icon

Predĺžený rodičovský príspevok - kontrola z úradu práce

didush27
9. mar 2017

ahojte maminy,
hľadám niekoho, komu schválili predĺžený rodičák z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa. Ja mám syna, teraz bude mať v apríli 5 rokov a poberám tento príspevok. Teraz mi volali z UPSVR, že mi posielajú list na zdokladovanie stavu.
Pani mi povedala, že to trvá nejakú dobu, kým mi to doručia a že mi odporúča už teraz vybavovať papiere..
Mňa by zaujímalo, že aké papiere /či treba nejaké špec. vyšetrenia?/...
Prosím Vás, máte niekto skúsenosť? Ďakujem za každú pomoc, pekný deň.

3009
•
9. mar 2017

@didush27 veď zavolaj na UPSVR tej pani a spýtaj sa konkrétne čo od teba budú požadovať, alebo počkaj na tie papiere a možno tam budeš mať napísané čo všetko musíš predložiť - aké vyšetrenia a pod.

gajdosovci
•
9. mar 2017

Pokial ti schvalili prispevok do synovych 5 rokov, tak budu opat prehodnocovat jeho zdravotny stav... Pred 2 rokmi to ziadali aj odomna, a pamatam si, ze potrebovali vypis chorob od pediatricky za posledny polrok a este nove vysetrenie od odborneho lekara, na zaklade ktoreho ti uznali predlzeny RP. Cize ja som mala od imunologicky a ta mi opat syna vysetrila a potvrdila, ze nie je sposobily ist do kolektivu....

didush27
autor
•
9. mar 2017

@gajdosovci

ahoj, ďakujem za odpoveď... tak uvidíme, čo odo mňa budú chcieť 🙂

sylvya
•
27. máj 2017

@gajdosovci ahoj prosim ta chcela by som sa ta spytat kedze ti to predlzili tvoje dieta vobec nechodi do skolky?dakujem

solinkarka
•
27. máj 2017

Mojmu tiez po jeho 5r poslal UP list ze treba znova prehodnotit zdr. stav...tak nam este schvalili na rok...od 6r by som chcela ziadat o opatrovak

gajdosovci
•
27. máj 2017

@sylvya dieta moze do skolky riadne chodit, na pol dna alebo na cely den...

sylvya
•
28. máj 2017

@gajdosovci dakujem lebo aj ja si žiadam o predlžený rodičovsky lebo mame 6 diagnoz len som sa nikde nevedela dopatrať k tomu že či môže navštevovať školku na jednom urade že nemôže na druhom že len na 4 hodiny telefonicky som sa informovala na infolinke tak tam ano :D

zuzanka560
•
29. jún 2017

Ahojte, chcem sa poradiť, dcérka bude mať 22.7. tri roky. Včera som bola na UPSVaR podať žiadosť o posúdenie zdravotného stavu dieťaťa. Pracovníčka UPSVaR mi povedala, že rozhodnutie bude vydané až za 2 mesiace z dôvodu dovoleniek, atď. Skôr nech nečakám. Chcem sa opýtať treba počkať na schválenie rodičovského príspevku a vydanie rozhodnutia, alebo po dovŕšení troch rokov t.j. 22.7. požiadať o neplatenú rodičovskú?

natalienka12
•
29. jún 2017

@sylvya Záleží čo bude v rozhodnutí ak ti napíšu že neodporúčaju zaradiť do kolektívu tak nemôže. V zmysle zákona môže ale ak posudkový lekár neodporúča kolektív a ty to porušis tak ti môžu príspevok odobrať. Záleží od diagnózy.

natalienka12
•
29. jún 2017

@zuzanka560 pracovný pomer nemáš?

zuzanka560
•
29. jún 2017

PP nemám, ale mám živnosť.

natalienka12
•
29. jún 2017

@zuzanka560 aha takže ak ju máš pozastavenu tak by som odporučila sa evidovať ako osoba starajuca sa o dieťa do 6rokov. A potom ak ti priznajú rodičovský tak ti ho doplatia spätne. Ak sa mýlim @evittam oprav ma.

evittam
•
29. jún 2017

@natalienka12 Suhlasim.

zuzanka560
•
29. jún 2017

Živnosť som nepozastavila, plynie mi stále.

diablik192
•
12. okt 2017

Dobrý večer.. Ja sa chcem spýtať za akých okolností vám dali po dvoch rokoch znovu absolvovať vyšetrenia?
Chodili ste s dieťaťom na pravidelné kontroly?.. Keďže posudzovali aj pol roka staré vyšetrenia.. Zaujímam sa.. Pretože jedna známa má vybavený tiež predĺžený Rodičovský príspevok... Ale s dieťaťom nechodí na kontroly.. Bola len raz keď vybavovala papier na PRP.. Ďakujem. ☺

kitchi1
•
16. sep 2022

@sylvya nám ho schválili hneď na 3roky teda do 6rokov dieťaťa s tým že do škôlky len na 4 hodiny môže