icon

Preplach očiek

dada0902
13. nov 2021

Zdravím viete mi poradit tie ktoré ste boli na preplachu očiek maličkých bábätiek koľko dní ešte pretrvávalo karpinkovanie očiek? My sa 3den budime ešte zo zalepenymi očkami :( tak ci je to v poriadku alebo budeme musieť ísť znova cez deň už ich nemáva také slizke ako pred zákrokom máva čisté ocka ďakujem

paulinkaa2
13. nov 2021

@dada0902 dobre ráno náhodou nekojíte ?

marianarem
13. nov 2021

@dada0902 Nas bol na tom az 2x, s odstupom asi 3 tyzdne, prvykrat sa zakrok uplne nevydaril. Po obidvoch zakrokoch to praveze vyzeralo, akoby sa to este zhorsilo, no potom sa to uz zlepsilo. Po tom prvom raze to ale nebolo uplne ciste ani po 2 tyzdnoch, tak sme sli znova. Po druhom raze do bolo tak najviac tyzden, asi aj trochu menej, a uz to bolo dobre.

dada0902
autor
13. nov 2021

@paulinkaa2 dobrý deň áno kojim

janinah
13. nov 2021

ešte by ste mali mať kvapky do očí aj robiť masáž slzných ciest pár dní do vyliečenia

dada0902
autor
13. nov 2021

@marianarem ďakujem takže zatiaľ mam len sledovať ci sa to upraví ja sa tiež bojím ze bude musieť ísť znova že to nebolo natoľko úspešne keďže ráno ich ešte máva zlepené 😔 ona už to má keď sme boli v nemocnici a stále sa to do 3mesiacou liečili kvapkami až teraz sme išli na preplach

dada0902
autor
13. nov 2021

@janinah ano kvapkam ešte aj robím masáž dúfam ze jej to pomohlo len ma vždy to ráno tak zosmutni ci to je dobre ze su tie ocka zalepena a koľko dni to takto môže byt aby nešla znova

terezia323
13. nov 2021

@dada0902 ešte sme 5 dni dávali kvapky a po 5tich dňoch už boli ocka úplne čisté aj ráno.

dada0902
autor
13. nov 2021

@terezia323 ďakujem dúfam ze to bude aj náš prípad cez deň už nemáva také len to ráno a niekedy jej z mihalniciek dávam dole trochu

janinah
13. nov 2021

@dada0902 po 5-7 dní uvidíte či je to ok alebo treba ísť zńova

marianarem
13. nov 2021

@dada0902 My sme to mali podobne. Tiez sme mali ist v 3 mesiacoch, no kvoli korone sme sa dostali az v 8. No nam doktor po prvom zakroku rovno povedal, ze to islo tazko a uplne sa to nepodarilo, ze uvidime. Po druhom sam videl, ze sa to uz podarilo preplachnut. Tak ak vam nic nepovedali, hadam to bude ok, drzim palce.

dada0902
autor
13. nov 2021

@marianarem joj no to vás dlho trápili s tým korona nekorona mohli vziať skôr
Nam povedala ze je to prečistene a voľne ze kontrola podľa potreby že mala to dosť a ze niekedy sa zákrok opakuje tak neviem asik sama si nebola istá ci to 1x stačilo ďakujem pekne 🙂

dada0902
autor
13. nov 2021

@janinah ďakujem pekne 🙂

domi247
13. nov 2021

@dada0902 Zdravím. My sme mali taky isty problem. Ked sme prisli z porodnice maly mal slzave oci asi mesiac. Ked zaspal tak ich chudacik nemohol ani otvorit lebo sa mi to vsetko zlepilo. Pediatricka mu nasadila antibioticke kvapky ale nepomohlo. Tak sme isli k detskemu ocnemu. Nasadil nam ocu flash blue . Neviem ci sa to takto presne pise. Tie som mu do ocka liala prudom. A tak som masirovala ocko v kutiku aby sa,mu uvolnili ocne kanaliky. Netreba sa bat pritlacit. Od vtedy s tym nema problem.