icon

Problematické bruško u skoro trojročného dieťaťa

robo6665
29. nov 2020

Nenašla som tu podobnú tému tak ju skúšam založiť. Mali ma už niečo cez 2 a pól roka a ešte stále má občas problém z niektorymi surovinami či výrobkami. Bruško ich nevie stráviť. Nájdem tu ešte takú mamičku s podobným problémom?

lindusss2016
29. nov 2020

@robo6665 co znamena, ze ma problem? Bolieva ho alebo preco myslis, ze mu tie potraviny netravi? Moj maly bude mat v januari 3 roky a stale vela veci vykaka takmer v povodnom stave

robo6665
autor
30. nov 2020

@lindusss2016 bolieva a ho bruško keď mu dám kvapky na podporu trávenia za päť minút mu je lepšie a krásne mi zaspinka. Nebýva to vždy len niekedy keď sa moc schuti naje alebo mu nieco nesadne na žalúdok ci potraviny čo už jedol alebo sú pre neho novinky. Stolicu máme krasnu hnedu čo nám lekárka povedala že to je znak že telo spotrebuje všetko aj krásne priberame. No bruško občas strajkuje. Čítala som že dieťu môže od začatia podávania prikrmov trosku štrajkovať bruško ale už ma skoro tri a stále sa mu to neupravilo to mi je čudné. Všade po rodine počúvam že v tomto veku by už dieťa malo zjesť v poctate všetko a bez problémov ale mi ten problém stále máme.

beronsche
30. nov 2020

@robo6665 ved si odsleduj, co mu robi zle a to zo stravy vyluc...
Mudre reci rodiny nepocuvaj.. dieta v tomto veku moze mat x roznych potravinovych intolerancii a alergii a teda tvrdit, ze "moze zjest vsetko" je pomerne scestne .. Najma ak ma dieta len 2.5r ...

robo6665
autor
30. nov 2020

@beronsche len mám strach že keď pôjde do škôlky tam nebudú pozerať čo mu robí a nerobí dobre tam bude musieť papať všetko

robo6665
autor
30. nov 2020

@beronsche alergia to podľa nie je len potrebuje viac času na to aby si bruško zvyklo na rôzne potraviny

nevenka
30. nov 2020

@robo6665 nasa mala mala problem s bruskom do roka a pol, to bolo trapenie strasne. Pytajte sa na gastro, my sme absolvovali vsetky mozne vysetrenia, dokonca geneticke na rozne intolerancie, alergie. Este vtedy papala malo lepku, tak jedine celiakiu nemala vysetrenu. Vsetko mala ok. Dodnes ju brusko bolieva (ma 5), chodi na velku aj viackrat za den, ale strukovinam sa napriklad vyhyba, inak by zjedla aj klince. Musime davat pozor na mnozstvo a rychlost papania, aj z toho moze mat vacsiu plynatost, ak spapa velmi rychlo, tak sa nahlce vela vzduchu. A skuste dlhodobo probiotika, pripadne nam pomohlo kolostrum, davala som od malinka, najlepsia kombinacia bola tekute kolostrum a probiotika biopron. Ked bola vacsia, tak som kupila kolostrum v tobolkach a vysypala. Polieci sa tym pripadny zapal v crievku a mikroflora.

beronsche
30. nov 2020

@robo6665 prosim ta, to co je za argument s tou skolkou. Ak ma dieta zdr. tazkosti sposobene potravinovymi intoleranciami, tak by mu mali umoznit vlastnu stravu.. Netrap si vlastne dieta nejakym "zvykanim" si na potraviny, ktore mu skodia. Mozno naozaj potrebuje len cas.. Prip. mozes skusit alergologiu - takto malym detom sa vysetrenie robi z krvy. Mozno mu zistia, co nemoze..
Neviem, ake kvapky na podporu travenia mu davas, tiez by som s tym bola opatrna. Vysad vsetko, co sposobuje problem, nasat probiotika a len velmi pomaly zavadzaj nove potraviny.

robo6665
autor
30. nov 2020

@nevenka ale Vám ide predovšetkým o crievka a tie máme v pohode nám len zaludok občas strajkuje

robo6665
autor
30. nov 2020

@beronsche probiotyka ak sa nemýlim sú predovšetkým na čreva a tie sú ok len ten žalúdok nejako občas protestuje, manžel má problém z kyselinou tak možno to zdedil po ňom, kvapky sú našťastie len na bylinkovej báze tak tam sa nebojím

nevenka
1. dec 2020

@robo6665 no ale co su "kvapky na travenie"...ak ma problem, akykolvek, treba ist na gastro, musia vysetrit.