Prístroj na liečbu tupozrakosti
Ahojte,mate skusenost s tymto pristrojom z Bieloruska pri liecbe tupozrakosti tzv. leniveho ocka u vasho dietata? ak by ste ho mali na predaj alebo pripadne overeny link kde sa da objednat bola by som vdacna....

@vroni, ahoj, prosim ta trenovali poctivo kazdy den 3x po 15 minut? My to nestihame, syn bud vecer zaspi, alebo ked to zvladne pred spanim, cez den nie. Ked je doma, ze nie je v skolke, dame 2x denne, ina raz alebo ani raz :( Bojim sa aby pomohol, napis mi prosim ako ste vy pouzivali.
@vroni, velmi si ma potesila. Ja som teraz malemu svietila 15 minut, ale teda vymyslam stale temy, aby som ho zabavila, malmi hovorit, co by staval z piesku na plazi (na ktorej chudak nikdy nebol) a ktory kamarat zo skolky by mu pomohol, kt. by mu to naopak mohol pokazit... prosim ta a kolko mesiacov ste cvicili s tym a ako sa vam ocko napravilo? Moj videl najprv s chorym ockom 5 riadkov, po 5 mesiacov videl rovnako ako so zdravym, potom uz trenoval menej a sa to zhorsilo o riadok, teraz zlepsilo o pol riadku, vidi 7,5 tak ma v papieroch. So zdravym vidi vsetko. Bavime sa o dialke. Na chorom ockom ma +4,5 zdrave mal +4 ale uz ma len +2,5. Chcem sa spytat ci sa syncekovi tupozrake ocko dostalo na uroven zdraveho a ci sa pohli aj dioptrie, ak by sa ti dalo napises mi prosim viac? Trenovali ste s pristrom aj potom, ci uz nie? Lebo ono sa to dokaze aj vratit. Velmi pekne ti dakujem, Jaj ozaj a vek dietatka? My mame ten pristroj mozno mesiac, ani neviem, nepoznacila som si to skoda. Ale syncek mal 6 rokov v juli. Dik moc.
@vierka0508, Vierka prosim ta uz necvicite s anblyometrom? Kolko ste cvicili? A aky vysledok ste dosiahli? V akom veku bolo dietatko ked ste ho pouzivali? Moc dakujem. Malo to vplyv aj na znizenie dioptrii?
@katka1981 Ahoj, takze u syna to bolo takto: 06/21 (3 a pol roka mal vtedy) sme zacali prekrývať lave oko, tupozrakost+skulenie, dioptrie 3.25 a 1. Potom mal kontrolu po pol roku kde sa nic nezlepsilo, tak som objednala pristroj, prisiel asi za 3 tyzdne, odvtedy sme šli 3x po 15min. Po 3 mesiacoch od pouzivania na dalsej kontrole zlepsenie o 2 riadky. Odvtedy kazda kontrola zlepsenie. Ja to pripisujem urcite tomu pristroju, nakolko to preliepanie ocka bol zo zaciatku riadny boj, lebo to nechcel atd. Ale ako sa mu to zacalo zlepsovat uz nemal ani taky problem s prekryvanim oka, vydrzal viac. Teraz sme boli naposledy na kontrole v auguste, povedla ze mu znizi dioptriu a buduci rok ho caka operacia na odstránenie skulenia. Teraz sú dni ked sa zadari svietit do oka len 2x alebo aj vobec nie. Popri tom co najviac prelepene ocko a namahame pri kresleni, na tablete atd.
@vierka0508, dakujem. A to mal plusky dioptrie? Vy ste zacali skor, ale zjavne u vas zabral ten pristroj, to je super. Dakujem ti.
@katka1981 ano plusky. Keby mu to ocko neubiehalo tak na to ani neprideme.
@vierka0508, mojmu vobec ani raz, keby nas pedina nezavola na preventivku, ani nas to nenapadne. A to bolo v decembri 2020 ked bolo covid. Moj mal +4 a +4,5. Teraz 16.8. mu namerala +2,5 a +4,5. Zdrave ocko sa zlepsilo o 1,5 dioptrie. Modlim sa, aby sa mu aj to chore znizilo.
@katka1981
@vierka0508
@vroni
@bambula626
@majobea
Ahojte, prosim vas, ako by ste s odstupom zhodnotili amblyostimulator? Zvazujem ci do toho ist.
@bzet, moj ho pouzival 2 mesiace ale malinko a nic. Zaciname znovu po dlhej dobe, ale uz ho pouzivam aj ja. Stal nas smiesnych 70 eur. Ked je tu nejaka sanca, 70 eur je za mna zadarmo. Takze bez vahania sme do toho isli. Ja ho potrebujem aj pre seba, zide sa viacerym, ani ho neplanujem predat. Takze za mna super investicia. Vies keby to stalo tisicku... ale aj tak by som to riskla, ved ide o zrak.
@bzet ja som sa pytala ci to nemôže uskodit v detskej fakultnej v BB kde sú odborníci a robia pleopticke cvicenia, poznali to a povedali ze uškodiť určite nie len pomoct
@katka1981
@malicka4388
Tak je dobre potom 🙂
My sme boli sice v martine ale vysetrovala nas doktorka z detskej v bb 🙂
A nepredavate ho niekto? Z bieloruska neposielaju.
@katka1981 ja som objednala z ebay. Dodanie asi 3 tyzdne.
@vierka0508, a uz ti prislo? Kolko ta to vyslo?
@katka1981 my ho uz mame 2 roky, asi 80€ aj s dopravou
@katka1981 https://www.ebay.com/itm/271642559436?hash=item...
Odtialto som objednavala
Ahojte mamky, nepredávate niektora amblyostimulator ? Prípadne na "prenájom" za poplatok. Ďakujem 🍀
@katka1981 prosím Vás ako vyzerá ten amblyostimulator? Ďakujem

@bambula626, Ahoj, prosim ta vy ste stihali 3x denne svieti po 15 minutach? Ake mate skusenosti s amblyometrom?