Príznaky leukémie u detí
Ahojte, veľmi sa tejto choroby bojím a na dcére vidím príznaky a neviem sa zbaviť zlých myšlienok. Dcéra ma 2 roky. Pred pol rokom nastúpila do jasiel, odvtedy je veľakrát chorá (najčastejšie infekty dýchacích ciest), 2 týždne je ok a potom zase choroba. ATB mala raz na zápal stredného ucha a horúčky 2x. Teraz posledná choroba ale mala zlý priebeh, 3-4 dni vysoké teploty okolo 39-40, potom 2-3 dni už iba teplota. Avšak odvtedy neje nič, predtým s tým nemala problém. Teraz je 10. deň že skoro nič nepapá, ani mlieko. Má zväčšené aj uzliny na krku. Je aj podráždená a má trochu väčšie bruško. Môže to byť niečo vážne? :( crp mala nízke.
Odporučam navštíviť psychológa ale pre teba.nic v zlom ale toto mi normálne nepríde.
Ved chodite k pediatrovi tak sa spytaj. Podla popisu bezne dieta. Mam take doma tri. Bilancia od oktobra do konca januara 78 dni doma chori a 40 dni v praci
za normalnych okolnosti nastupuje dieta do kolektivu ako 3rocne, aj to sa castym chorobam a budovaniu imunity nevyhne...tvoja dcera bola tomu vystavena ako 1,5rocna, tak priebehy moze mat tazsie, s tym si mohla ratat...mas nejaku vaznu chorobu v rodine, alebo preco toto riesis?
Poznam dve deti, co mali leukemiu a tie priznaky boli take, ze to bola akoby nemoc, co na nic nereagovala a tak spravili odbery a zistili tie hodnoty. Ked sa tak bojis, tak nechaj dietatu vziat krv. Ale podla mna toto leukemia nebude.
Decko si zvyká na kolektív, preto je nonstop choré. Ale ty si ťuk na hlavu, keď takto rozmýšľaš
Pre tvoj pokoj sa radsej porad s doktorkou. Prepac, tu ti nikto z nas neomoze.
Alexandra Kolenová: Onkologické ochorenia v detskom veku. V kompletnom znení voľne dostupné na internete.
Dieťa po nástupe do kolektívu proste bude oveľa viac choré,ako predtým. Týmto prejde v podstate každé jedno dieťa.
Ahoj. Môj synček od nástupu do škôlky bol tiež veľmi často chorý. Celé 3 roky.
02-03/2025 niekde dostal virózu ruky-nohy-ústa.
Prešlo mu to. Potom sme boli na vyšetrení ORL kvôli mandliach (mali sme uz termín na zakrok).
Vždy bolo aktívny, hrával futbal, ale teraz zostal taky slabší, viac unavený...mysleli sme,že ho to iba prestáva baviť hrať.
Nikdy nebol veľký jedak, ale v priebehu mesiaca nam 2x volali zo škôlky, že nechce papať, boli ho bruško a ma 37,2 teplotu. Ked sme ho zobrali domov, všetko ok 🤷🏻♀️. Taktiež sa im zdal bledší... manželovi tiež (mbe zni nie, iba pery mal blede).
Tak som mu kúpila B-komplex a železo.
Ale vo štvrtok pred veľkou nocou boli prazdniny, tak som zašla k lekárke a vyžiadala som si odbery, či mu nechýba železo. Inak sa zdal ok, nesťažoval sa.
Za cca 3-4 hod. volala dr., že ma veľmi zle výsledky.
Utekali sme k nej. A az tam som si ja aj ona, všimli (predtým to také nemal) že sa mu veľmi zdurili uzliny pod krkom,mal ich napuchnute.
A diagnoza...ťažká anémia a ALL (akútna lymfoblastova leukémia).
Bol to šok, facka. Tak sme hneď išli do BA a odvtedy sa liecime na detskej onkológii.
Žiaľ, az to toho dňa nemal nejaké jednoznačné prejavy, výrazné... no zjavne to mohlo začať uz po tej viroze vo februári. Mal uz tie zlé bunky aj v mieche.
Ale ako primárka povedala... nezistime prečo ani kedy to začalo, prečo to vznikne... ale detí pribúda.
Ahoj. Môj synček od nástupu do škôlky bol tiež veľmi často chorý. Celé 3 roky.
02-03/2025 niekde dostal virózu ruky-nohy-ústa.
Prešlo mu to. Potom sme boli na vyšetrení ORL kvôli mandliach (mali sme uz termín na zakrok).
Vždy bolo aktívny, hrával futbal, ale teraz zostal taky slabší, viac unavený...mysleli sme,že ho to iba prestáva baviť hrať.
Nikdy nebol veľký jedak, ale v priebehu mesiaca nam 2x volali zo škôlky, že nechce papať, boli ho bruško a ma 37,2 teplotu. Ked sme ho zobrali domov, všetko ok 🤷🏻♀️. Taktiež sa im zdal bledší... manželovi tiež (mbe zni nie, iba pery mal blede).
Tak som mu kúpila B-komplex a železo.
Ale vo štvrtok pred veľkou nocou boli prazdniny, tak som zašla k lekárke a vyžiadala som si odbery, či mu nechýba železo. Inak sa zdal ok, nesťažoval sa.
Za cca 3-4 hod. volala dr., že ma veľmi zle výsledky.
Utekali sme k nej. A az tam som si ja aj ona, všimli (predtým to také nemal) že sa mu veľmi zdurili uzliny pod krkom,mal ich napuchnute.
A diagnoza...ťažká anémia a ALL (akútna lymfoblastova leukémia).
Bol to šok, facka. Tak sme hneď išli do BA a odvtedy sa liecime na detskej onkológii.
Žiaľ, az to toho dňa nemal nejaké jednoznačné prejavy, výrazné... no zjavne to mohlo začať uz po tej viroze vo februári. Mal uz tie zlé bunky aj v mieche.
Ale ako primárka povedala... nezistime prečo ani kedy to začalo, prečo to vznikne... ale detí pribúda.
@jaruskatt ahoj, je mi ľúto, čím si prechádzate, verím, ze budete co chvíľa už len spominat na toto obdobie a bude už len dobre.
Chcela som sa ta spýtať, vám robila pediatrická odbery keď bol chorý a na základe toho krvného obrazu zistila ze niečo nie je ok?
Aktuálne moja dcéra je chorá už vyše týždňa, nezdá sa mi a pediater nechce spraviť odbery, vraj až keď bude zdravá, ze budu skreslené kvôli infektu.
Trápi ma to, každá infekcia sa u nej ťahá dlho a tiež pozorujem únavu, nechutenstvo ale hlavne bolesti prstov na rukách a nohách.
T
@anonym_autor kde sa rodia také blbky 🤭 dieta si dala do jasly a pochyta každú chorobu ako 3/4 deti a ked vidis ze je vkuse chora preco ju este rok nenechas doma ? Aby imunita trocha dozrela?
@jaruskatt ahoj, je mi ľúto, čím si prechádzate, verím, ze budete co chvíľa už len spominat na toto obdobie a bude už len dobre.
Chcela som sa ta spýtať, vám robila pediatrická odbery keď bol chorý a na základe toho krvného obrazu zistila ze niečo nie je ok?
Aktuálne moja dcéra je chorá už vyše týždňa, nezdá sa mi a pediater nechce spraviť odbery, vraj až keď bude zdravá, ze budu skreslené kvôli infektu.
Trápi ma to, každá infekcia sa u nej ťahá dlho a tiež pozorujem únavu, nechutenstvo ale hlavne bolesti prstov na rukách a nohách.
T
@pataja Ďakujeme. Pri chorobe su take priznaky bezne, vtedy robia iba CRP, či treba antibiotika. Odbwry - krvný obraz robila ked nebol vtedy chorý.

Prepac, ale na zaklade tohto co si napisala hned riesit ze dieta ma leukemiu je fakt cez. Klasicky nonstop chore dieta po nastupe do kolektivu.