icon

Pri nádche zapálené oko u dieťaťa

mama4444
18. dec 2022

Dobrý deň prosím vás má niekto skúsenosti. Moje dieťa keď má sopel prechladnutý nádcha pokaždému začne hnisať ľavé oko. Je to nejako poprepájané má s tým niekto skúsenosti?
Dakuje.m.
Dieta 2r

bublinka1426
18. dec 2022

@mama4444 ano je to mozne. smer lekar, da ATB kvapky. my sme to mali uz 2 x. dali raz Pamykon raz Uniflox.

maris5
18. dec 2022

Samozrejme, nos, oci, usi su prepojene. Zajtra k Dr. po ATB kvapky. Ak zacne dieta soplit odsavat sopel, aby sa nepridruzilo zapal ucha alebo oka.

saxana000
18. dec 2022

Nasej lubi ocko tiez zakarpaviet ked je soplava pekne zaberu aj ocne kvapky ocuflesh z ocianky lekarskej.

mama4444
autor
18. dec 2022

@saxana000 Neviem ci sa mi to zda alebo po tychto kvapkach ma este viacej toho. Ale ANT mu nechcem davat !

mandzula
18. dec 2022

Dcera takto chytila zapal oboch oci, mala ich riadne cervene, po ATB kvapkach to preslo.

simca06022011
18. dec 2022

@mama4444 no ak má zápal, tak ATB budeš dávať. Chod k Dr a uvidíš. Inak ocuflash a spol mnectu3z robia zle. A áno je to prepojené, čiže treba odsávač, čistiť, kvapka:( a hlavne poradiť sa s dr, nič pre laikov to nie je 🙂

dzulli1980
18. dec 2022

Pri zahnisaných očiach treba ATB kvapky ... keď mu nechceš dávať ATB, nechaj ho trpieť, neviem, akú radu čakáš ... sú to lokálne ATB Pamycon/Uniflox, nezaťažujú celý organizmus.
@mama4444

mia_von_prag
18. dec 2022

My sme to teraz mali všetci. Je to zapal očných spojiviek a pomôžu jedine antibioticke kvapky do očí. Kvapkali sme 7 dni a prešlo to.
V lekarni mi povedali, že na to nič iné nepomáha (bola sobota) a že máme ísť na pohotovosť

ankare
18. dec 2022

@mama4444 je to všetko prepojené, takže sa to stáva. Skoré uzdravenie!

18kvietok18
18. dec 2022

Moja dcéra má presne to isté. Vybrala 4 antibiotické kvapky a ani jedne nepomohli. Nakoniec som sa rozhodla vyskúšať očianku rostkovovu (sypaný čaj ) s tým som jej očko vytierala aj 10x do dňa a zabralo a zápal zmizol. Prípadne s harmancekom. Občas som to prestriedala. Pýtala som sa doktorky ako dlho to môže užívať - povedala že kľudne dlhodobo.

kika831
18. dec 2022

@mama4444 bohuzial s mladsim synom to riesime uz dlhsi cas- nadchou a prechladnutim sa mu zuzia aj ocne kanaliky, resp.stanu sa nepriechodne. Navrhli nam preplach ale nakolko ma 5 r musel by ist do anestezy. Urcite treba nechat vysetrit u ocnej. Drzim palce

ildiko36
18. dec 2022

@mama4444 treba k detskému lekarovi nech zobere vyter z nosa, zjerme to bude hemofilus a treba Atb

deedol
19. dec 2022

@ildiko36 mozem sa opytat, ako vies ze hemofilus? My sme teraz boli vsetci chori, ja aj so zapalom spojiviek, muz mal z vyteru hemofila, on sa zvykne takto prejavovat? Dakujem za odpoved.

ildiko36
19. dec 2022

@deedol ano takto sa to prejavuje zo zápalom spojiviek a sople, a velmi ťažko sa ho zbaviť, bez tab to nepojde., urcite ste to všetci dostali, ked to mal manžel.
Som zachranarka, mam s tym skusennosti,
Inak aj my sme to všetci dostali, syn to doniesol zo škôlky, synovia dobrali 2krabice Atb, ja jednu ale 10dňovú, jedna dávka nestačila deťom a maly este od oktobra stale ma sople, teraz ho chcem zobrať na kontrolny vyter.My sme mali k tomu aj moraxelu a to je ako lepidlo pre bakterie.

ildiko36
19. dec 2022

@deedol treba aj atb mastičku do oka, najlepší je oftalmo framikoin ale bol vypad v lekarni, a atb kvapky moze len očny lekar vypísať,alebo ked poprosiš detskeho lekara že zaplatiš plnu sumu za kvapky( ca 3eura😅) tak ti mozno napíše recept, aspoň moja bola taka ochotna a nemusela som behať ešte aj na očne

saxana000
19. dec 2022

@mama4444 ak nepomaha skuste tie atb moze tam byt hemophylus alebo streptokok

saxana000
19. dec 2022

Pytaj ale nieco dostupne.ophtalmo-framykoin a ophtalmo-septonex uz 4 mesiace beznadejen vypredany.pytaj napriklad Tobradex masticku.

deedol
19. dec 2022

@ildiko36 dakujem, ja som na to ocne musela a atb do oka zabrali. Maly jediny ziadne atb nemal, tak neviem, ci to chytil alebo nie. Chory bol, ale mohlo to byt aj nieco zo skolky, doma sme chodili v respiratoroch ☹️