icon

Prístroj na liečbu tupozrakosti

niika21
9. jún 2017

Ahojte,mate skusenost s tymto pristrojom z Bieloruska pri liecbe tupozrakosti tzv. leniveho ocka u vasho dietata? ak by ste ho mali na predaj alebo pripadne overeny link kde sa da objednat bola by som vdacna....

Prístroj na liečbu tupozrakosti
majobea
6. jún 2024

@elie2019 on bol original inak z bieloruska vždy braný nie z ukrajiny

suriella
7. jún 2024

@elie2019 vsetko, mam rovnaku skusenost. Bielorusy to na Ukrajinu uz nepredavaju a na dovoz z BLR je u nas embargo. Nepodarilo sa nam zohnat nic viac ako ten jeden co uz mame - chcela som tuto pre ostatnych. Ale aj pre Ukrajincov je to riziko, kedze by nemali pendlovat medzi SVK a UA ale bojovat na fronte.... vdaka za info

elie2019
7. jún 2024

@suriella chcem sa opýtať ,po svietení ,dávate citát nejaké riadky ?ako je v návode naš má 5 mevie ešte citát ,nejaké písmena áno ..

suriella
11. jún 2024

@elie2019 treba hlavne oko zatazit, teda to oblikane ma odkryte, druhe s okluzorom, okuliarky a ideme: navlieka male koralky (objednala som z netu), aj tak, ze mu ich zosypm a hovorim nech najde zelenu macicku a podobne, aby trenoval, puzzle skladame, vymalovava malovanky s komplikovanejsimi obrazkami, kde je ziaduca drobna praca, kupila som knizky kde hlada rozdiely a mame appku Anna Soft (asi 40 eur na rok to stoji), s tym trenuje na tablete. Co sa mi ale osvedcilo viac (obe oci blika) je blikat dlhodobo jedno ocko a potom druhe (napr 3 tyzdne v kuse, nemenit po par dnoch), vtedy ma lepsie vysledky. Za pol roka zlepsil jedno oko o 40%, druhe o 20%, najvacsi skok mal prvy mesiac, to sme blikali len jedno, potom sme zacali blikat aj druhe a ide to pomalsie (logicky), ale lepsie ako nic.

juliana30
Odpoveď bola odstránená
elie2019
15. jún 2024

@suriella ďakujem ,za rozsiahlu odpoved ,chcem sa opýtať ,vy liečite tupozrakost ?my mame astigmatizmus a k tomu má dioptrie cca 3.25 a druhé okolo tiež okolo 3 ,dr hovorila ,že sa to môže vyhrotit ,aj do tupozraktosti …ak sa liečba nepodchytí …koľko má syn rokov ..a pokroky ,my viete takto napisat ,že z akých čísiel ste išli ,ja mu to dávam max jeden krát za deň ,niekedy aj dva ,ale moc to nechce ,ja mu pritom čítam ..a trocha mu ocko v jednom pohľade zabiehalo bez okuliari ,dalujem za odpoved

katka1981
15. jún 2024

@juliana30, ahoj, ako dlho ste ho pouzivali a ako pomohol?

juliana30
Autor odpoveď zmazal
suriella
16. jún 2024

@elie2019 syn ma 3 a 3/4. Ked mal nieco cez 3 roky zistili na preventivke ze nevidi dobre, poslali nas na ocne. Dioptrie +5 a tupozrakost na oboch ociach, jedno ostrost len 10%, druhe 30%. Neskulil. Len naklanal hlavu na bok akoby pozeral jednym okom. Po pol roku blikania + okluzor + cvicenia ma 50% ostrost na oboch ociach.
Pokrok viem podla toho, ze som kupila z netu optotyp s obrazkami a raz za mesiac z 5 metrov precita co vidi (mame optotyp na 5 metrov a podla tych cisel tam si vyratas vizus, teda ostrost, v %).
Ani nas to blikanie nechce, stale zboku kontrolujem ci pozera do svetla, vacsinou pozera dole a mam pocit, ze ked zacinal, pozeral do svetla viac, teraz vacsinou dole takze je to boj, ale nenecham ho poloslepeho. Aj tak si myslim ze ma super vysledok za pol roka liecby.
Astigmatizmus neviem ci sa da "vyliecit", je to nerovnomerne zakrivenie rohovky. Ja napr. mam astigmatizmus s dioptriami do dialky a ciastocne mi ho odstranili laserovou operaciou. Ale ked citam z jeho optotypu, komfortne mam ostrost 80% ale v realnom zivote v pohodicke. Takze aj syna by som aspon na tych 80 chcela dostat....Tupozrakost je dosledkom neliecenej dalekozrakosti, teda tie plusove dioptrie, obzvlast ak je velky rozdiel refrakcnej vady medzi ockami.

lauricka11
16. jún 2024

@juliana30 ahoj mali by sme záujem o pristroj🙏ďakujeme

juliana30
Autor odpoveď zmazal
elie2019
17. jún 2024

@suriella hej ten astigmatizmus sa asi nedá ,to som už počula ,mylsim ,že chlap Hi má tiež ..no my mame ,jedno oko -3 a druhé 4 ,ale predpísala nám 2 a 3 ..asi na deuhej kontrole zvýši dioptrie…ja som náhodne na to prišla ,keď sa mi zdal ,že mu pri jednom pohľade ubieha oko ,naša pediatrička vôbec nerobí kontroly oči ,pri priehladkach má 5 …tak keby sme skôr prišli na to ,a má 88 st a 86 ten cylinder asi to tiež neviem ,či je veľa ..a či tento prístroj je ,aj na toto naše …snažím sa aspoň raz do dňa …tak hádam sa vám to polepší ..ale asi ste na dobrej ceste ,keď sa vam to zlepšuje …ešte tie cvičenia u dr ,idem konzultáciu ,na jednom mi povedali,že rie cvičenia nie sú na to čo mame my

suriella
18. jún 2024

@juliana30 pleopticke cvicenia robite? Ako casto a vidite uz vysledky? Co liecite (ak chcete odpovedat)

brigita_2
26. júl 2024

Mamičky, Prosím Vás nemáte niekto na predaj amblyostimulátor ak už niekto nepotrebuje alebo nepoužíva ? 5ročnej dcérke tiež zistili tupozrakosť na ľavé očko ,dioptrie má +5,75 a na druhé +4,25, zatiaľ máme prelepovať očko.Rada by som vyskúšala aj túto možnosť . Skúšala som sa dopátrať k tomuto prístroju, ale objednať sa nedá alebo som zatiaľ nenašla spôsob ako by sa dalo . Ak by ste mi vedeli aj poradiť ako s objednaním alebo by som odkúpila veľmi rada . Ďakujem za odpoveď .

petronelak
Autor odpoveď zmazal
petronelak
Autor odpoveď zmazal
petronelak
Autor odpoveď zmazal
petronelak
Autor odpoveď zmazal
malicka4388
30. sep 2024

@petronelak už som predala davno

katka1981
30. sep 2024

@petronelak, ahoj, neplanujeme ho vobec predat. Maly ho pouziva vyse roka a ked raz budem mat cas, budem aj ja. PO tyzdni pouzivania som citila zmenu, 3x denne som si davala na 15 minut, zial nemam na to cas.

petronelak
Autor odpoveď zmazal
petronelak
Autor odpoveď zmazal
juliana30
Autor odpoveď zmazal
petronelak
1. okt 2024

@juliana30 okndalujem za info, prosimnako a kde sa vamnho podarilo aspom zoznaz

petronelak
Autor odpoveď zmazal
brigita_2
1. okt 2024

@petronelak žial nepodarilo dodnes . Objednať som tiež nevedela 😔 netuším odkiaľ by sa dalo . Ak by ste vy odniekadiaľ vedeli tak mi prosím dajte vedieť . Veľmi by sme to chceli skúsiť ,ako to niektorým deťom dopomohlo .Zatiaľ zalepujeme očko a trénujeme, prečítala malá zatiaľ o 4 riadky viac ako minule

petronelak
Autor odpoveď zmazal
katka1981
1. okt 2024

@petronelak, mame kamaratov ukrajincov, objednali si ho k sebe na ukrajinu a ked isli sem, tak nam ho priniesli, inak sme nevedeli. Chcela by si kupit takto? Lebo on sa vyraba v Bielorusku, dovaza sa napr. na Ukrajinu. Takto sme si ho vedeli zadovazit. Inak nie.

katka1981
1. okt 2024

@petronelak, skuste pani Matuchovu, nie je neskoro. Ona je uzasna, su cvicenia, kt. ked sa poctivo robia, dokazu zazraky.

katka1981
1. okt 2024

@petronelak, a na margo toho pristroja, nie je to drahe, skusila by som. Ja mam 43, robila som si s nim prave oko. Ja mam viacerodiagnoz, jednou z nich je tupozrakost. Prave oko mam slabe. Po tyzdni som citila zmenu. 3x denne som si ho davala, malemu davam len raz, viac sa neda. Bohuzial nemam na seba cas, ale naozaj po tyzdni som citila rozdiel.