Prírodné maste a krémy na ekzém u detí
Je podozrenie u syna ma cez 7 mes..ale nesvrbi ho to..
Nejaké prirodne masticky.?
Na ekzem urcite radsej normalny krem z rady nejakej lekarskej kozmetiky. S adekvatnym zlozenim a konzervacnym systemom. Prirodne mazanice si nechaj na zdravu bezproblemovu kozu.
Ciste bambucke maslo da sa kupit v bio obchodoch alebo v dm
My sme pri atopickom nepoizivali nic ine ani tie kortikoidne maste na predpis plus velmi nam pomohol bioderma sprchac tiez z lekarne alebo dm
@kulumulu123 nad tým som rozmýšľala..je to vhodné ?
Holtov krem je super, ale kvalitne smrdi. Ale teda zabera pekne.
@surama to je prírodné?
odporučam Lameloderm krem z Justu je to prírodný produkt určený na ekzémy
@laurita285 aha..ani to bambucke maslo?
Odporúčam navštíviť dr a nemazat 7 mesačného atopika rad radom, podľa rád z internetu. Každý atopik reaguje na krémy a maste ináč, môžeš tvojmu dieťaťu ešte viac uškodiť. ..... Takže žiadne pokusy a smer doktorka ! (Dcéra má atopický ekzém, takže vlastná skúsenosť)
Pozrela som zlozenie a nevyzera byt nejaky prirodny, takze potom asi nic a dokonca ani nie je vhodny pre dojcata, takze radsej nie. Len vravim, ze mojmu zabera, ale je trochu starsi. Potom este pomohol Lipikar, modra indulona a Lipobase, v kazdom obdobi nieco ine zabralo. Nie su prirodne, ale ak by si zmenila nazor, tak mozes skusit 🙂
Nuž najlepšie je urobiť so svojho dieťaťa pokusného králika a uvidíš čo bude dobré a čo nebude :D
Ja mám sama atopický ekzém od narodenia a už s ním žijem pár desaťročí takže ja si robím pokusného králika sama so seba :D a natrela som sa bambuckým maslom a výsledok bol vzplanutie ekzému lebo koža pod tým mastným filtrom nedýchala :D
Ak sa chces vyhnúť liekom a klasickým syntetickým krémom, tak skús bambucké maslo alebo kokosový olej. Skús pátrať po príčine. Vymeniť všetku kozmetiku (aj svoju) za nejakú NT, pracie prostriedky, čistiace prostriedky. Odsleduj potraviny, ktoré to môžu zhoršovať, hlavne mlieko, lepok, vajce, cukor. Osobne si nemyslím, že naši lekári vedia liečiť ekzém, vedia len potlačiť príznaky pomocou rôznych krémov alebo kortikoidov a to je všetko...
ja mama atopicky typ pokozky, aj ked celkom pekne sa drzi a ekzemy nemavam az an jendo obdobie. vtedy som mala tayky riadny ekzem, rozsiahly po celom tele so silnou zapalovou reakciou.
kozna mi dala mini masticku - s kortikoidmi, ze maat len obcas na to najhorsie. akoze vtipna, to by som vymastila na 1x. no ale teda z kozmetiky som bola naviac spokojna s balzamom od A-derma exomega. je mastny, ale vstrebe sa a zanechava na tele bariero proti vyschnutiu pokozky. pokozka nezostane sucha,a le ani premastena.
v porovnani s tym Excipial mi bol strasne amstny,s tal na kozi a koza vovnutri z toho ińic nemala, bola nadalej taka sucha, ked sa to zotrelo a ciastocne vstrebalo. za 1-2hod akoby som sa nani neatierala,a le oblecenie premastene.
ma 7m. odporucam koznu - najdite dobru. my mame taku, ktora sa vyhyba kortikoidom, ak sa da. syn mal tiez atop ekzem, dala mu namiesat kremy z lekarne s kyselinou mliecnou a stacilo to. odporucila aj vhodne kremy z lekarne - biodermu, spominany a-derm exomega... postupne z toho vyrastol.
Nam velmi pomohlo. Ale hlavne treba asi odstranit hlavnu pricinu ekzemu inak to bude iba prekryvanie problemu.... U nas sa ukazal ako hlavny dovod alergia na bkm akonahle sme upravili stravu ekzem zmizol a viac sa neobjavil...
@laurita285 zaujimave nam pomohlo bambucke maslo ciste prirodne na atopicky ekzem... Uplne som odmietla syna mauat kortikoidmy krizom krazom hlava nehlava... Hlavne nam ale asi pomohlo odstranit hlavny dovod co bola alergia na bkm ale to chvilu trvalo kym na to prisli boli sme na krvne testy na gastro aj termin kym nam dali cca 2mes plus 3tyz kym boli vysledky...
@patus_2 objavilo sa mu to už pred prikrmami je kojeny..mal to len na lakťoch.. potom už na látkach potom na zadku a trochu na hrudníku..ale nesvrbi ho to..mam od detskej do kúpeľa takú emulziu a krém na premastenie
@kulumulu123 u mňa je hlavný dôvod že je to autoimunitné ochorenie a spúšťa sa random keď ma naserie niekto a pod 😀
Ak bol v čase, keď sa mu to objavilo kojený, tak reagoval na alergény, čo si zjedla ty. Skús najprv vyskúšať, či nereaguje na kravské mlieko, ale fakt poctivo vydržať 4-5 týždňov a uvidíš, či to nieje z toho. Ak nie, skúšať ďalšie potraviny a všetku kozmetiku, čistiace, pracie prostriedky, čo som písala vyššie.
@patus_2 teda neviem ci sa mam aj na kožné objednať
objednaj sa, ekzem je casto dlhodoby problem.
alergia je len jedna z pricin ekzemu, nemusi byt vyslovene na alergickom poidklade, cize tam sa pricina v potravinach, ci inde nenajde.
ekzemom trpi atopicky typ pokozky, ktora ma sklon s avysusovat a preto sa tvori ekzem, lebo ej malo odolna.
@majamat tie ekzemove ložiská sa vedia zapáliť, či už kvasinka alebo nejaká baktéria, sú červené, mokvajuce, pľuzgieriky sa môžu vytvoriť,vtedy treba preliečiť ... Samozrejme celkovo pokožku premastovat treba, ale tie zapálené ložiská nie, tie až po prelieceni ... Aspoň teda takto fungujeme my ...
@jesenzima pozor, zapal/zapalova reakcia je reakcia organizmu, ktora nehovori nic o pricine. prejavujuca sa zacervenanim, moze byt opuch, palenie.
zapalova reakcia moze mat rozne priciny. jednou z nich je aj infekcia ci uz kvasinkami, alebo bakteriami. no to je len jedna z pricin. ja som o takejto zapalovej rekacii nepisala, to by som rovno napsiala infekcia. ja som infekciu nemala. iba zapalovu reakciu z tohop, ze moja pokozka bola sucha a precitlivela. cize u mna bol dovod dehydratacia a strata povrchovej bariery koze, ktoru pomaha prave opbnovit premastovnaie spravnymi produktami.
Dcéra má 10 keď bola malinka tak indulonu a sušiť sudocremom alebo genciankou potierat,, teraz používa botanicu ak sa to zhorší lebo už začínajú určovať hormóny a s tým aj stavy

Prírodné masti obsahujú esenciálne oleje ktoré sú silný alergén a pre deti s AE sa neodporúčajú.