icon

Predávkovanie Kinedrylom - príznaky

27. mar 2025

ahojte prosim vas potrebujem poradit. Dala som synovi ráno o 7h 1tabletu kynedrili išli sme autom 2hodiny a potom o 11 som mu zase dala1 kynedril. Prosim vas moze byt predavkovany? Co mu mam dat alebo treba ist na pohotovosť. Syn je ospaly dakujem

bocianka123
27. mar 2025

Zdravím, koľko rokov má syn? áno, môže byť ospalý z kinedrylu. Ja dávam 13 ročnému 1/4 tabl práve kvôli tomu, aby nebol ospalý. A ak vydrží, tak mu už ďalšiu 1/4 tabl nepodávam. A jedna 1 celá tabl sa mi zdá dosť a ešte aj po 4 hodinách ďalšia jedna 1 celá, Ak mu vyslovene nebolo nevoľno, nedala by som už tú druhú tabletu.

suzitok
27. mar 2025

Ahoj, koľko má rokov? Stačila mu štvrtka, alebo polka, celá je veľa. Užívať sa môže s 2-3 hodinovým odstupom a áno, môže pôsobiť ospalosť, ja keď si dám celú, tak spím.

anavixy
27. mar 2025

A pribalovy letak k liekom nebol?
Tam najdes v prvom rade davkovanie! A v druhom rade aj priznaky predavkovania. Nepises zasadnu informaciu, kolko ma dieta rokov. Kinedryl nie je moc sranda, takze odporucam kontaktovat detsku pohotovost alebo NTIC a poradit sa s nimi.

caramellka
27. mar 2025

Toto je z príbalového letáku:

"Deťom vo veku 2 – 6 rokov sa podáva ¼ tablety, vo veku 6 – 15 rokov ¼ - ½ tablety. Prvá dávka sa užije 60 minút pred začiatkom cesty, pri dlhotrvajúcom cestovaní sa môže podanie dvakrát zopakovať v intervale 2 – 3 hodín."

"Predávkovanie Kinedrylom sa prejavuje závratmi, ospalosťou, slabosťou, kŕčmi až stratou vedomia. U detí pri predávkovaní prevažuje stimulácia centrálnej nervovej sústavy nad útlmom – narušená koordinácia pohybov, tras, kŕče, nepokoj, podráždenosť, halucinácie, vysoká horúčka. V závažnejších prípadoch nastáva porucha elektrolytovej rovnováhy, zlyhanie dýchania a srdcový kolaps."

kittykat22
27. mar 2025

tak ten bude ospaly dalsich 24 hodin, po tom mnozstve co si mu dala. Si ho napchala kinedrylom davkou pre slonika 😅 Zavolaj na pohotovost a spytaj sa. Nepises vek ani vahu - tak to sa ti tazko radi.
Nabuduce si precitaj pribalovy letak.

patka06
27. mar 2025

To je veľká dávka aj pre dospelého, nepíšeš váhu dieťaťa, tak zavolaj pre istotu na pohotovosť

slavomira236
27. mar 2025

Ak si mu dala celu druhu si uz davat nemala. Tiez dam detom celu pred cestovanim ale potom uz nedavam.

taktotedanie
27. mar 2025

Tu je priklad preco je dolezite citat pribalovy letak
Chudak dieta

autor
27. mar 2025

@slavomira236 Joj mam dost nejak som si neuvedomila ma11 a 60kg

slavomira236
27. mar 2025

Neboj nic mu nebude..ked ma 60 kg to uz je chlap. Moj ma 11 a 40 ma aj s topankami. 😜
.

ivankamirka
27. mar 2025

Ja si dávam 1/4 pred jazdou, cestou na dovolenku (15 hodín) a stačí mi.

tatiana149
27. mar 2025

No neviem, ale každý liek čo dávam dieťaťu tak automaticky čítam prívalový leták. Aj ja som mala dost s tromi deťmi keď mi naraz ochoreli. Tiež som nespala, nevládala.....ale vždy som si prečítala čo a aké lieky nám predpísali a hlavne kedy a koľko im môžem podať. Veď to je základ. Príznam sa, že keď deti ochoreli naraz tak som si viedla aj zápisy. Kedy liek podávam a komu. Lebo nieje sranda mať tri deti choré a každý má iný liek predpísaný. Tak sa radšej istim.

dagas
27. mar 2025

Tak ale 60 kilové dieťa je rozdiel ako 20 kilové,takže to by som už brala ako váhu dospelého človeka. Ja som otapená aj po jednej tabletke dve by ma asi dorazili na dva dni ale zase nemám ani takú váhu....

autor
28. mar 2025

Dakujem za pomoc vyvracal sa a bolo mu uz fajne. Uz viem ze staci polovica pred cestou. Uz davno sme nikde neboli a ja som myslela ze celu som mu dávala. Samozrejme ze ked su deti choré čítam pribalovy leták ,🙂