Preventívna prehliadka u dvojročného dieťaťa
Ahojte zaujima ma ci treba ist po dovrseni 2 roku s dietatom na preventivnu prehliadku k pediatrovi. Nas mal 2 roky nedavno a volala som k pediatricke a povedala mi ze az ked bude mat 3 roky ale ze keby bol nejaky problem mam sa zastavit. Zevraj sa to posunulo az na 3 rok co mi je zvlastne lebo v karticke od predosleho pediatra mam napisane ze sa mam objednat na prehliadku po dovrseni 2 roku. Dakujem
Dcéra mala dva mesiace dozadu 2 roky a neboli sme. Naposledy po dovŕšení roku a pôjdeme keď bude mať 3
@natall113 aha tak dakujem krasne
Náš mal teraz 2 roky a pediatrička rovnako, čo sa týka preventívnej, tak v 3 rokoch až
Náš mal teraz 2 roky a pediatrička rovnako, čo sa týka preventívnej, tak v 3 rokoch až
@kristina210 dakujem mala som troska obavy 😃
@natall113 aha tak dakujem krasne
@anonym_autor nebola som ani ja , podla potreby nam uz bolo povedane
577/2004 Z. z.
11. preventívna prehliadka vykonáva sa v 3. až 4. roku života
Výkon zahŕňa: anamnézu od rodičov so zameraním na nové anamnestické údaje. Vyšetrenie celkového stavu, antropometrické merania. Kompletné pediatrické vyšetrenie. Overenie laterality, znalosť farby, vyšetrenie tlaku krvi, vyšetrenie moču, vyšetrenie reči, slovnej zásoby, orientačné vyšetrenie sluchu a zraku, kontrola chrbtice, genitálu. Vyšetrí sa psychomotorický vývin. Zhodnotenie sociálnej situácie. Poskytne sa poradenstvo rodičom vrátane výživy.
Chemické vyšetrenie moču. Pri inom ako negatívnom náleze močový sediment (semikvantitatívne).

Dcéra mala dva mesiace dozadu 2 roky a neboli sme. Naposledy po dovŕšení roku a pôjdeme keď bude mať 3