icon

Prejavy autizmu u 6-mesačného bábätka

petula0905
17. jan 2021

Dajú sa všimnúť už prejavy autizmu u 6-7 mes babatka?

pribinak
17. jan 2021

@petula0905 nemal saci reflex? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ To by už riešili v pôrodnici

narayan
17. jan 2021

@petula0905 ja som nekojila, nedokazal sa prisat, mlieko som odsavala a podavala cez flasu... krpec ma uz 6r. ma poruchu reci, ale velmi slabu, je to hlavne kvoli tej hypotonii aj v tvarovej oblasti, do 5r. sme cvicili Bobatha a od 2,5 chodime ku klinickej logopedicke....

martul
17. jan 2021

@petula0905 vieš čo znamená sací reflex? Keď by ho nemal ako ste jedli - pili mliečko?! Kriste pane hľadáš diagnózy, choroby tam kde kde sú, ustocka, slinky, spánok veď to by všetky deti mali autizmus?! Už my to niekedy pripadá také cool pri niekto ľuďoch 🤦 toto bolo možno kruté odo mňa ale to čo píšeš že robí nerobí je normálne

evka_s
17. jan 2021

@petula0905 náš PAS má a nic z toho jako mimino nedělal. A PAS diagnostikovali finálně v 6 a půl letech

petula0905
autor
17. jan 2021

@martul tak ho nemá dobre vyvinutý? S kojením problémy a aj s um z fľaše problémy.

marvin1234
17. jan 2021

@petula0905 mas uplne normalne dieťa, hladas hluposti. To vravim akoa dietata s pas.

petula0905
autor
17. jan 2021

@marvin1234 určite mi niečo je inak by nebol nervózny, nekľudny, podraždeny, kľudne by spinkál.
Asi nedozretá cns.

juliet86
17. jan 2021

@petula0905 usmieva sa? rehoce sa? dzavoce? vydava zvuky? drzi ocny kontakt? sleduje ta keed rozpravas robis gtimasy? co znamenaju problemy s kojenim? co ma rad co ho uputa?

sonnenshein
17. jan 2021

@petula0905 Moja 9 mesacna dcera je doteraz na brusku nerada, stvornozkovanie ani zdaleka, vyplazeny jazyk, stale kope, spi tiez tak 3x za den po pol hodke a teda autizmus by mi naozaj nenapadol. Dojcit sa odmietla, prikrmy nechce.
Kazde dieta ma svoj cas, svoje tempo. Upokoj sa, a uzivaj si ho aj s tym co vie, alebo nevie.

petula0905
autor
17. jan 2021

@juliet86 usmieva sa trochu, džavoce minimum len rrrrr, sleduje ako kedy a aj očný kontakt drží....

petula0905
autor
17. jan 2021

@sonnenshein ale môj je od narodenia nepokojný, nekľudny a plačlivý aj keď je napapaný.

sense
17. jan 2021

Moja tiež nikdy nechcela byť na brušku a o spánku viac nespala ako spala 3x denne 20 min aj to len v kocari... V noci tiež nič moc..až na to vyplazovanie jazyka robila všetko čo pises. Bude mať 8 rokov a je úplne v poriadku...

sonnenshein
17. jan 2021

@petula0905 No a? Babatka Ti nevedia povedat ze ich boli brusko, alebo su unavene, lebo zle spali.
Mam 3 deti, prve v 4 mesiacoch stvornozkovalo, v 8 chodilo bez drzania, prespal celu noc od narodenia. Druhe v 8 mesiacoch zacalo stvrnozkovat, chodit v 14 mesiacoch, do pol roka nespala dlhsie ako 2 hod vkuse ani v noci. Tretie ma 9m, nestvornozkuje, v noci je hore aj 5x, ledva do nej niekedy dostanem 120ml mlieka.
Kazde dieta je ine. Ak mas pochybnost, povedz to pediatricke. Nehladaj diagnozy kde nie su len preto, ze nemas dieta ako z reklamy na Pampers.

amarilka26
17. jan 2021

Neviem co je to dnes za modny trend hladat od narodenia na dietatku nejake vady, choroby. Pre boha zeny ved sa teste z ratolesti a necitajte konika!!!!

dominikuska331991
17. jan 2021

@petula0905 pochybujem....to až okolo 10m až rok môžte už viac zistiť podľa mňa

mmoni89
17. jan 2021

@petula0905 neber to v zlom ale podla mňa tiež hľadáš zbytočný problém tam kde nieje. Moje 3deti boli uplakane ,nespokojné a nespiace skoro do roka ,respektíve kým nezačali chodiť 😆a ze 4x pol hodina porucha spánku?neboj nič také 😉mali sme aj oveľa horšie dni a menej spánku a mam 3sikovnych synov.inak sestra ma autistu a toto vôbec niesu prejavy autizmu

nominativ
17. jan 2021

Toto je úplne hľadanie diagnózy, to bez toho neviete žiť? Za každým "iným" správaním musí byť diagnóza? Ty, autorka si tiež úplne ideálna a zapadás do tabuliek ideálneho človeka? Toto nie je útok, úplne normálne s kľudom a pokojom sa pýtam. 🙂

Deti nie sú roboti.

Opis sedí na úplne normálne dieťa.

maximilie
17. jan 2021

@petula0905 ta veta ,,urcite mi niečo je inak by nebol nervózny, nekludny, podráždený, kľudne by spinkal " ma dostala.... viem, ze ,,mi" bol preklep a malo byt ,,mu"...ale asi skôr bude niečo tebe 🙄
Urcite? Inak by kludne spinkal? Deti ktoré kludne spinkal a su stále veselé vysmiate a kludne su asi len na fotkách od pampers.... a zopár výnimiek, ...
Skôr si myslím, ze si vyčerpaná, nervózna a preto je tvoj syn nekludny. Skôr deti ktoré stále pekne spinkaju a cely deň pokojne prelezkaju ,tak skor tam by som videla riziko, lebo skor toto nie je normálne.
Prajem ti a myslím si ze máš úplne normálne dieta.

juliet86
17. jan 2021

@petula0905 tak to moze byt napr prejav aj laktozovej intolerancie. zablokovanej chrbtice. skryteho refluxu.. vselico moze trapit taleho maleho cloveka

pribinak
17. jan 2021

Ehm, mobil mi prepísal text

Vyplazeny jazýček je znak oslabeného brušného svalstva, nie bežného ako mi mobil prepísal

marvin1234
17. jan 2021

@maximilie suhlas, toto napriklad bol kamen urazu u nas, skvele dieta, nikdy plac, spanok ako hodinky, nikdy mu nechybal nikto ma spolocnost. Nakoniec presne to bolo prvym prejavom pas. Absolutne svoj svet, ocny kontakt nula, gesta rec cokolvek nula, socialne interakcie nula. Nechapem autorku ze čo mysli tym ze sa neprehra same. Ako sa ma prehrat take male dieta 🤷

katrin21
17. jan 2021

@petula0905 skor to bude hypertonus,alebo naopak hypotonus, alebo nieco podobne...chodte ba neurologiu, fazio a rehabilitujte...v 3m sa uz ma vzpriamovat na laktikoch,past baranky..ked to nerobi do konca 3mes,je nejaky problem... a moze sa to nabalovat.
Okrem toho hypertonicke deti byvaju placlive, nechcu byt na brusku atd .

Ale tiez moze mat reflux aj skryty a problem s kojenim moze byt aj tam

sara07
17. jan 2021

@petula0905 takto a pediater čo na prehliadkach hovorí ,vravela si mu o tomto čo tu píšeš

petula0905
autor
17. jan 2021

@sara07 povedala, že to neurologička. Neurologička náznak hyperaktivity

tatinka
17. jan 2021

@petula0905 ahoj, skus si pozriet veci o hypotonii, mne skor pride z tvojho popisu , ze ma mozno hypotoniu brusneho svlastva, plus ak bolo dieta ockovane a ma nedozretu cns na svoj vek, tak to skor veci zhorsi....ale ak by slo "len "o hypotoniu, cvicenim sa to napravi, treba ist k neurologicke

petula0905
autor
17. jan 2021

@tatinka bolo očkovaný v decembri.

narayan
17. jan 2021

@petula0905 a bol takyto nekludny aj pred ockovanim?

petula0905
autor
17. jan 2021

@narayan bol nekľudny ale či až tak to neviem presne. Ale nekľudny bol aj pred očkovanim

narayan
17. jan 2021

@petula0905 ok, takze ockovanim to asi uplne nebude...asi by som to este raz vsetko pospominala na najblizsej neuro kontrole, proste ze sa ti to nezda, nech sa nato este pozrie...max budes za hysterku...inak nezrela, drazdivejsia CNS neznamena automaticky PAS, ADHD, rozne poruchy atd., vacsina deti z toho normalne vyrastie, tak sa hod do kludu a uzivaj si babatko, lebo to potrebuje vyrovnanu, pokojnu a milujucu maminku, drzim palce 🙏

petula0905
autor
17. jan 2021

@narayan len myslím stále na najhoršie on stále nespokojný, mrnčí, keď sa zobudí po spaní s plačom, nejde mi to vôbec do hlavy. Veď som čítala, že nedozreta cns plač, nepokoj a keď si predstavím čo z toho môže byť. Ale ďakujem Ti pekne.