icon

Prilba na preležanú hlavu - východné Slovensko

gabika4
23. nov 2022

Ahojte, kde sa obrátiť s preležanou hlavou u bábätka ? Synček ma skoro 5 mesiacov a čítala som, že už je čas na prilbičku. Nechcem, aby mi to v budúcnosti vyčítal, že som to zanedbala. Som z BJ, ale nejako neverím, že to tu urobia správne. Viem, že väčšina mamičiek chodí do Martina alebo BA. Čo všetko je potrebné vybaviť ? Ak mám pravdu povedať, neviem si predstaviť cestovať niekde niekoľko hodín, synček nechce obsediet v sedačke ani pár minút 😥 a druhá vec, že neznesie na hlave čiapku, neviem či prilbu dá 😭...som z toho na nervy, vkuse máme nejaké problémy 😞

bavlnka92
23. nov 2022

ahoj, síce neporadím kam na východe s tým ale určite to riešiť čo najskôr kým nemá úplne vytvarovanú a stvrdnutú lebku inak s tým už nepohneš a nie! samé sa to nenapraví. Od pediatričky sa treba pýtať.

domka222
23. nov 2022

My sme boli tiež kvôli zležaniu, myslím že sa to dá riešiť do 14 mesiacov. Podľa merania v Plagiu nám ju chvalabohu nebolo treba. No Dr vravel, že na prilbu si dieťa zvykne veľmi rýchlo. To skôr rodičia majú predsudky. A majú rôzne druhy.Takú obyčajnú, kde prepláca poisťovňa a perforovanú kde si musí rodič zaplatiť vyše 200€.

kalendark
23. nov 2022

@gabika4 my sme boli teraz dať vyrobiť v Košiciach prilbu, predpísal nám ju ortopéd, tam kde nám to robili že majú nový prístroj, meranie trvalo len chvíľu

gabika4
autor
23. nov 2022

@kalendark kde v KE ste na to boli?