Príznaky vysokofunkčného autizmu u dvojročných detí
Zdravím. Môžem sa opýtať aké vaše deti mali priznaky ? Nás čaká vyšetrenie..zatiaľ nemáme potvrdenú žiadnu diagnózu ale priznaky sú podobné ako točenie s predmetmi niekedy,behanie hore dole,skúmanie veci detailné,nerozpráva, neukazuje prstom, ťahá za ruku ,rad skúma veci dotykom ,že hladká povrchy ..za to je šikovný čo sa týka logických hier,rad kreslí, lepí nálepky , puzzle,šantenie,tad sa túli, mojka , sám papa, pije a tak...ako vám poradili naučiť rozprávať, co vam pomohlo napredovať? Ma 2 roky a 2 mes. Ďakujem
@taktotedanie čo sa týka rozprávania vedel pár slov ale už ani tie nepoužíva. Tiež máme termín u logopeda. A nie neukazovalo prstom .
@mondy25 aj logoped vie len vyslovit podozrenie nie priamo diagnozu
2 roky je velmi skoro na dg. autizmu, ak ho odbornik v tomto veku "vidi" casto je to spojene s mentalnym postihnutim, ale to co si opisala vacsinou nie su hlavne priznaky autizmu
Môj bol v 2 rokoch taký ale snáď mal všetky možné znaky - nerozprával ani slovo, okrem toho ani nerozumel nič dokopy (fakt ani také kde máš noštek, kde je mama, ukáž kocku), točil sa na mieste, behal dokola z bodu A do bodu B, obzeral si ruky, zatváral otváral dvere, neukazoval, robil jeden zvuk dokola, krútil hlavou no snáď všetko čo si človek spomenie. Ale vždy sa rád mojkal aj očný kontakt dobrý napr. Teraz už na 4 roky - rozprávať rozpráva, negramaticky, v iných osobách, v ženskom rode ale aj tak to sa nedá porovnať s tím že som si myslela že hovoriť ani nebude. Rozumie všetky bežné veci, ale nerozumie na úrovni 4 ročných detí zase. Má ešte plienky, ale zas už sa toľko netočí, na vyšetreniach a terapiach je naučený pekne sedieť a pracovať. Odborníci sa doteraz nevedia zhodnúť aký autizmus to je, autizmus že určite áno len nevedia ktorý tip. Je to tak že keď ma zlú náladu tak ho hodnotia že detský, a keď má dobrú náladu a neukáže sa tak že možno bude aj vysokofunkcny aj keď to sa mne osobne až tak nezdá skôr atypicky možno 😃 aj keď v konečnom dôsledku je to asi jedno ktorý tip na napísaný
@kacena4 tak nemyslím si ,že toto bude náš prípad keďže zvláda aj sam jest,piť z pohára, je zručný k samoobslužné.. rád kreslí, pozera knižky a blaboce si pri tom ... jedine čo nás trápi je ta rec a že neukazuje nám čo chce ale ťahá za ruku . Odbornik ho este nevidel ,len po konzultácii s nami ,že sú tam určite znaky ale môže to byť aj iná porucha keďže pri tom je tenká hranica, vyšetrenie máme až o 3 mesiace u psychológa. Ale bolo nám aj povedané, že veľa detí majú pas príznaky ktoré časom zmiznú po dovŕšení 3 rokov alebo naopak sa stupňuje.
@kacena4 a aké sú hlavné príznaky autizmu? Dakujem
@bambina1011 daj si do googlu triada autizmu

Kto vyslovil podozrenie? Fakt ziadne slova? Ziadna slovna zasoba? Nikdy dieta neukazovalo prstom?
Aj moje dieta malo biednu slovnu zasobu, progres som zaznamenala po navsteve logopeda ale teda u nas nic tejto diagnoze nenasvedcuje ale zase tieto priznaky niesu zase az tak specificke