Príznaky hypertonusu u detičiek
Žienky, tie, ktorých deti mali hypertonus. Aké príznaky ste si všimli ako prvé ? 🙂
@vahcaac tonus dieťaťa sa v prvým týždňoch,mesiacoch mení....ak by išlo o viditeľný problém - hypertonus alebo hypotonus tak lekár to zbadá a pošle ťa na rehabilitáciu s dieťaťom.....hypertonus znamená že končatiny sú celé v napätí, naopak hypotonus že dieťa je ako bábka....ale tu nefunguje že je to buď alebo ...medzi čiernou a bielou máš viac odtieňov....hypertonické dieťa si skôr všimneš lebo končatiny môže mať akoby v kŕči ako keď ty vedome napneš ruky v päsť alebo napneš nohy a držíš ich v napätí....tam sa dieťa skôr dáva do polôh kde sa uvolní alebo pomáhajú masáže, voda....hypotonické dieťa ak ta nie je výrazný hypotonus tak prirodzeným vývojom sa to samo zlepšuje, napr.keď sa dieťa začne plaziť, štvornoškovať....tam je problém vtedy keď takých pohybov nie je schopné, lebo je ako handerná bábika.....pohyby rúk nie sú znakom hypertonusu, môžu byť napäté keď dieťatko s nimi "šermuje" a hnevá sa na niečo, pri plači, ale ak sú v pokoji uvolnené tak to nie je hypertonus....
@vahcaac môj mal hypertonus už keď sa narodil. V nemocnici som si všimla, že sa neuveriteľne prehyba do luku, keď som ho išla pre baliť. Až ma to vydesilo. Ma hypertonus na chrbtici (v tých miestach) a končatiny hypotonicke. Cvičíme a zlepšilo sa to, pomaly to vyzerá, že ide 4nozkovat.

@vahcaac no tuhá je ako slak. Neviem to inak povedať. 3 krát denne cvičíme vojtovku. Prvé mesiace ju napríklad strašne skrucalo do tzv. Céčka, cvičením to ale prešlo.
Cvičiť, cvičiť, cvičiť..plus masáže...