Pretiahnutie pipíka u dvojročného chlapca
Ahojte baby. Zajtra to čaká malého(2r.) tie čo ste na to boli so svojimi ratolesťami ako ste to zvládli. Ja už mám týždeň stres. Veľmi sa bojím ako to malý zvládne.
@janynyna ahoj bude to v pohode.. Mojmu to robili ked mal asi rok..bolo to len rychle puk a trocha krvy a jasne placu..dostali sme masticku na tyzden a vsetko bolo ok🙂
Ma nejaky problem? Lebo tiez mam dvojrocneho syna a vobec to neriesim. Sem tam skusim, bohvieako to nejde, tak necham tak. Pediater tiez to nejako neriesil. Podla mna je este velmi skoro.
Chudák 🙄 zažila som si to so starším, 9r, doteraz ma traumu a nič sa nevyriesilo... Snáď u vás bude všetko ôk
Pretahujem od 3 mesiacov a ziaden problem nema
Nášmu nedávno museli uvoľňovať na pohotovosti. To až taká rýchlovka žiaľ nebola ale zvládli sme to. Už mu to ide krásne dole. Akurát je haklivy a nenechá si pipik chytať už ani za toho svätého..
Ja mam mamu urologičku a maly mal taku fimozu že fakt na operaciu ale to som odmietla. Čuduj sa svete asi v piatich-šiestich rokoch ( keď rozum dovolil😁) som mu to kazala sťahovať pri kupani kolko ide a po kratkom čase bolo všetko uplne bez problemov😁 a BEZ TRAUMY
@janynyna isto by som nešla ak nemá problémy. Slezovy krém a doma po kusticku jemne skúšať. Bude mat z toho akurat tak traumu a môže mat aj zjavenie a ešte väčší problém
Pozri, načo mu toto spôsobiť, keď nemá problémy. To, že švagrinej syn mal neznamená, že bude tvoj. Prečo najprv neskúsiť jemnejšie možnosti, ako ten krém, ktoré možno zafunguju?
@janynyna bože prepáč ale to nič nevyrieši podľa mna. To sa ešte kľudne môže “prilepiť” naspäť a zákrok budete opakovať viackrát. Ináč ja som to neriešila vôbec. V 2r nešla malému predkožka ani pohnúť. A potom pomaličky si to začal sám sťahovať, keď objavuje svoje telo a o rok neskôr pohoda
Nešla by som . Moj bude mať 3 roky , ide mu to asi do polovice ale neriešim . Keď mi dovolí pri kúpaní tak trošku pretiahnem koľko ide . Mám kamarátky čo majú synov 5-6 ročných a tí sú na tom podobne ako môj. Chce to len čas, poprípade nejakú mastičku na zmaknutie predkožky nech to ide ľahšie stiahnuť.
@janynyna tak zmeňte doktorku,pretože žiadna hranica do 3 rokov neexistuje,nieje normálne že ešte v 21 storočí sa nájde pediater čo toto prezentuje ako normálny prirodzený vývoj a sústavne sa má potrebu niekto "hrať" s chlapčenským genitálom a pritom neovláda elementárnu znalosť anatómie a to si hovorí doktorka? Násilná retrakcia sa nerobí!
@janynyna on nemá problém a ty robíš paniku popredu a este mu dáš hento robiť, pride mi to tak ze sak pre istotu 🙄🙏 dala by som to tebe urobiť... ved jasne, ze to zvládne ale úplne zbytočne bolesť a traumu zažije. Treba mu to doma pravidelne pod tečúcou vodou jemne sťahovať a povolí, nie hneď v 2 rokoch nasilu pretahovat.
pises ze ma 2r a dr hovori že ak to nepôjde do 3 rokov tak vtedy nás niekam pošle. ... cize mas rok cas kup si pinda mast alebo slezovy krem od justu a doma trenujte
Ja pretahujem od pol roka.to je problem ze si nepretahovala
@deniska2706 to ako naozaj?????
@lenuliatko84 ja od narodenia, aj so slezovym kremom a pinda mastou a nic moc sa nehybe. myslim, ze je to individualne.
Tak už to máme za sebou. Trošku plaču bolo a už je všetko ok.

Prečo ho to čaka? Aj môj bude mať čoskoro 2r., nejde mu to a nikto nič nespomínal...ma nejaké problémy?