icon

Problém so stolicou u 4-ročného

25. jún 2023

Dobrý deň, prosím vás, máte a tým niekto skúsenosť? Syn od 2 rokov sa pýta na wc cikať, na kakanie stále potrebuje plienku. Pred viac ako polrokom sme boli u psychológa, tam povedali, že je to z jeho strany emocialne, akoby nebol ešte pripravený odpútať sa odomňa, preto nechce pustiť to hovienko do wc, že plienku má bližšie atď... Ja som ho do toho ani nenutila, nechávam mu čas a priestor, teraz som sa ho pýtala či ideme skúsiť na wc tak že áno.. ale sadne si a vidím že tlačí, že naozaj chce ale nejde mu to, akurát si poprdi ale nič viac... Ako mu dokážem pomôcť?
Ďakujem za rady 🙏

dzulli1980
25. jún 2023

Daj mu čas ... moja dcéra už bola škôlkárka, kakala výlučne do plienky ... cikanie do wc v pohode ... vždy, keď prišla zo škôlky, muž jej dal plienku, vykakala sa ... prešlo to doslova zo dňa na deň ... sedela na wc, že ide cikať, odrazu hovorí, že jej treba aj kakať, muž hovorí, dám Ti plienku, ona nechcela, dala to bez problémov do záchoda ... zrejme už bol ten správny čas, zrejme dozrela ... ťažko povedať, čím to je, no základ je, nenúť ho do toho.

ankare
25. jún 2023

Môj starší začal do záchoda kakať ako 5rocny. 🤦 Sám od seba, z ničoho nič.
Hlavne,že kaka, len keď začne zadržiavať, vyrobíte si ďalší problém.
Neboj, raz to príde.
Držím palce!

pbra40
25. jún 2023

Riesili sme pred rokom (pred nastupom do skolky) to iste. Dcera doma len a len do plienky. Zo zaciatku skolky sa tak nastavila, ze kakala len a len doma. Vypytala plienku a urobila, co treba. Ale ako zacali v skolke aj spavat, tak sa pytam ucitelky, ako sa sprava v skolke, lebo doma teda ze kaka do plienky. A ucitelka mi zrazu povie, ze ale ona v skolke kaka normlane do zachoda, ze si nevsimla, ze by mala nejake tazkosti. Takze hviezda nasa to "hrala na dve strany".
Nepostrehla som v texte, ci maly chodi do skolky, ale mozno vyskusat na par mesiacov nejaku sukromnu s menaim poctom deti a verim, ze to bude i vas pripad, ze ho prostredie a kolektiv v tomto smere, stiahne.