Pretrvávajúce vysoké teploty a kašeľ

lobielka
29. júl 2013

Mate mamicky podobnu skusenost, pripadne viete poradit?
Dcerka ma 19 mesiacov, uz 3 den mame vysoke teploty az do 39,3. Berieme Panadol baby, da sa povedat, ze zabera, ale po par hodinach teplota opat stupne. Takze mame striedavo teploty od 37,2 - 39,3. Dnes sme boli u pediatricky, povedala nam, ze je teraz vela deticiek s virozou, ze to nie je nic vazne, hrdielko mame vraj v poriadku (mali sme si kupit Bromhexin, ktory je uz na vykasliavanie), brali nam aj vzorku krvi CPR alebo ako sa to vola, vsetko bolo v poriadku. Nikdy pred tym sme nemali problemy s horuckou (ani ked nam isli zubky), ani sme nekaslali. Mate podobnu skusenot, pripadne maju vase deticky teraz nejaku virozu alebo priznaky, ktore opisujem? Dakujem a vela zdravicka Vasim ratolestiam.

tinka9000
29. júl 2013

ahoj, my to síce nemáme, ale dnes som volala s kamoškou, ktorá má obe deti s rovnakými príznakmi a lekárka jej povedala presne to isté, že je teraz nejaký vírus. na pohotovosti slúžil lekár - môj pediater, ktorý jej kázal len znižovať teploty a veľa piť - nakoľko na vírus nezaberajú atb, ale ona svoju lekárku potom požiadala o atb, lebo mladší syn-2 roky je náchylný na priedušky. Výsledky z výterov ešte nemajú, ja si myslím že atb sú zbytočné. Ona to ale rieši obvykle s tým, že chce dať atb. Pokiaľ nie sú iné príznaky - na teplotu sa fakt atb nedávajú, vyležať, veľa piť a niečo na ten kašel podľa mňa.

zuzulla7
29. júl 2013

Dobrý večer, niečo podobné sme mali aj my- kašel, teplotu. Na začiatku až taky kasel až som utekala s malou na pohotovosť tak sa dusila- dostali sme cipky, antibiotika, od kaslu sirup, ditiaden plus od teplot paralen. Dnes je uz 10-ty deň od začiatku choroby a uz len slabo dokasliavame. Myslím si , ze je to určite teraz viroza lebo maju toto presne aj iné deticky v našom okolí. Prajem skore uzdravenie

lobielka
autor
29. júl 2013

@tinka9000 Dakujem pekne za prispevok, aj nam odporucali vela pit (musime nasilu) a ATB nemame, nakolko nam test krvi nepreukazal nic vaznejsie nato, aby sme ich potrebovali. Pekny vecer.

lobielka
autor
29. júl 2013

@zuzulla7 Ahoj Zuzka, dakujem za prispevok, my kasleme len sem tam, nemame dusivy kasel, tak dufam, ze sa nam nepohorsi. Pred chvilou som urobila cibulu s medom (ked sme my boli male deti, stale nam to na kasel zabralo), tak dufam, ze nam to pomoze. Kupila som sice aj bromhexin, ale vyskusam najprv "prirodne liecky". Skoro sa uzdravte. 🙂