Problémy s kakaním u 14 mesačného dieťaťa

miroslavap
13. apr 2014

Ahojte, potrebujem radu ...... nekojila som a tak sme prešli viacerými šušenými mliečkami ...... po BEHE HA nás zapekalo a ťažko sa nám kakalo, po NUTRILONE sme vracali, tak nám doktorka dala na predpis NUTRITILON ....... problémy s kakaním boli stále ale menšie, kakali sme raz za 2-3 dni, ale stále s plačom ...... od ukončeného 11. mesiaca sme prešli na sušené mliečko z DM BABYLOVE ( na odporúčanie pani doktorky), asi 3 týždne teraz kombinujeme toto mliečko s kravským a máme problémy s kakaním ..... pravidelne malý dostáva 6 ml DUFALANU ....... a keď kakáme (s veľkým plačom) tak stále má riťku trošku od krvi od toho tlačenia ........ skúšali sme mu dávať iba kravské mlieko alebo iba sušené, ale problémy sú stále rovnaké. Alergiu na mlieko nemáme. Máte niekto nejaké rady ? Voda z ovsených vločiek a zo sušených sliviek nám nepomáha.

yvkay
13. apr 2014

nasej malej pomaha banan 🙂

swordka
13. apr 2014

@miroslavap ahoj, aj moja mala mala s tymto problemy...dokonca sme boli aj v nemocnici koli tomu, ked mala zapchu plus strach z kakania 7 dni...tiez sme skusali vsetko mozne, dufalac nam predpisala doktorka 5ml, a tiez cipky detske, ale nic nezaberalo...vsetko udrzala...v nemocnici nam navysili davku dufalacu, doktori hovorili ze 5ml je velmi malo pri zapche, tak davali 15ml plus cipky...je to prirodna laktuloza takze ziadna chemia, kludne zvys davku na 10ml pokial to nieje take zle ako bolo u nas...a potom to uz slo...dalsi tyzden sme este preventivne davali kazde rano 15ml dufalacu a vsetko islo ako po masle, po tyzdni bolo po probleme, a stolica sa upravila...odvtedy ziadny problem...ale keby bol, tak urcite dufalac vyssia davka plus cipok ;) vela stastia ;)

pipinka4
13. apr 2014

@miroslavap ja by som vyskusala probiotika biolakbaby mozno ma bieco s crevnou mikroflorou a tieto kvapky by mali pomoct.

miroslavap
autor
14. apr 2014

@swordka nám pani doktorka povedala, že 1 ml dufalacu na 1 kg ..... takze teoreticky môžeme brať 9 ml ..... ale skúsim mu dať tých 15 ml ....... a čipky aké? ďakujem za radu 🙂

miroslavap
autor
14. apr 2014

@pipinka4 určite vyskúšam 🙂 ďakujem 🙂

miroslavap
autor
14. apr 2014

@yvkay Naozaj? Lebo mne veľa ľudí hovorilo, že banán nesmiem dávať keď máme problémy s kakaním.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
swordka
14. apr 2014

@miroslavap ...no banan veru urcite nie, ten praveze ma opacny ucinok...cipky obycajne glycerinove, ale detske radsej.dostat ich v kazdej lekarni, okolo eura stoja...mojej malej davali tie dospelacke v nemocnici, vrieskala ako pavian chudatko...ale detske sa mozu uplne bez problemov...u nas zabrala ta kombinacia cipok plus rano ten dufalac...inak nam hrozilo po tych 7mich dnoch uz vyplach crievka :( nastastie sa nic take nestalo....ten dufalac uplne zmakci stolicu a potom to dieta neboli a ide to lahko...plus samozrejme vela tekutin treba davat dietatu...drzim vam palce 😉 viem ake je to trapenie...

miroslavap
autor
14. apr 2014

@swordka Ďakujem krásne za rady. Nám dufalac veľmi nepomáha ...... skúsime v kombinácii s čipkami čo to spraví.

karolin2014
17. apr 2014

my pouzivame produkty okg u vsetkych troch deticiek..maly mal problem so stolicou a teraz chodi kazdy den
http://www.okg-fit.cz/ pouzivame na vsetko