Prírodné metódy liečby úzkosti detí
Čo by ste poradili dieťatu na úzkosti a strachy? Okrem psy liekov a terapii
Koľko má?
@danielahamar 10r
Máte to potvrdené lekárom? Ako s auto prejavuje?
Kranioterapia👍
Odstranit příčinu s pomocí psychologa.
Môžeš skúsiť homeopatiká Sedatif PC.
Ahoj, z coho ma uzkosti? Je ine ked ma uzkosti z tmy, ine ak zo skoly...?
Presne toto riesime doma a aj vek sedi. Ja neviem co tie deti su v tejto dobe sibnute alebo co… my sme hned zacali psychologickou, lebo sme si úzkosťami presli pred 4 rokmi ale tam bola potvrdená sikana. Menili sme skolu. Teraz zase tie iste priznaky ale strach, ze bude vracat 🙈🙈🙈🙈 Akoze zacalo to jednej viróze (ani nevracal) len mal bolesti brucha a teplotu. Od vtedy akoby mu preplo. Davala som bachove kvapky a tie homeopatiká sedative ale nic ziadna zmena. Po porade s obvodnym lekarom, davame 2x denne magne B6, pokračujeme terapiou. Vypiname elektorniku, meditujeme, viac sme vonku, viac fyzickej aktivity. Samozrejme do vsetkeho musime jemne tahat, ze pod, bude ti lepsie atd….Nastatie je uz aj slnko vonku, takze je to lepsie. Ale mam 100x denne otazku, nebudem vracat. Menej sa ucime, viac relaxujeme. Ale zachvilu z toho budem mat uzkosti aj ja, lebo je to totalny nápor ako stale kludne reagovat.
V deseti letech dokáže spolupracovat s psychologem. Je to důležité, pro jeho budoucnost. Nehledej "přípravky", hledej pomoc - hledej příčiny s odborníkem a snaž se je odstranit. Není to jen tak - že se to děje, má to důvod. Pomož mu.
@mira0611 zo skoly a z traumy v rodine
@berenika39 nechce ist ku psychologovi , teda raz sme boli a uz viac nechce
Bez psychologicky a zvyšovanie dopaminu športom a nie elektronikou to nepôjde. Neriadená uzkost moze prist az do panickej poruchy. Pocuvala som taky podcast na YT. Bol tam nejaky psychiater z NUDCH. On sam hovoril, ze psychoterapie su prvým krokom aby to neslo do panickej poruchy. Skuste inu psychologicku. Na zaciatku treba chodit raz do tyzdna. Plus robota rodicov doma. Prechadzky, bike, o siedmej vypnut telku, hrat sa spolocenske hry, vela sa rozpravat o pocitoch, pustit si nejake meditacne videa na YT, napriklad Martin Lajprik, autogenny trening, ktory nahovoril Chudik. Aj je to sikana v skole, tam nic ine neostava iba vymenit skolu. Porad sa aj s obvodnym lekarom. Nam aj poradil, ze nech ideme na 2-3 tyzdne na bezlepkovu stravu, na veceru iba take lahke jedla, vela zeleniny aj na desiatu. Moj to sice nepije ale ziadna cola, nejake energetické nápoje, obmedzit cukor. Ale hlavne upokojenie mysle.
@betulinka1 ved prave to je na prasky aj pre rodica, take nieco zvladat . Aku ste mali sikanu ak sa mozem opytat ? Pomohla zmena skoly? Ak sa mu teraz uzkosti prejavuju ?
Ked je jasny problem, tak tam treba psychoterapiu.
Keby ja som u mojich vedela niekedy pricinu 🙏.
A ako pisu...pohyb von, fyzicka aktivita, nacvik spravneho dychania...do brucha, na 4 nadych, 4 zadrzat a na 4 vydych...ale je viac technik.
Vit.B, mozno magnezium a liek jedine Persen by som dala. Caj z medovky.
Vtedy bol druhak, mal 7 rockov. Ale my sme skoncili 2x v nemocnici s bolestami brucha a nakoniec v NUDCh. Tam povedali, ze hladaj odpoved v skole, ze to nie je brucho ale uzkosti. Nahrávky preukazali, ze ucitelka ale nie len on, viac deti. Len bolo covidove obdobie. Nepoznali sme sa rodicia, az pri zmene skoly mi prezradili, ze sme 3 dieta z tej triedy, ktore odchadza. Dokonca upratovacka ako som balila skrinku za mnou prisla a povedala, ze vsetci vedia, ze v tej triede je problem a vrieska na deti. Ale bola jedina na výberovom konani. V prvom ročníku bola ina ucitelka. Zmena skoly bola uzasna. Este tyzden bolelo brucho. A potom to preslo vsetko. A teraz sme v tom po 4 rokoch spat ale so strachom, ze bude vracat. Ale uz nekocime v nemocniciach a dokaze s tym pracovat. Tym, ze si tym presiel v tak mladom veku, tak je náchylnejší na nejake ine podnety. Ale ta praca je podstatna a tym sa zvýši sebavedomie, ze to dokaze. Ale ja som citala, ze vek 11-12 je taky, ze moze byt úzkostlivé obdobie. Ale ja som to teraz zachytila ihned a ihned som ho dala psychologicke a zacali sme robit opatrenia doma. V tom druhom ročníku, kym sme si tym vsetkym presli a zistili, ze co to je, to trvalo 5 mesiacov. Skolu som menila normalne zo dna na den. Necakala som na koniec školského roka. Cize za mna to bolo najlepsie rozhodnutie.
Nerozumiem....on sa bojí, že bude grcať, alebo skutočne sa pozvracia? Lebo je to obrovský rozdiel. (tú vetu si napísala dosť nezrozumineteľne)
@mandarinka555 nie on sa nepovracia realne. Dva roky nevracal. On sa boji, ze co ak bude….zacalo to virózov v skole, ked mu bolo na vracanie, mal teplotu volali mi zo skoly. Ale ani vtedy sa nepovracal. Isli sme hned zo skoly vtedy lekarovi a on hovoril, ze teraz je taka viroza v skolach. To bolo dva mesiace dozadu. A od vtedy, ze co ked bude vracat…. Pri uzkosti ho boli brucho a o to viac to podporuje jeho teóriu v hlave… Akoze znie to sialne, takto cez písmenka. Ako keby nejaka fobia na vracanie. A teda teraz pracujeme na tom aby presli uzkosti a necítil ten tlak v bruchu. Citala som nejake diskusie na temu fobia z vracania a teda realne to ludia mavaju.
@betulinka1 u nas detto🥹🥹🥹🥹8 rocna. Riesim uz tri roky ale toto co sa deje posledny mesiac je extrem. Vserko riesi ci nebude z toho vracat chyti uplnu uzkost ze co ak bude vracat- nikdy nevracala ked si myslela ze bude.. mozes mi napisat aj spravu mam to uplne rovnake akueat ze ja uz z toho tiez mam uzkosti🥺
@masha123 ahoj pisala som ti

Dýchacie cvičenia