Preťahovanie predkožky
dnes boli u mna kolegyne a hovorili mi musim pretahovat predkozku.vedela som ze sa to robi.ale cakala som.ze mi to povie moja dr.maly ma 2mes.ako casto sa
to musi robit?staci to len tak ze tahat dole?
@babatkoling ahoj my mame 16.mesiacov a tiez nam to nejde, skusam pri kupani a po a nic..ale nasilu mu to robit nebudem..len skusam a este nic tak cakam ci sa mu to vekom neupravi...zial doktorka mu to v roku nasilu stiahla a chudacik to mal popraskane tu kozu na okolo...inak plackal keby viem ze mu to bide robit ani tam neidem ale spravila to pri rocnek prehliadke, necakala som to. Aj nas tatino mal problem robili mu to nasilu..☹ tak sa tiez bojim co a ako
MOj vlastný nazor ziskany tiez po neprijemnej skusenosti s vcasnym pretiehnutim predkozky je- naozaj do 2 rokov s tym nic nerobit a potom je to uz pripravene a nie je to traumatizujuce pre dieta. Dostali sme sa az po dvoch takychto pretiahnutiach k odbornikovi,ktori stoji za to a som mu vdacna,lebo po roku trapenia prislo svetlo a nas syn si da tatovi stiahnut predkozku bez kriku a strachu.
v ziadnom pripade, este je skoro
nam neslo do 6 rokov a sikovny lekar poradil ( predtym nam chceli obriezku) ako co robit , aby sme sa tomu vyhli
@samantha223 a co vam poradil lekar?Budem vdacna aj za dalsie info v tejto otazke...
@katkabudik no detska kazala nechat do 6 rokokv, a potom sme isli do ba kde mu chceli robit obriezku, ale ja som nedala a nasla som tam ineho , mladeho lekara a ten dal krem a ja som si nastudovala ze slez nebadany-caj, kupele, je dobry tak som to kombinovala a maly sme uplne zuzenie a prilepenie a uvolnilo sa mu to .
@katkabudik krem triamcinolom, ale ten je len od 4 rokov, skor by som to nikdy neriesila, ono to sa ma samo spravit do puberty, ale tu na sk su ludia zaostaly a riesia hned obriezkou, v zahranici to vobec nerobia iba v nevyhnutnych pripadoch
@vevinaaa veď to je ten problem, že Dr. BEZ upozornenia toto urobia a zbytočne SKORO a potom su len problemy. Takto male dieťa NEPOTREBUJE mať stiahnutu predkožku. Predkožka je prilepená z určitého dôvodu a to, aby chránila žaluď. Vekom a vývinom sa sama uvolní.
Pokiaľ toto Dr. nevedia a urobia deťom to čo tvojmu, hrozí tam velké riziko trvalého zúženia (keďže to nasilu stiahnu urobia sa trhlinky)
Je vela spôsobov ako predkožku uvolniť, či už je to postupne jemné sťahovanie, rôzne maste, alebo kúpanie sleze nebadanom ako bolo písané vyššie.
Žiaľ pri tomto nešetrnom zákroku hrozí zbytočná obriezka, lebo sa tento ich "užasný" zákrok nedá napraviť 🙄
A najradšej mám ako ešte mamičkám natlačia do hlavy, že pod predkožkov je bordel! mali by si to trochu naštudovať, naľkoko ten bordel sa volá SMEGMA a ma taktiež svoju úlohu.
pretahovat predkozka sa ma az od jedneho roka. inak by ste mohli krpcom poskodit pipika. tak pozor na to.

@lollipop1 presne tak, ale na SLovensku prejde este dalsich minimalne 20 rokov, kym tato informacia dojde aj k panom lekarom, ktory naposledy studovali niekedy v 60 tych rokov a tieto mylne info bez mihnutia okom odovzdavaju aj mladym lekarom, ktori sa neunuvaju studovat nieco navyse a pozriet si nejake studie zo zahranicia 😝