Prekonaná cytomegalovírusová infekcia u dieťaťa

petronelka77
9. nov 2012

Ahojte, mate niekto skusenosti s touto diagnozou u maleho dietata? Ako sa u dietata prejavila tato infekcia? Ake to moze mat nasledky do buducna? Malemu to zistili az z krvi, presny termin prekonanej infekcie nie je mozne zistit, ale domnievame sa, ze asi na jar, ked mal maly vysoke teploty a nadchu, od jari az doteraz bol zdravy. Robili mu len CRP, negativne.
Dakujem.

tinki
9. nov 2012

@petronelka77 ak to už je prekonané, tak je to v poriadku. Tento vírus prekoná mnoho ľudí a ani o tom nevieme. Keďže to už prekonal, tak to už ani viac nedostane. Je doživotne chránený..nemusíš mať obavy

petronelka77
autor
9. nov 2012

@tinki dakujem tinki a nevies, z coho to vznika a ake to moze mat nasledky, resp. dokedy to bude figurovat v krvi? Momentalne ma maly teplotu, afty, zapalene dasienka, tak mu lekarka zobrala krv a dnes mam vysledky. Posledny mesiac ma caste teploty, kazdy tyzden okolo 39, tak uz sme patrali po pricine. Ze ci aj prekonana cytomegalovirusova infekcia ma na tom podiel, ked to bolo uz na jar. Dakujem.

tinki
9. nov 2012

@petronelka77 je to vírus..to znamená, že sa mohol nakaziť kedykoľvek..chrípka je tiež vírusová, nádcha je tiež vírusová..To znamená, že sa to nelieči antibiotikami..To, že to má v krvi..znamená, že v krvi má už len protilátky. A tie sa tam vytvorili, keď telo bojovalo s týmto vírusom. Protilátky sú v poriadku. Tie mu tam už ostanú a chránia ho pred opätovným nakazením. On už nemá tým pádom akútnu formu, už to prekonal. Takže ak sú protilátky, už je to v poriadku. Následky to môže mať len také, že mu to oslabilo imunitu a teraz možno bude viac chorý, kým sa to dá do poriadku. Ale samotné ochorenie žiadne následky nenecháva. Takže mu len posilni imunitu, napríklad Imunoglukánom a nejakými probiotikami a neboj sa. To, že nemá zvýšené CRP, znamená, že nemá zápal, takže telo bojuje asi znova s nejakým vírusom. A to bude asi kvôli tej slabšej imunite. Veľa tekutín, vitamín C a ten imunoglukán..

petronelka77
autor
10. nov 2012

@tinki Tinki, dakujem za vycerpavajucu odpoved...Imunitu ma zrejme oslabenu, aj ked od prekonania virusu na jar, az doteraz ubehlo 5-6 mesiacov a nikdy nebol medzity, chory. Az teraz sa to nanho vsetko nalepilo. Davam vela tekutin, vitaminy, imunoglukan musim dokupit. Dasienka ma stale zapalene, afty pomaly ustupuju, s kasovitym jedlom je to stale boj, papa len milaciky a pudingy, obcas zeleninovu rozmixovanu polievku, uz je ako prutik. Dakujem este raz, pohodovy vikend 🙂