icon

Príznaky a liečba laryngitídy u detí

23. okt 2025

Aj vcera som pisala ak by niekto nato potreboval poukazat, ale dnes pisem ine.dcera ma laryngitidu.vcera dostala injekciu u doktorky, velmi nepomohla.vecer prednison spala dobre.dnes este prednison a zajtra uz nie.doktorka povedala, ze to jej do piatku prejde.pocut ju este kaslat.neviem ci zajtra volat doktorke, ze stale kasle ci je to normalne pri laryngitide, ze bude kaslat este dlhsie.prvykrat ma laryngitidu som vystrasena.dnes ma este prednisin a pocut ju este obcas kaslat.obavam sa co zajtra ked uz mat nebude.

domka222
23. okt 2025

Kašeľ môže trvať aj viac ako týždeň. Určite ho už po podaní čapíku nemá taký, že má problém aj s dýchaním.

mullerova46
23. okt 2025

@anonym_autor kašľať bude dlho ale hlavne je aby dieťa nelezalo na rovnom 🙂 syn mal laryngitidu asi už 4 razy tento rok a postupne sa učíme ako ju zvládnuť najlepšie a najrýchlejšie. Hlavne je keď už počuješ zmenu v plači zapnúť difuzer aby bol vlhký vzduch a chladiť miestnosť najviac ako sa dá. Malý spí aj pod oknom s čiapkou na hlave a je na vysokom vankúši. Stále tie ťažké dni trvajú tak 3 dni a potom už liecime iba kašeľ stiptusinom 🙂

autor
23. okt 2025
@domka222

Kašeľ môže trvať aj viac ako týždeň. Určite ho už po podaní čapíku nemá taký, že má problém aj s dýchaním.

@domka222 je to už lepšie len dúfam, že aj zajtra to tak ostane keď už nemám dávať čipok.

autor
23. okt 2025
@mullerova46

@anonym_autor kašľať bude dlho ale hlavne je aby dieťa nelezalo na rovnom 🙂 syn mal laryngitidu asi už 4 razy tento rok a postupne sa učíme ako ju zvládnuť najlepšie a najrýchlejšie. Hlavne je keď už počuješ zmenu v plači zapnúť difuzer aby bol vlhký vzduch a chladiť miestnosť najviac ako sa dá. Malý spí aj pod oknom s čiapkou na hlave a je na vysokom vankúši. Stále tie ťažké dni trvajú tak 3 dni a potom už liecime iba kašeľ stiptusinom 🙂

@mullerova46 spi na vysokom vankúši len sa zvykne zošmyknuť.v noci som bola často hore a dvihla som ju naspäť.zmenu v plači som si nevšimla, ale nala zachrípnutý hlas a potom začala kašlať.aj nám doktorka vravela, že pri laryngitide stoptussin

luciferka93
23. okt 2025

@anonym_autor môj skoro ročný mal pred 2 týždňami laringitidu.... A kaslal po prednison isto menej aj menej chrcal... Nam to ale žiaľ po týždni prešlo na zápal priedusnice a atb sme sa nevyhli... Ale mame doma skolkara tak chori boli obaja... Nestihlo sa vyliečiť 1 a hneď ochorel znova.... Ale pri laringitide sme dávali len fenistil kvapky 3x denne a 3x denne kalciovy sirup... Zabralo zo skvelo ☺️. A hlavne cim viac vonku tým lepšie ☺️

linki90
23. okt 2025

@anonym_autor ahoj inhalátor nemáte ? Daj tam Vincentku a nech inhaluje nám to najviac pomáha , nám dala doktorka medrol tabletku a potom to prešlo záchvaty ma dva v noci tak hneď na okno alebo balkón studený vzduch nech dýcha a keď sa ukľudní tak inhalovať a kombo kalciový sirup a Stoptussin a fenistil kvapky alebo dithiaden , želám skóre uzdravenie ❤️

euka210
23. okt 2025

@anonym_autor problem nie je kasel...to moze aj 3t kaslat. Tam je problem stazene dychanie kvoli opuchu hrtanu tusim. Prednison ten opuch stiahne. Rovnako ako v noci pomaha ist s dietatom na chladny vzduch a netreba hned behat na pohotovost. U nas sme mali kriticke stale 2 noci, potom to uz bolo dobre a zlepsovalo sa.

banalu
23. okt 2025

Kasel bude este dlho, praveze ak prejde do pruktivneho uz je dobre. Ja sa snazim cipkom vyhybat a podavat len ked je naozaj zle. Naposledy sme nemuseli pouzit, ale mam ich vzdy v zalohe v chladnicke.
Prve noci spime pri uplne otvorenych terasovych dverach - zababusene a
ak treba dam aj ciapku obom na noc, ale studeny vzduch je to najlepsie.
A ako uz hore radili - inhalovat, kalciovy sirup, stoptusin a fenistil. No a cakat.

autor
23. okt 2025
@luciferka93

@anonym_autor môj skoro ročný mal pred 2 týždňami laringitidu.... A kaslal po prednison isto menej aj menej chrcal... Nam to ale žiaľ po týždni prešlo na zápal priedusnice a atb sme sa nevyhli... Ale mame doma skolkara tak chori boli obaja... Nestihlo sa vyliečiť 1 a hneď ochorel znova.... Ale pri laringitide sme dávali len fenistil kvapky 3x denne a 3x denne kalciovy sirup... Zabralo zo skvelo ☺️. A hlavne cim viac vonku tým lepšie ☺️

@luciferka93 fenistil kvapky ho cez den neuspavali?ja davam len na noc.kalciovy sirup a stoptussin davsm.na kalciovom sirupe ten neochuteny je sice napisane raz denne podla jej veku, ale doktorka mi vravela, ze pri laryngitide moze 3x.

autor
23. okt 2025
@linki90

@anonym_autor ahoj inhalátor nemáte ? Daj tam Vincentku a nech inhaluje nám to najviac pomáha , nám dala doktorka medrol tabletku a potom to prešlo záchvaty ma dva v noci tak hneď na okno alebo balkón studený vzduch nech dýcha a keď sa ukľudní tak inhalovať a kombo kalciový sirup a Stoptussin a fenistil kvapky alebo dithiaden , želám skóre uzdravenie ❤️

@linki90 inhalator nemame, ale tak asi bude darcek na vianoce.len je tvrdohlava, neviem ci si da masku na tvar.dakujem

autor
23. okt 2025
@euka210

@anonym_autor problem nie je kasel...to moze aj 3t kaslat. Tam je problem stazene dychanie kvoli opuchu hrtanu tusim. Prednison ten opuch stiahne. Rovnako ako v noci pomaha ist s dietatom na chladny vzduch a netreba hned behat na pohotovost. U nas sme mali kriticke stale 2 noci, potom to uz bolo dobre a zlepsovalo sa.

@euka210 dufam, ze aj u nas

autor
23. okt 2025
@banalu

Kasel bude este dlho, praveze ak prejde do pruktivneho uz je dobre. Ja sa snazim cipkom vyhybat a podavat len ked je naozaj zle. Naposledy sme nemuseli pouzit, ale mam ich vzdy v zalohe v chladnicke.
Prve noci spime pri uplne otvorenych terasovych dverach - zababusene a
ak treba dam aj ciapku obom na noc, ale studeny vzduch je to najlepsie.
A ako uz hore radili - inhalovat, kalciovy sirup, stoptusin a fenistil. No a cakat.

@banalu inhalator nemame.stoptussin, kalciovy sirup a fenistil davam.aj prednison este dnes, ale zajtra uz nemam davat.

luciferka93
24. okt 2025
@anonym_autor

@luciferka93 fenistil kvapky ho cez den neuspavali?ja davam len na noc.kalciovy sirup a stoptussin davsm.na kalciovom sirupe ten neochuteny je sice napisane raz denne podla jej veku, ale doktorka mi vravela, ze pri laryngitide moze 3x.

@anonym_autor neuspaval ho nikdy fenistil, dávam ho aj pri kašli a soploch na odpuchnutie sliznice.. Áno je tam 1x denne ale pri laringitide 3x sme dávali ako povedala Dr ☺️ inak co čítam k inhalatoru...mam doma aj 4 ročného a nikdy ani za svet nechcel inhalovat 😃 my chodíme do soľnej jaskyne a tam už vidieť účinok 🙏🙏

maryetta
24. okt 2025

Najhorsie su prve 2-3noci. Potom uz lepsie. Ten kasel bude dlhsie ale nie az taky dusivy.
Uzila som si s detmi a odporucam zohnat mast (ja som davala jazveciu) na hrud/krk a inhalovali vincentku.

luciferka93
24. okt 2025
@maryetta

Najhorsie su prve 2-3noci. Potom uz lepsie. Ten kasel bude dlhsie ale nie az taky dusivy.
Uzila som si s detmi a odporucam zohnat mast (ja som davala jazveciu) na hrud/krk a inhalovali vincentku.

@maryetta anooo jazvečia masť je čistý zázrak 😍

autor
24. okt 2025
@maryetta

@maryetta masť zoženiem od kamaráta. s tým inhalovaním, môže byť trošku problém

maryetta
24. okt 2025

Inhalovanie moze byt "strasiak" ale ak dieta vyskusa a uvidi ze to pomaha ze je lepsie tak potom bude same chcieť 😉
Ale aspon ta mast. Ak nemas tak aj olej pripadne bravčova masť.

banalu
25. okt 2025
@anonym_autor

@linki90 inhalator nemame, ale tak asi bude darcek na vianoce.len je tvrdohlava, neviem ci si da masku na tvar.dakujem

@anonym_autor ja som jej masku nikdy nedavala, pouzivame "naustok" smeruje jej na nos a usta. Zacinali sme tak, ze som ja v jej pritomnosti inhalovala, manzela som pred nou na to "navnadila" stylom, nechces skusit...
Mimo choroby postupne, ale kazdy den, az nakoniec nie je problem... je viac nez logicke, ze ak s hlucnym pristrojom, ktory nikdy dieta nevidelo a s maskou zacnem mierit na tvar, tak dieta to bude odmietat... ved to prepana vidi prvkrat v zivote..
Chce to trening a trpezlivost, je len male % deti, ktore len tak zo dna na den zacnu inhalovat....