icon

Pretrvávajúce bolesti u trojmesačného bábätka

midoriraion
26. dec 2020

Ahojte, už som úplne zúfalá, mala ma 3m a koliky sa ako keby zhoršili. Už dva týždne pekne kakala , prdkala , nepouzivali sme rúrku. No z nicoho nič sa to začalo opäť zhoršovať, večerný ale často krát aj cez deň neutisitelny plac, manžel, čo je flegmatik už chcel pár krát ísť do nemocnice , keďže mala plakala tak až sa zachadzala, museli sme 5x na ňu fúkať aby sa nadýchla aj.

Je plne kojená, na stravu si dávam brutálny pozor, pretože keď som jedla v miere normálne , problémy boli strašne, aj keď teraz to je tak isto hrozné. Už aj na prsníku sa mi jeduje, ale mlieko mám , cítim ako sa mi prsia nalievajú, mala pije, hltá, po jedení neplače od hladu. V podstate kojenie vyzerá - pije 5-8 min z prsníka, potom sa začne hnevať, jedovat, naťahuje bradavku, odpojí sa ale v momente hľadá, pripojí sa natiahne bradavku a odpojí sa a dookola mna to už boli. Večer je to problém lebo zaspi iba na prsníku. Čiže uspavanie nám trva pár hodín niekedy. Zaspi nakoniec buď po rúrke , alebo po neskutočnom “boji” kedy podľa mna už odpadne od únavy. Cez deň sa ju snažíme uspavat pravidelne po hodine/ hodine a pól, neraz to uspavanie ale trva aj dve hodiny, a spi pól hodinu. Sem tam cez deň zaspi aj na prsníku bez hnevania sa. Večer ako som spomínala je to už neskutočný rev, brucho nafúknuté ako balón, krúti sa mece, keď pouzijeme rúrku, vyjde z nej neskutočne množstvo plynov a hovienok. Sama sa vykaka raz za týždeň ? Predtým kakala 2x denne sama . Nič sa nezmenilo. Ani strava ani nič. Podnety sa snažíme minimalizovať. Prepína sa do luku, či na podložke do hora alebo toci do boku. Čo sa týka pretáčania na bruško keď sa snaží pretočiť tak to nerobí do luku. Reflux vraj mame v poriadku, bežný detsky - babatkovsky. Negrcka. Cez deň ju dávam odgrgnut, keď nezaspi na prsníku. Niekedy sa hráme a z nicoho nič začne strašný plac. Utíši sa po dlhom skúšaní kadečoho. Tak isto v noci sa zobudí a spustí taký šialený plac ako keby sme jej nohy ruky trhali. Niekedy zaspi po prechadzani sa na rukách ale zrazu ju strhne a sme opäť kde sme boli. Ja už rozmýšľam že dám UM, či jej moje mlieko nerobí zle, keďže mám gastritidu, a už aj mna boli brucho netuším ani z čoho keďže jem diétne. Mrkva, zemiaky, ryža, cestoviny, korenie žiadne , sol minimum, vývary , petržlen, surová zelenina ani ovocie žiadne (spomenuté iba rozvarene) . Žiadne mliečne výrobky, pecivo iba na druhý deň, sem tam nejaká sladkost. Ryžové mlieko. Už začínam byt apaticka, samozrejme o malú sa vždy postarám ako treba, keď sa smeje sa teším, ale niekedy už sa premaham a nemam ani sil s ňou rozprávať pri prebalovani napr. Muž už je na nervy brutálne čo vravím on je flegmatik normálne. Každý plac čo je vidím ako už má hrôzu v očiach. Skúsili sme všetky možné kvapky po pár dňoch , na chvíľku pomohlo no už nepomáha nič. Laktačná u nás bola, s ďalšou som komunikovala po telefóne keďže je korona, no prestala sa aj ozývať radšej lebo nám nevedela poradiť. Ak to niekto dočítal až sem , ďakujem, prosím čo mame robiť 😭 na gastro sme chodili, doktorka povedala preckat, a ešte sme objednaný na neurologiu .

Strana
z2
midoriraion
autor
29. dec 2020

Ďakujem, nechce vidieť ani fľašu, ani nič. Skúšala som aj na lyžičku , aj s mojim mliekom , úplne odmieta . :( reflux vraj nemá , merali jej . Resp klasicky ako kazde dieta. Ale napr či nemá skrytý reflux (keďže negrcka) nám nepovedali.

simsalabim
29. dec 2020

@midoriraion musi si zvyknut. Lepsie bude, ak ju skusi nakrmit niekto iny. Moja hladna dcera v nemocnici tiez flasku odmietala odomna. Ale hladna si dala od sestricky. Musela byt 3 dni na UM kvoli vysokemu bilirubinu v 7.tyzdnoch.

midoriraion
autor
29. dec 2020

@simsalabim ďakujem 💖 skúsime , kúpil muž aj flašku MAM. Dala jej moja mamka odsate v nej moje mlieko vypila to. Budeme skúšať.

andreatytler
29. dec 2020

@midoriraion Super, som rada ze sa najedla... Ono ak jej das flasku ty, tak je zmetena, lebo citi tvoju vonu a tak ocakava prsnik.

midoriraion
autor
30. dec 2020

Dnes nič ani kúsok nechcela um z fľaše keď jej mama dávala :( ja už som zúfalá . Zaspáva v noci iba na prsníku aj to ju musime najprv uspať na rukách a dať len na prsník ptoom polozaspatu lebo inak s ňou mece . A moje klby už to nedávam bojím sa že nevstanem z postele . Mala má bolesti abo čo stále 😩

simsalabim
30. dec 2020

@midoriraion ak ju stale kojis, tak efekt bezlaktozoveho UM sa naozaj nema ako prejavit. Sucitim s vami... Skusit mozete zvacsit dierky v cumlku, aby jej to do pusky tieklo a musela prehltat, lebo na vyber asi nemas - bud jej to striekat do pusy striekackou, ci uvidite po takych 3 krmeniach rozdiel, alebo ist do tej nemocnice, co v tejto dobe naozaj nie je ziaduce. Plackat moze aj od hladu... kto vie.

midoriraion
autor
3. jan 2021

@simsalabim neplače od hladu, napije sa dosť na prsníku. Akokoľvek jej to dáme nehlta. Nechce to proste. Ani fľašu dokonca skusali sme moje mm cez fľašu dať. Nič. Takze nezistime ci jej robí zle moje mlieko či nie :( len ďalej bojovať . Aj keď pri tom čo robí na prsníku ja plačem s ňou ...

simsalabim
3. jan 2021

@midoriraion a v tej nemocnici ste teda neboli? Pisala si, ze do 2 dni....

midoriraion
autor
3. jan 2021

@simsalabim neboli, do 2 dni sa má prejaviť účinok um , keďže sme do nej žiadne nedostali tak ho nevieme. Čiže sme tam kde sme boli, a keďže moje mlieko pije, priberá , precikane plienky má , kakat kaka raz za dva dni síce alebo rúrka, nemáme tam súrne v tejto dobe s čím ísť kvázi. Resp pre nich to nič súrne nebude. To že cirkusuje a reve na cicke , a nechce zaspať ale nakoniec zaspi po xy pokusoch. Ostáva nám iba 11. Neurologia . A budeme volať zas gastro ale tá nám už nemá čo povedať lebo nemá sajnu ani ona ani pedi čo to je

simsalabim
3. jan 2021

@midoriraion a neskusali ste jej to mlieko najprv miesat s tvojim materskym? Ja som presvedcena, ze ziadne dieta sa nenecha vyhladoviet, v nejakej forme - hrncek, flasa, striekacka - ho urcite pit zacne, len moze odradzat ta chut a to, ze citi, ze mlieko ty mas. Spominam si, ako dcera flasku nechcela a hladala moj prsnik.... bolo to frustrujuce. No mozno stoji za to vydrzat skusit to, ved takto sa trapit neprospieva nikomu.

midoriraion
autor
3. jan 2021

@simsalabim skúšali . Nechce už ani moje mlieko z fľaše . Skúšali sme to ráno keď bola v pohode už aj by mala jest, ale nebola ešte vyhladovena lebo to rev. Skúšali sme lyžička striekacka necháva to vytiect z úst to um

andreatytler
3. jan 2021

@midoriraion A skusat jej davat to umele miecko ty alebo niekto iny? Ty by si radsej ani nemala byt v tej istej miestnosti aby ta nevidela.

simsalabim
3. jan 2021

@midoriraion skusila by som to s flaskou v polospanku, nie ked je hore. A striekacku namierit na lice, tak to prehltne, aj lieky sa tak podavaju. Ja si naozaj myslim, ze len treba vydrzat. Kolko ste jej to skusali dat vo flaske, kym si jej nedala prsnik? V nemocnici moja dcera zacala z flasky jest az po 6 hodinach. Citila som sa hrozne, ze som jej nedala prsnik, ale nesmela som. Potom si dala z flase od sestricky a neskor aj odomna, hoci sa odtahovala a hladala prsnik.

jullietka
3. jan 2021

@midoriraion ach,sucitim s vami kedze my momentalne prezivame to iste. Pri dcere sme toto mali do 4 mesiacov az kym jej nezistili skryty reflux dali antirefluxne mlieko a bolo po probleme.ale teraz zo synom ach...ma 9 tyzdnov,reve skoro vkuse ked ma oci otvorene,stale ho treba cicikat aby az tak neplakal,place aj cez cumel aj v kociari aj v nosici aj v aute no proste vsade. Coliprev babycalm sabsimplex espumisan nic nepomaha. Aj probiotika uz mame tretie. Vyter z ritky vsetko lk,krvne testy na vsetky mozme alergie a vsetko je ok. Ma sice reflux ale iba slaby a aj mlieko na reflux davame mu aj sirup po jedeni na reflux a nic nepomaha. Ked ho rurkujem tak sa usmieva ze konecne mu ulavilo.ale to je tak na 10minut.inak vkuse reve nie ze reve ale vrieska na cely dom. Aj na gastre nam povedala ze kludne rurkovat aj 5 krat denne aby ho brusko nebolelo. Ale place aj tak.ideme na sono mozgu na 3mesiace ale tak neverim ze tam sa nieco ukaze. Cvicim s nim,tepla voda,nahriata plienka, ceresnove kostky,poloha na tigrika a nic nic nepomaha. Ja som uz tiez zufala,niekedy uz placem s nim lebo mu nedokazem pomoct take ma krce alebo co mu je. Vecer zaspi az ked sa vyvrieska a od unavy zaspi....mozem ho nosit cicikat nic a ked sa k nemu ozyvam tak este viac place...neviem ako idu dni,som unavena,bez zivota vobec si ho neuzivam. A to mam doma este 2 rocnu ktorej sa treba venovat. Ja verim a dufam ze to do par tyzdno prejde lebo neviem co uz budeme robit....tiez sa zachadza a bojim sa zeby aj pruh nedostal. Tak len nosime cicikame a tam vyzeraju nase dni...a tesime sa s kazdeho tyzdna ktory prezijeme a ze je vacsi....drzim nam palce obom aby sa nam uz deticky netrapili a sa len usmievali....lebo je to neskutocne tazke

Strana
z2