Problémy s kakaním u 3-ročného dieťaťa
Ahojte, prosím Vás ja už naozaj neviem čo mám robiť. Dcéra 3 roky odmieta kakať, odmieta plienku, občas sa vykaká do nohavičiek, no to čo to sprevádza je strašné. Pobehuje kričí, aby udržala hovienko silou mocou dnu, o tom ze sadnúť si na záchod nechce ani počuť. Cikať chodí normálne na záchod.
Začalo sa to tak ze keď mala 2 začala chodiť cikat na nočník, no s kakanim začal byť problém, mala na to plienku trvalo to dlho kým sme ju naučili si ju vypýtať, dali sme jej ju ona sa niekde oprela s knižkou a vykalala. Potom sme ju začali učiť nemát plienku v noci, to začala plienku odmietať úplne už aj na noc aj na kakanie. Už taký 3 mesiac to trvá a vôbec sa to nelepsi, rozmýšľam už nad psychologickou. Nestretli ste sa s tým niektorá?
Je dosť zeleniny, zvýšila som jej pitný režim, dávam slivkovu šťavu no žiadna zmena iba k horšiemu.
Za každú radu budem vďačná. Ešte pridám že na záchod sme ju nijak nenútili nikdy. Iba to co som čítala aj tu že 3 dní bez plienky aby začala chodiť na záchod co bola veľká chyba.
Ďakujem
dieta sa naucilo same, ale az neskor. psycho voooobec nepomohol. skor ze dietatu to prislo same prirodzene
@modrykolibrik od psychológa čakám ze mi skôr povie ako to nezhorsit, ako jej neurobiť traumu, možno s deťmi vie hovoriť lepšie ako ja a mala by povedala čoho sa bojí 🫣🤔
Áno niekedy sa to možno učili deti samé, tak ako vedia niektoré sami zaspávať ako bábätká.
A niektoré budú kričať. Pýtala som sa mami oni to robili tak ze sme sedeli kým sme sa nevykali ale ona hystericky vrieska len sa tam posadí, to ja ju nútiť nebudem
dieta sa naucilo same, ale az neskor. psycho voooobec nepomohol. skor ze dietatu to prislo same prirodzene
@balerina2025 mali ste podobný problém? Kedy dieťa dozrelo? Ďakujem
@20andrejka20 my sne mali raky problem a noli sme aj u psychologicky, ako pisete tiez som chcela vediet ako to nezhorsit a pomoct jej.univerzalna pomoc neexistuje, na kazfe dieta funguje nieco ine a aj pricina moze byt ina.mojej to trvalo cca takych 7- 8 mesuacov, skusali sme vsetko.odmenovanie, kresbicky na zachode, vlaknina v prasku, cipky .... prejde to az vtedy ked dieta samo pochopi ze musi chodit na zachod, ze je to prirodzene.a dopomoct mu mozete len tym ze nevybuchnete( co mne sa niekedy stalo)., nebudete nanho kricat.tie co pisu ze naco to riesit prejde to same, naco psychologicku, nezazili to co zazivate teraz vy. Chapem vas, viem co prezivate.poriadne nikde nemozete ist kvoli tomu a ked vidite ako sa dieta trapi, trpite aj vy.psychologicka vam moze pomoct ako na to dieta, vo mize zafungovat, hlada pricinu, ale nerobi zazraky.skuste kupit aj knihy o kakani, su take detske, mozno to ho nastartuje.a vela vela ovocia a obmedzit sladkosti.drzim palce

Ja nechápem čo chces počuť od psychológ. Kedysi matky takéto veci nieriesili a dieťa sa aj samé naučilo a teraz len furt za nejakým odborníkom by ste behali.