icon

Predčasná puberta u 7,5 ročnej dcérky

adrika06
27. nov 2014

Mame taky problem.Priblizne takto pred rokom sme si vsimli na cele dcerky drobne vyrazky.Boli sme s tym u nasej detskej pani doktorky a ona hned,ze to vyzera ako akne u pubertakov.Tak som ostala zarazena,neverila som vlastnym usiam...Odisli sme s tym,ze mi povedala,aby som si vsimala,ci malej nezacne rast ochlpenie pod pazuchami a na ohanbi a ci jej prsia nezacnu rast...V lete som si vsimla mini chlpky v podpazusi a na ohanbi tak isto...Ale zas podotykam,ze ona bola vzdy taka chlpatucka,aj ked sa narodila,mala drobne chlpky na chrbatiku a aj na ohanbi...Boli sme sa ukazat asi pred 3 tyzdnami a doktorka mi hned vypisala papier k detskej gynekologicke,ze ju musi zospodu cez konecnik gynekologicky vysetrit a ona potom odporuci co dalej...Ja som ostala zhrozena a pevne rozhodnuta,ze ju nikam neberiem...Nechcem jej sposobit traumu,ved ma len 7 rokov!!!Co by ste mi poradili? Isli by ste na mojom mieste?Ja som toho nazoru,ze si priroda u kazdeho zariadi vsetko tak,ako ma byt...Co myslite?Dakujem vopredza dobre rady 🙂 ....

Strana
z2
zuzkapatrik
1. jún 2017

@adrika06 Ahoj, prepac ze otvaram staru temu, no prave prezivame nieco podobne.... chcem sa len opytat, ako ste nakoniec dopadli, ci je vsetko ok, a ci na endokrinologii nieco vyriesili. Dakujem

adrika06
autor
2. jún 2017

@zuzkapatrik Ahoj.Boli sme len sledovane nastastie,nic sa nepotvrdilo,hormony ma mala v poriadku.Nemusi brat ani lieky, len mala pravidelne odbery krvi.. Teraz sa mame ukazat, len keby bol, nejaky problem.

zuzkapatrik
2. jún 2017

@adrika06 Dik za odpoved, tak je super, ze ste OK, uvidim ako my dopadneme 🙂

jaroska
3. júl 2017

@zuzkapatrik @adrika06 my máme tiež podobný problém...U mojej 6 a pol ročnej dcérky som si včera pri sprchovaní všimla 2-3 tmavé chľpky v podpazuší...Inak má tmavšie chľpky aj na rukách a nohách,len to teraz v lete nevidieť,lebo vybledli...Normálne som v noci kvôli tomu nespala,vystrašilo ma to.Neviem si predstaviť,že by napr.dostala menzes😢 Určite to budem riešiť,len zrovna má naša dr.dovolenku 2 týždne ☹

klara321
24. jan 2020

Ahojte, my mame aktualne tiez problem s predcasnou pubertou, dcera bude mat 9. Pisali ste tu hrozivo o gynekologii, tak mi tam chodime od 4 rokov. Urcite taketo deti gynekologicka nevysetruje ani cez konecnik ani nijak inak, nebojte sa. Robi sa iba sono maternice a vajecnikov, pripadne prsnikov, ci rastu prsne zlazy, pripadne odbery a nasledne je idealne ak sa detsky gynekolog vie nakontaktovat na endokrinologa, ku ktoremu by dieta s podozrenim na predc.pubertu malo tiez chodit /bud na odporuc.gynekologa alebo pediatra/ a dohodnu sa vzajomne na dalsom postupe, pripadne liecbe. Len pre info, ak su odbery o.k. este to nemusi nic znamenat, pretoze pohlavne hormony sa vylucuju v pulzoch a nemusia sa pri odberoch zachytit ak prave dieta ma kludnejsie obdobie, co sa vylucovania hormonov tyka.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
danka808
24. jan 2020

@klara321 podla mna si mnohe upokojila tym, ze sa proste dietky nevysetruju. Ja by som ako tiez bol asi prosti, ak by ju proste mali vysetrovat v takom mladom veku, no treba si zas uvedomit, ze ozaj sa niekedy neda inak

jaroska
24. jan 2020

@klara321 dcére v lete robili odbery krvi a vyšli jej veľmi vysoké hodnoty na hladinu estrogénu(oveľa vyššie ako predtým)...Tak neviem,či sa to môže zmeniť-znížiť,teda či môže mať pri najbližšom odbere nižšie hodnoty alebo sa to bude už len zvyšovať?!🙄

Strana
z2