Preťahovanie predkožky u pediatra
Ospravedlňujem sa za anonym, ale ide o citlivejšiu tému.
Do koľkých rokov môže pediater v rámci prevencie presťahovať predkožku? U malých detí, že to skúsi, to ešte dokážem pochopiť, ale u 13, 15 ročných mi to príde nevhodné a možno aj uchylne.
Už som ju na to upozornila pri 15 ročnom , že je to nevhodné, ale pri 13 ročnom to urobila v nestráženej chvili opäť.
Upozorňujem, že ani jeden nemá, ani nemal s tým žiadny problém!
Co je na standardnom vysetreni uchylne? Mozno mala dieta aj teba upozornit, ze aj toto vysetrenie spravi, ale ja na tom nic uchylne nevidim. Nasa to robi pri kazdej prebentivke.
@katusskaa ja na to nevidím dôvod
@viestta lekárka preťahuje predkožku pri každej preventivke? Áno, je to uchylné. Malé deti majú prirodzene prilepenú predkožku a nesmie sa s ňou nič robiť (na Slovensku samozrejme všetko naopak, asi jediná krajina na svete, kde sú matky a lekári posadnutí predkožkou babatiek a malých chlapčekov )
Vo veku, keď sa začína postupne uvoľňovať už sú deti dávno schopné komunikovať, stačí sa dieťaťa opýtať.
13-15 ročnému sťahovať predkožku? Nehrozí!
Uprimne nemam skusenost, lebo nas ma 3.5 a nasa pediatricka zastava nazor nestahovat ale teda mne to zvlastne pride, 13-rocny pubertiak uz je celkom velky na to, aby sa vyjadril a ak navyse nema problem, tak to uz teda vobec nechapem 🤷♀️ uchylne by som nepovedala ale zvlastne urcite
Mojím tam bez upozornenia vlezie, 15 ročný jej stihol povedať, že je všetko v poriadku, tak to ešte ustal, povedala som , že si to nepraje tak nepokračovala. Mladší ani neviem ako sa to stalo a už mu to robila.
Také zvláštne metódy má celkovo....
Nie je to úchylné, je to vyšetrenie ako iné. Ak si to neprajete treba sa ozvať.
Ono je to súčasťou vysetrenia ako takeho, lebo niektoré deti možno nevedia ako “to ma byt normalne” a ak aj majú nejaky problém, nevedia že to tak byt nemá…ale na to by tu mal byt rodič, aby vedel povedať že dieta ma problém s tým a tým…no lenze vieme ako sa niektorí rodičia na temu sexuálnej výchovy absolutne doma s detmi nerozprávajú. Ak si svoje deti poznáš, a neboja sa zdôveriť, tak nabuduce povedz dopredu že netreba kontrolovať, všetko je v poriadku dopredu a bude po probléme.
V prvom rade to nemá robiť pediater,ale urológ keď už by bol problém.
@sisaka nás pediater mojmu malemu v 5m bez varovania,pri bežnej kontrole poradni . Ja som sa s náhlym hráča,až pekne leží kým ho dr pozrie a zrazu strasmy plač. Pozriem na dr ,on od krvy,malý od krvy skoro som odpadla ...nebol na to žiadny dôvod. Malý cikal pekne atď...na vlastnú päsť som o 2 dní navštívila urológa nech mu to pozrie ,lebo to bolo škaredé. Tak on sam nechápal ,prečo to dr urobil . Len mu spôsobil zrasty,vyššie riziko zrastenia atd .a teda,že sa to nemá robiť. Pokiaľ dieťatku vidno dierky na cikanie a vekom keď tak to riešiť ak by to robilo problemy .....
@kristinka92 vôbec na to neupozornila, čo ide robiť.
moji dvaja mali problem ale zaklad je komunikacia, nikdy to neurobila pediatricka, hovorili sme o tom, skusali sme doma alebo ako vacsi sami a nakoniec teda urologia. ale v kazdom pripade toto je chulostiva vec, ma oznamit co ide robit a 13 a 15 rokov je teda uz vysoky vek na to, aby sa im to pokusala robit v ambulancii.
Naša iba pozrela, nikdy nestalovala a konzultovala so mnou, ako to doma ide. 13 ročnému sťahovať to je choré podľa mna
@katusskaa moji ani problém nemali ani nemajú, išlo iba o kontrolu. Nechápem načo je to dobré, ešte pochopím, že sám si stiahne, povie mu to čo ide robiť. 15 ročný zareagoval, mladš ležal tak mu tam v vbehla
Pred 2 mesiacmi 15 ročného zdrbe, že musí byť bosý aby ho zmerala presne, potom ho nechá čítať boseho tabuľu s písmenami.
@kristinka92 aké nabudúce? ak matka oznámi lekárovi, keď ma dieťa 8,9,10 rokov (doplň si vek), že mu predkožka ide úplne stiahnuť, nemá doktor najmenší dôvod každý rok kontrolovať, či naozaj 🤦♀️
Je to sila, mna sa u mojho 8r.spytala ci mu to ide a bolo. Ty brdo, 15r.obchytavat, vylepila by som jej.
@jamidea to aj my sme mali milú pani Dr, ktorá toto nerobila, táto ju minulý rok vymenila, správa sa úplne inak.
Tak fuuu.Moj má 13a nikdy mu na neho nepozrela.Mozno v plieenke naposledy.Preboha veď sú už vo veku kedy si to robia sami.Nie nedovolila by som to a je to úchylné keďže sa vás to neopytala
Ako ja sa čudujem že jej to 15rocny dovolil.A čudujem sa že ste nezareagovala keď to urobila 13rocnemu.Iny bordel by som tam narobila
Sorry autorka, ale ty mi prides ako uchyl ja neverim ze toto je realna tema a ze niekde nejaka doktorka toto spravi velkym detom a neverim, ze su s tym 13 a 15 rocni ok. Este pred matkou v ambulancii. No isteze.

nikdy to nasa lekarka nerobila, mam dvoch synov. ani neskusala, hned by som sa ozvala. ak maju problem, chod na urologiu. ak nemaju problem, ja by som isla od nej prec.