icon

Problém s predkožkou

majka12321
5. jan 2026

Ahojte, malý za mnou prišiel že mu nejde stiahnuť prekožka. Skúšala som aj ja, no ide stiahnuť len maaaalinky kúsoček od vrchu, potom je akoby prilepená 😫. Odvtedy sťahujeme 2 krát týždenne, no aj tak bez zlepšenia.
Predtým sa mu predkožka dala stiahnuť pekne , takmer úplne.
Nestretli ste sa s niečím podobným ? Ako ste to riešili ?

lucijalucy
5. jan 2026

Syn dostal kortikoidovu masť od pediatra a do pár dní to krásne išlo. Natierali sme vždy večer po sprche. Mali sme na výber buď vyskúšať masť alebo rovno smer chirurgia.. voľba jasná.

anonym_b5eb29
5. jan 2026

@majka12321
Riešili to u nás doma už asi 30 rokov dozadu , neviem či to aj tvojmu chlapcovi pomôže
Keď pôjde cikať, nech moč hneď nepúšťa , ale rukou nech to akoby pumpoval, chytí - teda zachytí moč, a potom zase pustí, aspoň 3 ,4 krát
Niečo ako keď z balóna vypúšťaš vzduch , zachytiš balón palcami , a potom pustiš vzduch von a dookola 😂
Znie to smiešne ale nám doma pomohlo aj to

anonym_84b872
5. jan 2026

Ja som toto vôbec nepretahovala nasilu, len pokiaľ išlo. Obom sa to casom povolilo. Pokiaľ normálne cika a nema zapal, netrápilo by ma to. Na Slovensku sa to extrémne zbytočne rieši a operuje.

majka12321
autor
5. jan 2026
@anonym_84b872

Ja som toto vôbec nepretahovala nasilu, len pokiaľ išlo. Obom sa to casom povolilo. Pokiaľ normálne cika a nema zapal, netrápilo by ma to. Na Slovensku sa to extrémne zbytočne rieši a operuje.

@anonym_84b872 ani ja som nikdy nepreťahovala nasilu, len pokiaľ išlo. Išlo to krásne , no potom sa o to začal starať sám a znova to nejde. Neviem ako je to možné. To sa dokáže predkožka znova takto prilepiť ?😫

anonym_84b872
5. jan 2026
@majka12321

@anonym_84b872 ani ja som nikdy nepreťahovala nasilu, len pokiaľ išlo. Išlo to krásne , no potom sa o to začal starať sám a znova to nejde. Neviem ako je to možné. To sa dokáže predkožka znova takto prilepiť ?😫

@majka12321 áno dokáže, kup si mastičku od justu alebo čo ti poradia, ak veľmi chces. Mojmu sa to vracalo, prilepilo, odlepilo. Ale ako vravím, s terajšim rozumom by som mavla rukou nad tym.
Ak cika a nema balonik, neriešila by som.

majka12321
autor
5. jan 2026
@anonym_84b872

@majka12321 áno dokáže, kup si mastičku od justu alebo čo ti poradia, ak veľmi chces. Mojmu sa to vracalo, prilepilo, odlepilo. Ale ako vravím, s terajšim rozumom by som mavla rukou nad tym.
Ak cika a nema balonik, neriešila by som.

@anonym_84b872 nejaké problémy nemá, preto ani neplánujem ísť k dr. Ale myslím že by sa to malo riešiť. Má 11 a bojím sa že potom bude už neskoro.

anonym_84b872
5. jan 2026
@majka12321

@anonym_84b872 nejaké problémy nemá, preto ani neplánujem ísť k dr. Ale myslím že by sa to malo riešiť. Má 11 a bojím sa že potom bude už neskoro.

@majka12321 už je dosť veľký, tak si kúp aspoň tú mastičku, ja mam triancinolom, čo nam dali vtrdy.alebo ten slez nebadany, uvidís. Hlavne s kludom. Moji boli tiež už taki velki, ked sa im to úplne odlepilo.

majka12321
autor
5. jan 2026
@anonym_84b872

@majka12321 už je dosť veľký, tak si kúp aspoň tú mastičku, ja mam triancinolom, čo nam dali vtrdy.alebo ten slez nebadany, uvidís. Hlavne s kludom. Moji boli tiež už taki velki, ked sa im to úplne odlepilo.

@anonym_84b872 To rada počujem. My zatiaľ skúsime preťahovať častejšie. A neboj nasucho nepretahujeme, nám naposledy pediatrička poradila používať normálny detsky olejček aby bolo preťahovanie príjemnejšie

sagitta33
5. jan 2026

Nášmu bude 11 a tiež ide stiahnuť len kúsok, menej ako 1/2 cm. Vraj sa to uvoľní samo.

majka12321
autor
5. jan 2026
@sagitta33

Nášmu bude 11 a tiež ide stiahnuť len kúsok, menej ako 1/2 cm. Vraj sa to uvoľní samo.

@sagitta33 Myslíš? Ja sa toho trochu bojím. Vy presťahujete pravidelne, alebo ste to nechali tak a čakáte ?

sagitta33
5. jan 2026
@majka12321

@sagitta33 Myslíš? Ja sa toho trochu bojím. Vy presťahujete pravidelne, alebo ste to nechali tak a čakáte ?

@majka12321 Preťahujeme pravidelne, ale nikdy to viac nešlo. Ani neviem ako ďaleko by to malo ísť pretiahnuť, ale podľa doktorky je to OK pokiaľ predkožka nie je zužená.

majka12321
autor
5. jan 2026
@sagitta33

@majka12321 Preťahujeme pravidelne, ale nikdy to viac nešlo. Ani neviem ako ďaleko by to malo ísť pretiahnuť, ale podľa doktorky je to OK pokiaľ predkožka nie je zužená.

@sagitta33 nam Dr povedala že by malo ísť stiahnuť úplne. Aby bol vidieť celý žaluď. Nám to išlo vždy max tak do 1/2. To sa mk zdalo dosť, ale teraz ro nejde vôbec. Asi to zanedbal keď sa o to staral sám 🤦‍♀️

sagitta33
5. jan 2026
@majka12321

@sagitta33 nam Dr povedala že by malo ísť stiahnuť úplne. Aby bol vidieť celý žaluď. Nám to išlo vždy max tak do 1/2. To sa mk zdalo dosť, ale teraz ro nejde vôbec. Asi to zanedbal keď sa o to staral sám 🤦‍♀️

@majka12321 Viem, že by mal byť vidieť celý žaluď, ale nepoznám koľko ešte chýba.🙈

anonym_ed0d15
6. jan 2026

@majka12321 Pod s tým za pediatrom a vystaví ti výmenný lístok detskému urologovi. Tam malému vykonajú obriezku a bude po probléme.

majka12321
autor
6. jan 2026
@anonym_ed0d15

@majka12321 Pod s tým za pediatrom a vystaví ti výmenný lístok detskému urologovi. Tam malému vykonajú obriezku a bude po probléme.

@anonym_ed0d15 obriezke sa chceme idealne vyhnúť 🙂

sisska96
6. jan 2026
@anonym_ed0d15

@anonym_ed0d15 Už je veľký na obriezku. V tomto veku už robia iba výnimočne

anonym_ed0d15
6. jan 2026
@majka12321

@anonym_ed0d15 obriezke sa chceme idealne vyhnúť 🙂

@majka12321 Prečo? Vyriešila by mu mnoho problémov.