sk sa daju najst prirodne lieciva pre infekcie u deti.
Je treba zistit alergie a intolerancie. Niekedy, ked sa alergia al intolerancia ofiko nepotvrdi, tak aj tak treba vyskusat postupne vynechat laktozu, mliecnu bielkovinu ci lepok. Dost casto to pomoze.