icon

Problém s dýchaním u dieťatka

patricia2120
17. apr 2015

Ahojte. hľadám mamičku s dieťatkom ktoré má aspoň podobné problémy s dieťatkom ako to moje. Môj drobček sa narodil s krásnou váhou aj keď som mala rizikové tehotenstvo. Keď mal 6 týždňov skončili sme v nemocnici, pretože raz večer prebudil s tým, že lapal po dychu. Hneď na to mal v nemocnici apnoické pauzy (zástavy dýchania počas spánku). Mal zvýšené aj kardio enzýmy. Mal a stále má problém s tým, že keď idem s ním von tak po istej dobe ( nebyvam s nim dlhsie vonku ako 2 hodiny) zbledne tak, že sú mu na tváričke vidieť žilky a aj má modré okolo pusinky a pozerá veľmi zvláštne a takmer ma nevníma.Má lieky na astmu. Má spravené vyšetrenia ale má ,len" mierne zníženp vzdušnosť plúc. Lekári sú zúfalí. Na neurológii dostal convulex a po nom sa prebral k zivotu, doslova. Sice mu apnoe pauzy neustupili uplne ale uz ich nema 13 za mesiac ale len max.3. Prosim vas neviete mi poradit co by mu mohlo byt uz som precitala o metabolickych a genetickych poruchách ale nic co by mohol mat moj drobcek som nenasla. dakujem vam velmi za pomoc

tova
•
17. apr 2015

moja dcera mala podobne po narodeni ked jedla ale do tyzdna sa to urovnalo. Casto takyto problemy sa do 1 roka urovnaju same, mozog potrebuje "dozriet". Ale to by mali skumat viac odbornici, poslat na vysetrenia. pocas spanku by ho mali v nemocnici napojit na kardiogram a kontrolovat kyslik v plucach celu noc.

crystynka
•
17. apr 2015

napadla ma otazka, ze ci kardiolog dokladne pozrel malej srdiecko, ci tam nebude nieco skryte... Viem velmi dobre ake to je ked lekari su bezradni a nevedia zistit pricinu. moja mala je od narodenia na dýchacom pristroji a doteraz nevedia co ma s plucami... :(

patricia2120
autor
•
17. apr 2015

moj drobcek ma uz 16 mesiacov a tiez si lekari mysleli ze to po roku skonci. Srdiecko ma v poriadku, neurologicky je viac menej v poriadku, na pluckach ma mierne znizenu vzdusnost plucok a aj tracheoskopiu mal v poriadku. uz som zufala. na zaciatku mesiaca sme prisli domov z nemocnice co mal kawasakiho syndrom. vzdy ked len slaby vanok fuka vonku hned ma kaslik :(

latvia
•
18. apr 2015

@patricia2120 ked ste mali kawasakiho,tak zrejme treba patrat po imunologickom probleme. Vysetrovali dopodrobna aj to? To by vysvetlovalo aj caste problemy dychacich ciest.