Privreté očko u 5-mesačného dieťatka od narodenia

andrea_peterkova
15. mar 2024

Dobrý deň,

Mam 5 mesačne bábätko. Ma od narodenia jedno viečko oka privreté. Dokáže ho aj celé otvoriť napríklad pri hre. V kútiku oka sa nachádzaju cervene cievky. Absolvovala neurologické aj očné vyšetrenie, obe s negatívnym nálezom, napriek tomu, príčina však nebola objasnena. Keď dudlikuje, tak s tým očkom bliká. Máte skúsenosť, či tento problem môže prejsť sám, hľadáme ešte aj iné názory, skúsenosti a vyjadrenia.

Ďakujem

ariannazara
15. mar 2024

Poznám jedného chlapca ktorý to tak mal, a ma to tak stále a ma už 18 rokov. A bol aj na operácii ale nepomohlo, stále ma to jedno oko trochu privrete

aliaray1
16. mar 2024

@andrea_peterkova fiha no neviem ale ja ak by sme toto mali, vypytam si vymenny listok a napisem na ocne na Kramare. Je tam mailovy kontakt a nam odpisali ze obratom (mala zapal, akutna vec). V NUDCH su specialisti a mame super skusenost, nenechala by som to len tak ale riesila.
Velmi ti drzim palce. Necakala by som tiez so zalozenymi rukami.

vladkulienka
16. mar 2024

@andrea_peterkova má to aj synov spolužiak od narodenia...ocko sa mu úplne otvorí napr keď pije. Teraz má 5 rokov. A má to vyšetrené, je to nejaký syndróm,neviem presne pomenovanie.