icon

Pretrvávajúce zahlienenie u dieťaťa

27. nov 2025

Ahojte, 9 ročný syn je už vyše mesiaca zahlienený, keď sa rozkašle, počuť, že vykašle veľké množstvo hlienov. Lekárka povedala, keď ho počúvala, že dýchanie má čisté, CRP v poriadku, hrdlo v poriadku, nos v poriadku. Lieči sa na zníženú imunitu. Na alergológii mu nezistili žiadnu alergiu. Povedala, že je zdravý. Učiteľky v škole mi pravidelne hovoria, že je zahlienený, nepáči sa im to, samozrejme ani mne. Stretli ste sa s tým už niekedy u svojho dieťaťa? Zistili vám príčinu?

deedol
27. nov 2025

skus napisat, co robite proti tomu, ci mu davas nejake lieky, ci inhaluje, konvickuje... nech neradime nieco, co uz si skusala 🙂

autor
27. nov 2025

Dávala som mu solmucol, preplachujeme nos. Ale ja by som potrebovala zistiť príčinu, kvoli čomu je stále zahlienený

autor
27. nov 2025

berie imunor, bronchovaxon

deedol
27. nov 2025

ako dlho berie tie lieky? niekedy je vedlajsi ucinok, ze dieta je akoby chore, kasle a pod.
inak moj 7r bol teraz na jesen tiez takto zahlieneny, ale inak nic (teplota, bolest hrdla, hlavy - nic z toho nemal), tak len rano vykonvickoval, v skole bol ok, po skole zas vykonvickoval a vecer v sprche tretikrat. tiez sa to dlho vlieklo, ale potom to nejako samo preslo. jedine, co mi este u vas napada, ze ziadat vytery, v ktorych sa urcite nieco najde, a potom ho preliecit atb, ale napr. nasa pediatricka toto neriesila, kym neboli teploty a pod. vela ludi ma v nose vselico a zije s tym bez problemov.
este mi samozrejme napadli alergie (nie na pele, ale mozno prach, roztoce a pod.), ale pises, ze alergie nema.
je takto zahlieneny len tento rok, alebo byva aj castejsie chory? preco ma vlastne predpisane lieky na posilnenie imunity a dokonca dva naraz?

anonym_98f65b
27. nov 2025

Príčina bude Bronchovaxon

zuzacka16
27. nov 2025

neviem, prečo berie naraz aj imunor aj bronchovaxom (obe sú na posilnenie imunity), ale tiež som toho názoru, že je to z bronchovaxom, kedysi ho mala dcéra, vždy totálne chorá a zahlienená z neho bola a ja tiež, keď som ho brala, dokonca na ATB som skončila, takže ja by som ho vysadila a dávala len imunor..

zuzkaa1991
27. nov 2025

@anonym_autor my sme to mali v auguste vyse mesiaca kaslala v septembri jej dala lekarka antibiotika kedze uz mala z tych hlienov tekutinu v usku...ale co sa tyka.kaslu antibiotika nezabrali ....po mesiaci som dala sirup.stopkasel(predtym brala.stoptusin a ine)....

Ake pauzy medzi sirupmi mal??
Treba nechat telo bez liekov nech sa samo skusi telo zbavit ja som tak skúšal vzdy týždeň daco brala potom týždeň pauza a tak.dookola ale po mesiaci som dala stopkasel na týždeň a potom.som opat nechala telo bez liekov (7r dcera)

autor
27. nov 2025

Mal v októbri zápal stredného ucha, bol riadne preliečený antibiotikami, výtery mal potom v poriadku. Vidíte, to ma nenapadlo, že to môže mať z bronchovaxonu! Prestanem mu ho dávať. Áno, býva často chorý - od jesene do jari sopliská a následne zápaly stredného ucha. Mal v ušiach aj ventilačné trubičky, v lete mu ich vybrali

ninka99865
27. nov 2025
@anonym_autor

Mal v októbri zápal stredného ucha, bol riadne preliečený antibiotikami, výtery mal potom v poriadku. Vidíte, to ma nenapadlo, že to môže mať z bronchovaxonu! Prestanem mu ho dávať. Áno, býva často chorý - od jesene do jari sopliská a následne zápaly stredného ucha. Mal v ušiach aj ventilačné trubičky, v lete mu ich vybrali

@anonym_autor a nosnú mandľu máte vybratú?

martinka13
27. nov 2025

Skús Sinupret dlhšiu dobu

anonym_39e8e9
27. nov 2025

Nema reflux?

autor
27. nov 2025

Áno má vybratú aj nosnú mandľu. A má aj reflux

autor
27. nov 2025
@martinka13

Skús Sinupret dlhšiu dobu

@martinka13 skúsim, ďakujem

anonym_0eaede
27. nov 2025
@anonym_autor

Dávala som mu solmucol, preplachujeme nos. Ale ja by som potrebovala zistiť príčinu, kvoli čomu je stále zahlienený

@anonym_autor
Ahoj mam rovnaký problém, syn je zdravý a aj napriek tomu zahlienený. Neviem čo mám ešte spraviť aby bol aj reálne zdravý

autor
27. nov 2025
@anonym_0eaede

@anonym_autor
Ahoj mam rovnaký problém, syn je zdravý a aj napriek tomu zahlienený. Neviem čo mám ešte spraviť aby bol aj reálne zdravý

@anonym_0eaede a bola si s nim aj na alergológii?
Ja som si už myslela, že to má chronické, uvidím či to prejde, keď nebude brať bronchovaxon. Lebo aj tak mu nepomáha.
Pýtala si sa syna, či ho niečo bolí? Napr dolu v hrtane?

anonym_0eaede
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_0eaede a bola si s nim aj na alergológii?
Ja som si už myslela, že to má chronické, uvidím či to prejde, keď nebude brať bronchovaxon. Lebo aj tak mu nepomáha.
Pýtala si sa syna, či ho niečo bolí? Napr dolu v hrtane?

@anonym_autor syna neboli nič, a na alergológií nezistili tiež nič. Môjmu tiež nič nepomáha

autor
27. nov 2025
@anonym_0eaede

@anonym_autor syna neboli nič, a na alergológií nezistili tiež nič. Môjmu tiež nič nepomáha

@anonym_0eaede a tiež sa v škole na to hnevajú? 😕

anonym_0eaede
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_0eaede a tiež sa v škole na to hnevajú? 😕

@anonym_autor v škole nie.... v skolke som mala problém, musela mi dat doktorka potvrdenie ze syn je zdravy aj ked tak nevypadal... a mohol chodiť do škôlky. Rodičia sa totiž sťažovali ze chodi do skolky chory...ale podla pani doktorky mu nic nebolo...
V skole to pani učiteľka nerieši aj som sa snou o tom rozprávala a nevadi jej to