Pri nádche zapálené oko u dieťaťa
Dobrý deň prosím vás má niekto skúsenosti. Moje dieťa keď má sopel prechladnutý nádcha pokaždému začne hnisať ľavé oko. Je to nejako poprepájané má s tým niekto skúsenosti?
Dakuje.m.
Dieta 2r
Samozrejme, nos, oci, usi su prepojene. Zajtra k Dr. po ATB kvapky. Ak zacne dieta soplit odsavat sopel, aby sa nepridruzilo zapal ucha alebo oka.
Nasej lubi ocko tiez zakarpaviet ked je soplava pekne zaberu aj ocne kvapky ocuflesh z ocianky lekarskej.
Dcera takto chytila zapal oboch oci, mala ich riadne cervene, po ATB kvapkach to preslo.
@mama4444 no ak má zápal, tak ATB budeš dávať. Chod k Dr a uvidíš. Inak ocuflash a spol mnectu3z robia zle. A áno je to prepojené, čiže treba odsávač, čistiť, kvapka:( a hlavne poradiť sa s dr, nič pre laikov to nie je 🙂
Pri zahnisaných očiach treba ATB kvapky ... keď mu nechceš dávať ATB, nechaj ho trpieť, neviem, akú radu čakáš ... sú to lokálne ATB Pamycon/Uniflox, nezaťažujú celý organizmus.
@mama4444
My sme to teraz mali všetci. Je to zapal očných spojiviek a pomôžu jedine antibioticke kvapky do očí. Kvapkali sme 7 dni a prešlo to.
V lekarni mi povedali, že na to nič iné nepomáha (bola sobota) a že máme ísť na pohotovosť
Moja dcéra má presne to isté. Vybrala 4 antibiotické kvapky a ani jedne nepomohli. Nakoniec som sa rozhodla vyskúšať očianku rostkovovu (sypaný čaj ) s tým som jej očko vytierala aj 10x do dňa a zabralo a zápal zmizol. Prípadne s harmancekom. Občas som to prestriedala. Pýtala som sa doktorky ako dlho to môže užívať - povedala že kľudne dlhodobo.
@deedol ano takto sa to prejavuje zo zápalom spojiviek a sople, a velmi ťažko sa ho zbaviť, bez tab to nepojde., urcite ste to všetci dostali, ked to mal manžel.
Som zachranarka, mam s tym skusennosti,
Inak aj my sme to všetci dostali, syn to doniesol zo škôlky, synovia dobrali 2krabice Atb, ja jednu ale 10dňovú, jedna dávka nestačila deťom a maly este od oktobra stale ma sople, teraz ho chcem zobrať na kontrolny vyter.My sme mali k tomu aj moraxelu a to je ako lepidlo pre bakterie.
@deedol treba aj atb mastičku do oka, najlepší je oftalmo framikoin ale bol vypad v lekarni, a atb kvapky moze len očny lekar vypísať,alebo ked poprosiš detskeho lekara že zaplatiš plnu sumu za kvapky( ca 3eura😅) tak ti mozno napíše recept, aspoň moja bola taka ochotna a nemusela som behať ešte aj na očne
Pytaj ale nieco dostupne.ophtalmo-framykoin a ophtalmo-septonex uz 4 mesiace beznadejen vypredany.pytaj napriklad Tobradex masticku.

@mama4444 ano je to mozne. smer lekar, da ATB kvapky. my sme to mali uz 2 x. dali raz Pamykon raz Uniflox.