Priebeh endoskopie Gastro Martin

kendall
2. jan 2016

Dobry vecer, chcem sa opytat ,ci mate niekto skusenost ako priebieha zakrok konkretne na detskom gastre v Martine? Dcerka ma 6 rokov,pozitivne krvne testy aj genetika pozitivna, tak nam odporucili ze musi na endoskopiu. Sme zo Spisskej Novej Vsi,ale tu to ziaden doktor nerobi a gastro v Martine nam odporucili, lebo tam davaju dieta do kratkej narkozy,nie len oblbnu diazepanom. Termin mame bud.tyzden a kedze do Martina na gastro normalne nepatrime,chcem sa opytat ze ako to cele prebieha,lebo v telefonate sestricka z Martina hovorila cosi o 2 dnovej hospitalizacii a potom zas len o pol dnovej,tak uz som z toho popletena,ze ako to vlastne ma byt. Dakujem.

marusiaz
2. jan 2016

A co Vasej dcerke diagnostikovali? Pripomina mi to celiakiu... ja som bola s 2,5 rocnou dcerkou v Banske Bystrici - tam je to otazka par hodin - uspia, za 15 min spravia zakrok a po cca. dvoch hodinach sa ide domov-ak sa nevyskytne problem - my sme nemali, prebehlo to rychlo a bez problemov, takze odporucam tam. povodne sme mali ist na dvojdnovku do BA, ale potom sme sa dozvedeli o BB, tak sme sa rozhodli ist tam

kendall
autor
3. jan 2016

Ano ma podozrenie na celiakiu,ale ma len pozitivne krvne testy ziadne zdravotne problemy a prejavy

marusiaz
3. jan 2016

Aj tak je dobre, ze sa na to prislo... viditelne dieta alebo clovek nemusi mat ziadne zasadne problemy - manzelovi aj mne na to prisli az vtedy, ked nam doporucili dat sa vysetrit, lebo to zistili u malej. Manzel mal najhorsie vysledky - keby nepresiel na bezl.stravu, coskoro by mu uz hrozila rakovina... dcerka zase byvala velmi casto chora - same zapaly hornych dychacich ciest, bolievalo ju brusko a hlavne nozicky. odkedy je na diete (uz treti rok), tak chora takmer nebola a aj kozne ekzemy jej zmizli.
Vasej dcerke sa nemusi potvrdit celiakia biopsiou, pretoze este nemusi mat velmi poskodene crevo - aj v nasom pripade to tak bolo. Zial, to su nase hlupe zakony, ze z gastro pohladu ju nemusia tym padom uznat za celiaticku, kym to crevo nebude mat skutocne poskodene. Ale su aj lekari, ktori sa pridrziavaju doporuceni europskej gastro organizacie z roku 2012 a nariadia bezl.dietu - co je podla mojho nazoru spravne - ochoreniam je lepsie predchadzat ako potom liecit nasledky.
Je to na dlhsiu debatu, ale ak to Vasej dcerke vyslo z genetiky, tak ma to velky predpoklad a znamena to, ze problemy sa jej mozu prejavit kedykolvek - ak nie teraz, mozno o rok, dva alebo v dospelosti...u nasej malej sa stav vyrazne zhorsil v priebehu dvoch mesiacov a po nastupe na dietu jej uz po mesiaci bolo podstatne lepsie

rebekinka
9. feb 2017

Dobry vecer. Prosim mate cislo na gastro pre deti do martina? Dakujem

juliana255
25. júl 2020

@marusiaz prosím Vás na akej klinike v BB ste boli?

marusiaz
27. júl 2020

@juliana255 Dobrý deň, detská fakultná nemocnica Dr. Roosvelta