icon

Problém so stolicou u 6 mesačného chlapca

ala76
29. jan 2013

mam 6m chlapceka.pijeme mliecko nutrilon AR-2,kedze mame reflux.ako som zacala prikrmovat sme mali problem so stolicou-zapekalo.vtedy sme pili 1.ako sme presli na 2 a prikrmujem sa mu zmenila stolica o 100st.a co je problem podla mna ma ju 5krat denne a bohuzial aj v noci.co podla mna neni normalne.trva to uz vyse tyzdna.prv som myslela ze je to hnacka tak sme dietovali-mliecko vysadili ale nic sa nezmenilo.dnes som sa nastvala a isla zaniest stolicu na rozbor kedze mudr.nic.takze cakam na vysledky a zase dietujeme.banan -ryz.odvar,mrkva kasa a aj smecta do ovocia a NIC!.sa nezmenilo.UZ SOM STOHO NERVOZNA.flasku pijeme na 3-4-150ml. krat co mu gruli v brusku.nemate stym skusnosti niektora z vas?mal v stolici aj take hnede malinke tenke cervicky ak to mozem takto nazvat.stolice su vsetkeho druhu aj hlien obcas.CO TO MOZE BYT?INAC JE KLUDNAY LEN PRED KAKANIM JE NESPOKOJNY KOLI BRUSKU A AJ V NOCI.PORADTE MI AK NIECO VIETE.DAKUJEM.

sjuz
29. jan 2013

skusenost nemam, ale mozno kym budes mat vysledok od lekara, skus davat probiotika. mne malej pomahali aj pri hnacke aj zapchach. davala som biogaiu (len ju treba mat v chladnicke) ale su aj ine...

kmkke
29. jan 2013

@ala76 No podľa netu máte asi mrle ☹
Ako sa mrle v organizme dieťaťa prejavujú?
Dieťa prehltne vajíčka, ktoré sa zo žalúdka dostanú do tenkého čreva, kde mrle dozrievajú. Môžu dráždiť sliznicu čreva a vyvolávať buď lokálne zápaly, alebo poruchy vstrebávania. Klinicky sa to u niektorých detí často nijako viditeľne neprejaví, ale mnohé môžu trpieť nechutenstvom, vracaním, hnačkami a bolesťami bruška. No najvýraznejším prejavom je svrbenie v oblasti konečníka, a to zvlášť v noci, alebo nadránom. To, že dieťa má mrle, na ňom dobre vidno. Veď sa aj hovorí: „Má mrle, neposedí...“ Tieto deti sú naozaj neposedné, ošívajú sa, lebo ich svrbí ritka, sú nesústredené a majú kruhy pod očami, keďže sú nevyspaté.
- http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...

ala76
autor
30. jan 2013

@sjuz no ja som davala nutrolin b ale presla som na dake nove teraz.viem bio gaja je dobra ale zatial mu ani nutrolin nezabral.uz jen 1den cakat.som zvedava.

ala76
autor
30. jan 2013

@kmkke preboha len to nie je aj nespokojny aj menej je a vnoci sa budi obcas sa doprehadzuje.chuda moje a kde by zobral mrle.zeby dcerka zo skolky?ruky si umyvame davam pozor dobre lebo uz mal priblemy zo stolicou kde som bola ja navine.mal bakteriu v brusku ktora sa nachadza na hidinovom mäse.cez den sa aj zahra ale nie dlho.no namoj dusu mozem povedat ze ma tieto prejavy az nato ze v noci celkom spi dobre ak ma mrle.som bohove zvedava dudfam ze tam nieco najdu nech sa to pohne dalej. jeho stav samo k lepsiemu.dakujem.

sjuz
30. jan 2013

@ala76 no ja som to prehliadla, ale aj ma v stolici cervicky, tak to budu asi tie mrle... a ak hej, skontroluj aj malu ...

ala76
autor
30. jan 2013

mala zatial je ok nestazuje sa a stolicu ma dobru ale pozriem sa na nu blizsie a aj na nase.diky.tiez si mislim ze asi su to mrle.

ala76
autor
30. jan 2013

@ala76 a bola som stolicu ukazat mudr a ona mi povedala ze to by sa hybali ale to mi vravela o pasomnici myslim.ci by sa hybali mrle.neviem a akej farby by boli.

veve39
30. jan 2013

@ala76 hnede "nitky" v stolici su po zjedeni bananu , je to nejaka vlaknina bananu, ktora nie je stravena, velmi casty vyskyt je u malych deti, ked sa im podava v prikrme banan...mrle by sa predsa hybali

ala76
autor
31. jan 2013

ano bolo to po banane a vraj by sa mali hybat mi tiez bolo povedane.tak ja tomu nerozumiem co to moze byt a este aj prestava jest a aj flasu odmieta cez den.vlastne ssa chyti cicat ale po min.sa zacne vzpierat a plakat.takze mi tu mame viac problemou. ☹

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená