Preťahovanie predkožky 11 mesačného. Aký máte názor?
moja doktorka mi to kaze robit od jeho narodenia,ale vo viacerych clankoch som sa docitala ze vraj by sa to nemalo.dokrorka mi vravela ze ak to dobre nejde okolo roka sa chlapcekom u urologa robi nasilne pretiahnutie,co vo mne vyvolava hrozu ☹ lebo potom ze deti nechcu chodit,a strasne placu pri cikani.dakujem za odpovede
Baby poradte... necitala som celu diskusiu... nemam kedy! ☹ Prave sme prisli od detskej dr. z poradni na 15mesiacov... kontrolovala malemu ci ma zostupene semeniky a zrazu mu zacala stahovat predkozku maly ziapal od bolesti... ja som ziapala na dr. nech mu to nerobi 😠 😠 😠 bola to hotova hroza!!! este 15min mi nevedel prestat plakat 😢 co mam teraz cakat??? na co sa pripravit? aku masticku mu mozem dat? alebo nieco od bolesti??? mal to tam chudiatko az krvave jak mu to stiahla!!! 😠 normalne sa bojim co bude... od placu sa az unavil a zaspal ale cakam co bude ked vstane... ☹
ahojte!tak dnes som si aj ja vygooglila cosi na tuto temu a mam normalne stiahnuty zaludok.moj 2r.syn sa mi zacal vyhybat cikaniu,a v jedno rano pri tom strasne plakal.najskor som si myslela,ze mame rezaka,kedze sa ucime byt doma bez plienky,ale isla som radsej k doktorke.pozrela mu to,ze to ma mierne zacervenane,ze ma posle preventivne na urologiu.ja som mu to od malicka stahovala,len kolko mi islo,aby som mu neublizila.na urologii prisiel pan doktor a ked som videla ako zacal strasne plakat vedela som,ze mu to urcite nasilu pretiahol.ked ho pustil prestal plakat,ale doma nam to zacalo.moc drzal od obeda do vecera,dost plakal,dala som mu plienku,nech sa mu lepsie cika.urolog vravel,ze mu to islo lahko a ze mu to treba este 2 dni 5x pretiahnut v harmanceku.maly mi strasne place pri pretahovani a ja s nim.manzel ma upokojuje,ze je dobre ze mu to spravili teraz,ze sa mu to zacalo zapalovat,ze keby mu aj opuchne a zapal sa zvacsi,ze ho to boli viac.konecne zaspal a ja dufam,ze zajtra nam uz to cikanie pojde lepsie,ale ed si predstavim to pretahovanie uz opuchnuteho pipika tak mam mraz na chrbte.
ahojte, my sme boli včera u urologa. Preventívne som malému robila sedacie kúpele zo slezu asi tak týžden, dočítala som sa že vraj to pomáha. Predkožka sa nám dala stiahnuť tak do polovičky žaluda, myslela som že na vek 1 rok je to v pohode. Aj urolog vravel, že tak do 1,5-2 rokov by to malo zísť. Ale ako ho tak chytil a ukazoval "AKO" to máme robiť doma aby to zišlo samo, šup a žaludík vybehol von. Pomohol tomu tak na 3-5mm stiahnut, trošku poplačkal, ale nie až tak ukrutne. Vyšlo mu spoza predkožky dosť "mazu", ktorý spôsobuje zápaly, ktorým je dobré sa vyhnúť. Ked sme prišli dala som mu sirupček od bolesti a večer kamilkový kupel, to máme robiť celý týžden. Cikáme v pohode, už žiadne bolesti. Ale zrejme je do dosť individuálna záležitosť.
Stále pri večernom kúpaní sťahuj ale len troška no nie hneď celkom tak aby mal do tých dvoch rokov pretiahnutú kožku cez žaluď.
ahojte, takže aj nás od dnes trápi tento problém. včera sa mi 2-ročný synček v noci zobudil, že ideme cikať, pekne sme sa vycikali, ale keď bolo treba poutierať, odstrčil mi ruku, že ho "pipino" bolí, nech mu to nechytám ☹ do rána ho mal červený a opuchnutý, na dotyk veľmi bolestivý, tak sme sa dnes hneď ráno vybrali na pohotovosť, tam nás zjazdila, že ako je možné, že nepreťahujeme a ja jej na to, že nám to pediatrička neodporúčala, tak som si myslela, že je všetko v poriadku. predpísala nám krémik fucidin a repíkové obklady 3x denne. ak sa mu to nezlepší v pondelok ideme k urológovi a ja už mám teraz z toho stres ☹ čítala som si všetky komentáre mamičiek na túto tému a strašne sa toho bojím (som totiž tehu a moje emočné hranice sú teraz niekde úplne mimo, takže sa bojím, či to zvládneme ☹ skúsime aj my s preťahovaním, snáď to pôjde ☹ držte nám palce

ahojte-tak ja vám teraz poviem ako mne poradila stará mama,jej poradila mama, a mojej tiež, pri každom prebalovaní mu trošku stiahnem a očistím konček od prípadnej špinky...zatial nemal problemi,zapali a všetko je v poriadku,tak ako všetci naši chlapi v rodine...teda dúfam 😀 😀