Problémy s prieduškami 2,5 ročného dieťaťa

timkuska
8. feb 2016

Ahojte.
Chcem sa poradit,dva a pol roc. dcera už berie tretie atb,najprv kvôli zápalu priedusiek,potom druhe,lebo po 10 dnoch s atb. to nebolo uplne.fit a CRP bolo 40 (norma.je 8),dnes,siedmy den,stale.nie sme.fit,CRP aj posilnejsich atb. 20,vyter nos a hrdlo negat.,doktorka nevie co jej je,uz ziadne ine vysetrenie,ale dala jej tretie atb.Co robit,ziadat este nejake vysetrenie?Ci len vybrať dalsie.lieky,ved to je aj pre dospeleho zaberak...

stratenanajdena
8. feb 2016

nam zabrala kapucinka vacsia, dali sme ju aj jedena pol rocnemu dietatku, samozrejme stvrtku tbl a to je 50 mg. je to bylinka - prirodne atb, ktore nici vyse 40 druhov bakterii, streptokokov, zlateho stafylokoka, mna dostala z plucnych chlamydii, co som mala snad po vyse mes. brania atb bolesti na hrudniku a nemohla som dychat!
Je to atb ale prirodne, ziaden farmaceut. priemysel a chemia. Vereim ju aj v tehotenstve. My sme tak detom preliecili iba s touto tbl aj skaredu anginu s teplotami, viacerym. aj teraz sme ju brali, lebo sme boli nachladnuti. aj najmensie babo malo skaredy kasel, zatekanie hlienov, akoby mu to sadalo na priedusky a zabralo uz po prvom pouziti - bolo vidiet zlepsenie!
ja by som pre tieto skusenosti sla touto cestou, nic zato nedas. pohorsit jej to nemoze ale netreba dat vela naraz. prajem skore uzdravenie!
RTG dcerke robili?

kikina84
8. feb 2016

@timkuska mi sme po x zapaloch priedušiek prekonali zapal pluc ..5 ročnej dcere sa tahali od septembra stale nejake menšie virozky..mala stale zelene sople..bola som s nou kazdy mesiac doma zo skolky..preslo to,potom sa to opat vratilo..Tiez jej brali krv ,mala len zvysene CRP...a dali jej na blind atb..Tie samozrejme nezabrali..tak jej dali dalsie..lebo sa ukazalo ze ma zapal pluc..Nezabrali ani tie..no a az po dobrati druhych atb som si dupla nohou ze chcem aj vyteri z nosa..a az tam nam zistili ze dcera ma pneumokoka,na ktoreho zabera uplne ine spektrum atb ako užívala..Boli sme aj na ORL..tam nam kazala hned vybrat nosne mandle a imonoalergologička jej nasadila Imunor-prasacie bielkoviny a az tie jej zabrali na imunitu..Ja ich uzivam tiez lebo som permanentne chora spolu s dcerou,ale teraz som pol roka neochorela,čo je uplne zazrak..Tak som ho nechala na vlastnu ziadost naordinovat aj dcere a pomaha jej velmi..Moja rada je kazdopadne trvat na všetkých vyšetreniach na aké máš nárok,určite by som išla na ORL vyšetrenie a aj imuno-alergoločičke, lebo aj tam sa veľa krát dozvieš to,čo ti pediater nepovie..Moja posledná skúsenosť teda stála za to..držím palce

timkuska
autor
9. feb 2016

@kikina84 vytery na robili,ale boli negativne,

@stratenanajdena rtg jej nerobili,iba vytery a CRP,len ma zarazilo,ze tretie atb nasadila na doliecenie,ale sama nevie coho...

stratenanajdena
9. feb 2016

nech jej zoberu aj specialne odbery krvi na plucne chlamydie, mykoplazmy, pertussis atd, totiz tieto sa bezne "v zakladnej vybave" nerobia. Trvala by som na podrobnych odberoch, nedavala by som jej tretie atb za sebou. vo vasom pripade bez dalsich vysetreni. Niekedy treba sice tak dlho brat jedny atb, ale pokial dr nevie, CO jej je a nema ziadnu diagnozu a lieci naslepo, uz by som tam sedela s mojim dietatom zas!
ps: a kludne skus tu kapucinku, je to volnopredajne prirodne atb, jej by som to dala 2x za den po strvtke z tej kap. vacsej.