Premastenie suchej pokožky (ekzém)

9gabi9
22. nov 2022

Ahojte maminy
Tie čo máte detičky s ekzémom, čo používate na premastenie pokožky? Myslím teraz obdobie, kedy je ekzém na ústupe a dieťa má suchú pokožku, príp. len také suche miesta. Dcérke veľmi pomohol krém skincap (+ úprava stravy a ovsene kúpele), ekzém nám krásne ustúpil, ale pokožku na veľmi suchú.
Za tipy vopred ďakujem

chadkroeger
22. nov 2022

@9gabi9 excipial ste skusali?

9gabi9
autor
22. nov 2022

@chadkroeger
Áno, ten máme. Ale rada by som nie o na dlhodobé používanie

lalaboo
22. nov 2022

@9gabi9 my používame toto, príliš hutné krémy dcéra zle znášala, toto je príjemný balzam.

lalaboo
22. nov 2022

@9gabi9 a prestriedavam s týmto

hranolka22
22. nov 2022

@9gabi9 Ja pouzivam imunoglukan a je skvely,lahko sa rozotiera,nie je mastny a dlho posobi.Striedam s excipialom

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vikusjk
22. nov 2022

@9gabi9 nemame ekzem dlhodobo, ale ked mala dcera raz taku zlu reakciu na mydlo v skole, velmi jej pomohla taka masticka v zltej tube, Lipobase

petamich
22. nov 2022

my La Roche Lipikar, po ekzeme nam kazal kozny pouzivat toto

9gabi9
autor
22. nov 2022

Ďakujem za odpoveď a tipy.

Lipobase jej občas dávam, to mám aj na môj ekzém. Ale dosť dlho sa vstrebáva, tak preto hľadám aj niečo ine

matabb73
22. nov 2022

@9gabi9 Bioderma atoderm. Majú aj neparfémované mlieka. Veľmi dobre hydratuje pokožku.

matabb73
22. nov 2022

Excipial moju dcéru dráždil a po Lipobase bola dlho mastná. Dobrú skúsenosť máme aj s telovým mliekom Dexeril.

barbora237
22. nov 2022

@9gabi9 Aderma exomegu pouzivame my,krem, balzam podla rocneho obdobia,plus k tomu umyvaci olejcek a niekedy kombinujeme s Avene xeracalm,ale to je rada uplne bez parfumacie. Mame pri oboch len skvele vysledky a ked mam obcas problem aj ja, pouzivam aj ja. 🤗 🙏🍀

maminkadeticiek
22. nov 2022

Kozna ti predpise na premastovanie robenu mast.Inak z kupovanych je vynikajuca lipobaza,je najjemnejsia.