Predkožka u 12-mesačného

1mata
9. dec 2022

Ahojte.
Dnes som ako zvycajne stahovala synovi (12 mesacnemu) predkozku a zapocula som jemne prasknutie... ako som predpokladala kozicka mu na konci predkozky praskla a na styroch miestach ma drobne ranky.
Ako postupovat prosim vas? Natriet niecim, neriesit, alebo co s tym robit

kitycat
9. dec 2022

Mam pocit, ze je tu nejaky predkozkovy uchylak...

Toto je uz snad 10.tema, kde sa rieši stahovanie predkozky u maleho chlapceka.

Nema sa to robit.. Konzultuj s dr. ktory nezije v dobe kamennej🤷‍♀️

nikpa
9. dec 2022

@1mata ach jaj, zaslúžila by si si po paprči. Kde si zobrala, že máš ročnému sťahovať predložku? Sťahovať sa nemá ani oveľa starším chlapcom lebo to dopadne presne takto, akurát si mu ublížila a bude ho to bolieť, pravdepodobne sa to aj zapáli a zahnisa. Predložku mu môžeš maximálne požmolit medzi prstami pod tečúcou vodou. Ale nestahovat!!! Daj mu tam framykoin ak nie tak aspoň výkup v repiku alebo v kamilkach a v pondelok zavolaj doktorke.

sapoha
9. dec 2022

@1mata nam kazala doktorka stahovat, aj som stahovala a nema problem chlapek. Kamosky ktore nestahovali boli rezat a mali s tym akurat tak vacsi problem.
Ked sa stane nieco take, tak natrite nahrubo mastou framykoinom na kozu ( cerveny) alebo ked nemas tak aj ophtalmo moze byt. Teraz aspon 3 dni nestahujte len umyvajte

1mata
autor
10. dec 2022

@kitycat Som matka troch deti, nie som uchylak 😀
Dr. Mi kazala od 10.mesiaca stahovat, robim len to co mi povedala. No bohuzial 1x sa mi stalo, ze som mu ublizila a neviem ako to riesit

1mata
autor
10. dec 2022

@sapoha ďakujem za normálnu odpoveď

1mata
autor
10. dec 2022

@nikpa prepac? Takze pri dalsej poradni dam doktorke po paprci, kedze to vzdy skusa a kaze robit aj mne kazdy den.
Ja mam dve dievcata, nemam skusenost ani znalost co sa tyka stahovania takemuto drobcovi.
Plne doverujem svojej pediatrocke, takze ked kaze stahovat, stahujem.
Len ma nikdy nepoucila co robit v pripade ked mu ublizim ☹

sapoha
10. dec 2022

@1mata neberte to ako ublizenie. To sa moze stat, su to take mikroranky ktore sa dokazu scelit skor ako si myslime. Za par dni nebude ani naznaku.
Mne sa to tiez podarilo viac stiahnut, dala som framykoin a bolo ok.
Chapem, ze to je kontroverzna tema a su dva tabory ale ked to doktorka kaze tak prirodzene ju pocuvame ked jej verime. Ja nie som doktorka ale logiku mi to dava
Nasa dr potom prisla a stiahla trosku viac. Ze niektore stahovania musi clovek vediet ako, preto to nemaju len mamicky robit.
Mam kamosa, ktoremu mamka nestahovala a musel ist ako 7r na obriezku a hovori, ze to bolo strasidelne. Raz sa ma jeden otecko v cakarni pytal ci stahujeme, lebo oni zacali neskoro a slabo a musel ist rezat a vtedy 4r bol nesmierne haklivy na pipik.. Potom su stastne matky a chlapci ktorym nestahovali a nemaju zuzenu predkozku ani problemy.
No vieme my v ktorej skupine by boli nasi chalani?
Ja som si povedala, ze mu to stahovat budem nez by mal ist na nejaky zakrok. Dokonca mu to moj muz stahoval potom uz.
Drzim palce 🙂

1mata
autor
10. dec 2022

@sapoha veľmi pekne ďakujem za odpoveď 🙂
Môžem použit aj zásyp, alebo radšej mastičku? Je aj mastička na predpis?
Áno sú dva tábory ako vo všetkom, len ma vždy mrzí, keď ženy začnú osočovať a vlastne ani neodpovedajú k veci na otázku, len potrebujú za každú cenu vysloviť svoj názor.
Tiež si logicky myslím, že je lepšie sťahovať už v tomto veku...

dada0902
10. dec 2022

Musíš nabudúce opatrne ma sa sťahovať pokiaľ to ide my sme používali slezovy krém od just a hlavne po kúpeli zo začiatku keď ani nášmu nešlo sme aj vo vode zmolkali ono to aj dlho trvá kým sa mu dá stiahnuť viac u nás to aj 2r trvalo kým sa mu dal pekne stiahnuť začali sme od roka keď nám pediatricka povedala ze môžme začať

1mata
autor
10. dec 2022

@dada0902 ďakujem. Objednam tu masticku

nikpa
10. dec 2022

@1mata áno, presne tak, aj ona by si zaslúžila po paprči 🙄 chapem, že jej dôverujes ale ozaj sa to nerobí. Svokra robí roky v nemocnici na urológii a keď mi rozpráva aké prípady k nim chodia, čo im matky nechtiac vyvedú tak mám dosť. A tebe keď to ešte aj pediatrička radí, nemám slov.

1mata
autor
10. dec 2022