icon

Prejavy problémov so štítnou žľazou u detí

Včera o 11:35

Ahojte, prosím Vás ktoré vaše deti majú štítnu žľazu ako sa to prejavuje ? Dá sa to zistiť s krvi pri detskej dr ?

anonym_5b881b
Včera o 11:36

Všetky deti majú štítnu žľazu

Buď konkrétna

zuzanaete
Včera o 11:38

Pediater vie dat urobit zakladne vysetrenie stitnej zlazy z krvi, ak je na to dovod alebo teda podozrenie, ze by mohol byt problem. Bezne sa nelontroluje. Ak zakladne vysledky nieco odhalia, tak dalej uz riesi odbornik.

autor
Včera o 11:40
@anonym_5b881b

Všetky deti majú štítnu žľazu

Buď konkrétna

@anonym_5b881b myslím problémy zo štítnou žľazou

andrea_82
Včera o 11:57
@anonym_autor

@anonym_5b881b myslím problémy zo štítnou žľazou

@anonym_autor moze byt zvysena cinnost alebo znizena cinnost. A okrem toho este kopu inych problemov so stitnou, preto by bolo dobre byt konkretnejsia, ake problemy myslis. Ano, da sa to zistit z krvi a nasledne sonom. Znizena cinnost sa prejavuje napr. unavou, priberanim, padanim vlasov... Zvysena cinnost ma opacne prejavy.

nevenka
Včera o 13:44

Mne doktorka povedala, ze u deti je to ojedinele. Az s nastupom puberty, hlavne u dievcat, moze dojst k hypofunkcii.
Unava a podobne stavy, su vacsinou z anemie. U nas som dala skontrolovat synovi 5 rocnemu, lebo je drobny a ja som pocas dojcenia brala Thyrozol na zvysenu cinnost SZ. Davam kontrolovat aj dceru, ktora ide do puberty, zatial to mala ok. Este budem riesit najmladsiu dceru, ked pojde do puberty, kvoli tomu istemu, ze som tiez pocas dojcenia brata Thyrozol. Ten blokuje cinnost stitnej zlazy. Preto.