icon

Probiotiká proti bolestiam bruška u 3-mesačného bábätka?

21. nov 2024

Dobrý deň,
Mám 3 mesačné babätko pije materské mlieko ale teraz dávame už aj umele 1-2 krát do dňa keď neni dosť materského. Posledné 2 týždne si začal strašne veľa pýtať papať tak za to. Ale keď do papáme tak sa vykrúti jak luk a zaplače pravdepodobne bruško si myslím. Nekaká ani že každý deň. Toto plakanie robí 2-3 dni predtým ako sa vykaká a potom je až v kľude. Rozmýšlala som že mu kúpim probiotiká. Aspoň som sa dočítala, že to vraj na to pomáha na bruško? Možno pre niekoho blbá otázka ale kúpila som Biogaiu do kedy mu to môžem dávať? A je pravda že by mu to malo pomôcť s bruškom a stým kakaním?
Ďakujem

majamat
21. nov 2024

pred casom som sa zucasnila webinaru na temu probiotika, dr na otazku probiotika a babatka bola zasadne proti podavaniu probiotik, lebo babatka maju probiotika v materskom mlieku. a tiez neuznava uzivanieprobiotik v pripade, ze nei su problemy.

prehybanie sa do luku je casty prejav refluxu. toto ani probiotika nevyriesia. je vhodne pouzivanie antirefluxnych opatreni - najdes na nete. mozno to umele mlieko pouzit skor antirefluxne. ak treba s amaterkym, zaraba sa Nutriton. niekomu vyhovuje Gastrotuss sirup, ale u nas to nic nerobilo.
ten Nutriton je mozne pouzit aj pri umelom mlieku, ktore nie je antirefluxne. ide o to, ez taketo mleika mozu zapekat. ja som vzdy Nutriton podavala v nizsej davke ako bolo v navode. v takom pripade sme sa vyhli zapcham.

babatka kakat kazdy den nemusia ak su na materskom mlieku, vy sice nie ste uplne na materskom mlieku,a le ciastocne ano a teda tie babatka co su, mozu kakkat aj 1x za 1-2t, cize ak je to u vas 1xza 2dni, tka si myslim, ze by to este nemuselo byt tak zle.

no ak by ale predsa bolo treba probiotika hlavne z dvovodu prechodu takmer na umele mleiko, tak odporucala tieto https://www.drmax.sk/terezia-lactobacily-baby-k...

majamat
21. nov 2024

inak ta dr, co to prednasala je MUDr.Jana Mrazova a robi pravidelne seminare a to casto o roznych doplnkoch vyzivy, narazila som aj na homeopatiu a teda vyzna sa v tom naozaj dobre.