icon

Prednison čípok

8. máj 2023

Ahojte, syn v noci z ničoho nič dostal záchvat kašľa, pískal, lapal po dychu, už máme skúsenosť s laryngitidou..no a otázka znie. Mala som v chladničke čípok z minulého roku, ktorý sme nepotrebovali lebo mu choroba prešla aj bez toho. A v noci v panike som mu ho dala. Uľavilo sa mu, no teraz neviem, či som mu vlastne nepoškodila, predsa sú to čipky len v takej malej nádobe 3ks, pravdepodobne robené v lekárni. Nie je na nich napísané nič, len že 1xvecer v nutnom prípade a názov prednison. Žiadna záručná a expiracna informácia. 🤔

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
ankare
8. máj 2023

Podľa mňa je to v pohode.

jeanne14
8. máj 2023

Majú sa do 6 týždňov použiť.

anavixy
8. máj 2023

Zrejme uz stratili ucinnost a bola to len nahoda, ze “pomohli”, ale ublizit si neublizila.

autor
8. máj 2023

A prosím, čo dať na kašeľ, zachripnuty hlas? Nič iné mu nie je, má 3roky. Kalciovy sirup? Či čo?

amonet
8. máj 2023

inhalovat, kaloba

lenka905
8. máj 2023

kalciovy sirup urcite, 2-3x denne a na kasel taky suchy som davala ditustat a fenistl. Prednison 3 dni a znizovali sme davky - ale to asi viete, ked Vam ho doktirka predpisala, ako ho mate davkovat.... my sme s laringitidou zili od 1 roka do 10 rokov, teraz je uz lepsie, a uz aj bez kortikoidov...

autor
8. máj 2023

@lenka905 nám povedala, že žiaden fenistil sa nedáva. Minulý rok mal dithiaden, a nič iné. Lebo mal len ten kašeľ, ani nie kašeľ, ale tak sipel, chrčal. A čípok som mu vtedy nedala, lebo stačilo vyvetrať.
Teraz je vonku teplo a nejak nepomohlo otvoriť okno, ani chladnička. Tak som dala čípok. Prešlo do polhodiny a spal celú noc, teraz sem tam rozpráva zachripnuty, ale nesťažuje sa na nič.

kiki68
8. máj 2023

Maju zaruku 2 roky vacsinou, cize urcite bol oki

anavixy
8. máj 2023

@kiki68 urcite nemaju, tie vyrabane v lekarni sa maju pouzit do 6 tyzdnov

kiki68
8. máj 2023

@anavixy aha, my mame tie normalne teda, tie drzia dva roky myslim.

poleva
14. máj 2023

@anavixy nam robili v piatok a spotreba 8/23

poleva
14. máj 2023

@jeanne14 nam robili v piatok a spotreba 8/23

jeanne14
14. máj 2023

@poleva ja mám vždy napísané na skatulke alebo sáčku že do 6 týždňov spotrebovať.

anavixy
14. máj 2023

@poleva a mate ich kazdy zvlast zabaleny? To udajne predlzuje dobu pouzitelnosti. Kazdopadne sa treba riadit pokynmi z konkretnej lekarne, len oni vedia ako capiky pripravuju a co do nich davaju. Naozaj niektore su na 6 tyzdnov, ine aj na 3 mesiace, ako som sa docitala 🙂

poleva
14. máj 2023

@jeanne14 mne dali 3😊