Problém so stolicou u 6 mesačného chlapca
mam 6m chlapceka.pijeme mliecko nutrilon AR-2,kedze mame reflux.ako som zacala prikrmovat sme mali problem so stolicou-zapekalo.vtedy sme pili 1.ako sme presli na 2 a prikrmujem sa mu zmenila stolica o 100st.a co je problem podla mna ma ju 5krat denne a bohuzial aj v noci.co podla mna neni normalne.trva to uz vyse tyzdna.prv som myslela ze je to hnacka tak sme dietovali-mliecko vysadili ale nic sa nezmenilo.dnes som sa nastvala a isla zaniest stolicu na rozbor kedze mudr.nic.takze cakam na vysledky a zase dietujeme.banan -ryz.odvar,mrkva kasa a aj smecta do ovocia a NIC!.sa nezmenilo.UZ SOM STOHO NERVOZNA.flasku pijeme na 3-4-150ml. krat co mu gruli v brusku.nemate stym skusnosti niektora z vas?mal v stolici aj take hnede malinke tenke cervicky ak to mozem takto nazvat.stolice su vsetkeho druhu aj hlien obcas.CO TO MOZE BYT?INAC JE KLUDNAY LEN PRED KAKANIM JE NESPOKOJNY KOLI BRUSKU A AJ V NOCI.PORADTE MI AK NIECO VIETE.DAKUJEM.
@ala76 No podľa netu máte asi mrle ☹
Ako sa mrle v organizme dieťaťa prejavujú?
Dieťa prehltne vajíčka, ktoré sa zo žalúdka dostanú do tenkého čreva, kde mrle dozrievajú. Môžu dráždiť sliznicu čreva a vyvolávať buď lokálne zápaly, alebo poruchy vstrebávania. Klinicky sa to u niektorých detí často nijako viditeľne neprejaví, ale mnohé môžu trpieť nechutenstvom, vracaním, hnačkami a bolesťami bruška. No najvýraznejším prejavom je svrbenie v oblasti konečníka, a to zvlášť v noci, alebo nadránom. To, že dieťa má mrle, na ňom dobre vidno. Veď sa aj hovorí: „Má mrle, neposedí...“ Tieto deti sú naozaj neposedné, ošívajú sa, lebo ich svrbí ritka, sú nesústredené a majú kruhy pod očami, keďže sú nevyspaté.
- http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
@kmkke preboha len to nie je aj nespokojny aj menej je a vnoci sa budi obcas sa doprehadzuje.chuda moje a kde by zobral mrle.zeby dcerka zo skolky?ruky si umyvame davam pozor dobre lebo uz mal priblemy zo stolicou kde som bola ja navine.mal bakteriu v brusku ktora sa nachadza na hidinovom mäse.cez den sa aj zahra ale nie dlho.no namoj dusu mozem povedat ze ma tieto prejavy az nato ze v noci celkom spi dobre ak ma mrle.som bohove zvedava dudfam ze tam nieco najdu nech sa to pohne dalej. jeho stav samo k lepsiemu.dakujem.
mala zatial je ok nestazuje sa a stolicu ma dobru ale pozriem sa na nu blizsie a aj na nase.diky.tiez si mislim ze asi su to mrle.
ano bolo to po banane a vraj by sa mali hybat mi tiez bolo povedane.tak ja tomu nerozumiem co to moze byt a este aj prestava jest a aj flasu odmieta cez den.vlastne ssa chyti cicat ale po min.sa zacne vzpierat a plakat.takze mi tu mame viac problemou. ☹

skusenost nemam, ale mozno kym budes mat vysledok od lekara, skus davat probiotika. mne malej pomahali aj pri hnacke aj zapchach. davala som biogaiu (len ju treba mat v chladnicke) ale su aj ine...