Prírodná liečba atopického ekzému u detí bez kortikoidov
Ahojte, máte niekto skúsenost s vyliečením ekzému u detičiek bez kortikoidov poprípade imunomodulátorov ako elidel ? Napr úprava strava, niečo prírodné, probiotika atď...Za kazdu radu budem vdacna ....
@tatiana_08 prirodne asi more to mam vyskusane a funguje, pri ekzeme malych deti sa udajne musi matka dat do poriadku psychicky. Potom sa upravi ekzem dietata..Probiotika s obsahom butyratu sodneho ale to by som si potvrdila od pediatra, na krabicke je od 6 rokov.
Potom premastovat, osobne investujem do drahsej kozmetiky a funguje len treba najst to svoje. Neviem akeho to mate rozsahu priroda funguje iba u miernych problemoch
Syn má 7 mesiacov a ekzem ma od nejakých 2.. Kojeny bol velmi kratko..takze je na UM.. nie je to až také hrozné , má zopár ložísk, väčšinu má na lickach. Používam la roche posay kozmetiku ta mu najviac sedí.. v prikrmoch idem ozaj opatrne, všetko 3 dní a pomaly. Len teda niekedy to ozaj vyskočí a neviem mu inak pomôcť..
@tatiana_08 úprava stravy môže byť základ úspechu. Ekzém má úzky súvis s črevným mikrobiomom a teda, natieranie akýmkoľvek krémom je len na zmiernenie príznakov.
Treba prísť na to čo mu škodí a vyhýbať sa tomu.
Keďže mu ekzém vznikol ešte keď pil iba mlieko, vysadila by som ho úplne. Môže to byť alergia na laktózu alebo kravsku bielkovinu.
@tatiana_08 úprava stravy môže byť základ úspechu. Ekzém má úzky súvis s črevným mikrobiomom a teda, natieranie akýmkoľvek krémom je len na zmiernenie príznakov.
Treba prísť na to čo mu škodí a vyhýbať sa tomu.
Keďže mu ekzém vznikol ešte keď pil iba mlieko, vysadila by som ho úplne. Môže to byť alergia na laktózu alebo kravsku bielkovinu.
@nikpa alebo lepok… niečo tomu dieťaťu nesedí
Pozri eliminavna dieta - Anna Matouskova, atop ekzem byva prejav citlivosti na alergen, musis zistit aky. Ak ma od 2m, tak to moze byt aj bielkovina kravskeho mlieka. Alebo avivaz ak spi na licach, alebo tvoja vonavka ak sa s tym dostava do kontaktu na tvari. Moznosti je vela
@tatiana_08 hylak, mojim zabera na cerveny exem sudocrem alebo z Eucerinu atopi control, na premastovanie excipial alebo Lactovit. Moja skusenost je taka, ze 2 mojim detom sa to vekom zlepsilo a vyskytuje sa v zime ci len obcas, co uz v pohode zvladame...nie ako v 2-3r kedy som sa nevedela zbavit cervenych lozisk. Nam uz ani kortikoidy nepomahali, tak som to zrusila a uz ani ku koznej nechodila.
Testovala som aj jedla atd, na nic som neprisla co by to vyvolavalo u nich.
@tatiana_08 neda sa vyliecit iba eliminovat prejavy. za mna najdolezitejsie je odhalit spustac. to byva dost zlozite najma ich moze byt viacero a u kazdeho je to nieco ine. u nas je spustac skoro vzdy strava (najcastejsie ovocie, velku ulohu tu zohravaju aj rozne odrody a postreky, farbiva a chemicke prisady) alebo kozmetika (mydlo, sprchovy gel, zubna pasta, dokonca aj cistiace alebo dezinfekcne prostriedky alebo praci prasok). doma toto viem celkom dobre ustriehnut, horsie to je v skolke alebo mimo domu. ked uz sa to rozbehne, tak pouzivam len krem z lekarne s kyselinou mliecnou a ichtamolovu mast (predpisane od koznej).
Mne ekzém vyliečila homeopatia a zmena stravy(na nizkosacharidovu, aj keď som nevydržala 4 mesiace, ako bolo odporúčané). Mala som ekzem už v detstve a školackom veku( všetko riešené kortikoidmi) a potom ako dospela. Trvalo, kým sme našli správny liek, ale teraz mám už roky pokoj.
Áno určite by som to chcela riešiť stravou, len musím sa dostať najskôr zrejme na alergologiu. Už dva mesiace papa prikrmy a sledujem si to vždy novú potravinu dávam tri dni po sebe... lenže on ho ma v podstate stále niekedy je to horsie, niekedy lepši. Môže to byť aj to mlieko ale to mi kožná hneď zamietla že mlieko to nebude...
Ďakujem za všetky rady 🙂
@tatiana_08 vynechanie mlieka, bezlaktozová strava. Obaja chlapci sa zlepšili. Ten čo nepije žiadne mlieko ani inak neprijíma mliečnu bielkovinu nemá už skoro žiadne príznaky. Iba keď opäť niečo mliečne zje.
@tatiana_08 vynechanie mlieka, bezlaktozová strava. Obaja chlapci sa zlepšili. Ten čo nepije žiadne mlieko ani inak neprijíma mliečnu bielkovinu nemá už skoro žiadne príznaky. Iba keď opäť niečo mliečne zje.
@terry658 Len to si celkom neviem u 7 mesačného babatka predstaviť.. keďže v podstate len začíname s prikrmami🙄 ale tiež šípim že to môže byť z mlieka...
@terry658 Len to si celkom neviem u 7 mesačného babatka predstaviť.. keďže v podstate len začíname s prikrmami🙄 ale tiež šípim že to môže byť z mlieka...
@tatiana_08 nám na gastre predpisala Neocate. Do mesiaca bolo lepšie. Ten môj menší je bez mliečnej bielkoviny od 9.mesiaca

@tatiana_08 presne toto vsetko co si vymenovala treba robit
Avsak to tym nevyliecis, atopicky ekzem je celozivotna diagnoza , len sa to vsetko ukludni a na prvy pohlad “nieje nic vidno”