icon

Problémy s rečou u detí

luckuz
22. apr 2025

Ahojte, syn 8 rokiv druhý deň začal mať problém s rečou. Ťažko sa opisuje, akoby sa mu nedalo vyslovit slovo. Vie co chce povedat len akoby to nevedekvyslovit. Potom sa rozbehne. Nie je to vždy. Stretol sa s tym niekto? Ďakujem za rady.

klementinka58
22. apr 2025

ano , moj ma recovu dyspraxiu a presne takto sa to prejavuje. chodi do zs pre nks

luckuz
autor
22. apr 2025

@klementinka58 ďakujem. Doteraz nemal žiadny problém s rečou ani výslovnosťou. Preto ma to vystrašilo.

klementinka58
22. apr 2025

@luckuz no ak doteraz nemal problem s recou tak to bude nieco ine, lebo moj mal od mala problem s recou

luckuz
autor
22. apr 2025

@klementinka58 hadam to bude iba prechodne

danieli
22. apr 2025

Cinkla by som detskemu lekarovi, ci mame prist

luckuz
autor
22. apr 2025

@danieli chystám sa zajtra cinknuť. Ja len či niekto nemal podobný problém

mmoonna
22. apr 2025

@luckuz ja by som porozmyslala nad mozgovou príhodou. Nechcem strašiť,ale môžu ju dostať aj deti

selenka7
22. apr 2025

Uz by som bola z neurologa!

letfenixa
23. apr 2025

@selenka7 toto ma zaujíma, že ako by si sa k nemu dostala. Dieťa to má druhý deň, tj začalo to vo sviatok. Max tak na pohotovosť sa človek dostane. K neurologovi potrebujes výmenný lístok a tak polroka čakacia doba.
@autorka išla by som s ním určite k pediatričke.

selenka7
23. apr 2025

@letfenixa ked je akutny stav, do najblizsej nemocnice na urgent, pripadne ak maju neurologicke oddelenie, tak tam. Vzdy je tam otvorena ambulancia a sluzbukonajuci lekar. Osobne som uz takto riesila gyndu, ocne, aj neurologa.

samik88
23. apr 2025

@letfenixa my sme sa tak dostali k detskej neurologičke hneď po sviatkoch na Vianoce (pohotovosť,nemocnica a hneď prvý prac.deň neuro). Takže je to reálne 🙂 ako píše @selenka7 akútne stavy zoberú hneď.

letfenixa
23. apr 2025
@selenka7

@letfenixa ked je akutny stav, do najblizsej nemocnice na urgent, pripadne ak maju neurologicke oddelenie, tak tam. Vzdy je tam otvorena ambulancia a sluzbukonajuci lekar. Osobne som uz takto riesila gyndu, ocne, aj neurologa.

@selenka7 ale nezačínaš u neurologa, buď pohotovosť alebo pediater.

rejka7
23. apr 2025

@luckuz nie je to koktanie? To deti prechodne mávajú, stres sa mu nejaký nestal? Alebo sa silno nezľakol? Pri mozgovej príhode by mu aj ústa ovisli, alebo pol tváre, alebo by nohu ťahal za sebou, bolela hlava, prípadne slintal, ruky vie zdvihnúť obe hore, vie si chytiť prstom nos?

selenka7
23. apr 2025
@letfenixa

@selenka7 ale nezačínaš u neurologa, buď pohotovosť alebo pediater.

@letfenixa ja som na tych oddeleniach nebola so ziadnym vymennym listkok od lekara prveho kontaktu. Nie je to bezna prax, ale akutne stavy neodmietnu. Vravim z vlastnej skusenosti

luckuz
autor
23. apr 2025
@rejka7

@luckuz nie je to koktanie? To deti prechodne mávajú, stres sa mu nejaký nestal? Alebo sa silno nezľakol? Pri mozgovej príhode by mu aj ústa ovisli, alebo pol tváre, alebo by nohu ťahal za sebou, bolela hlava, prípadne slintal, ruky vie zdvihnúť obe hore, vie si chytiť prstom nos?

@rejka7 vyzera to že myšlienky predbiehajú slová. Chce rychlo niečo povedať. Uvidíme ako sa to bude vyvíjať

rejka7
23. apr 2025
@luckuz

@rejka7 vyzera to že myšlienky predbiehajú slová. Chce rychlo niečo povedať. Uvidíme ako sa to bude vyvíjať

@luckuz inak to som mala aj ja, ale v mladšom veku, bola mama so mnou u psychológa s tým, stáva sa to. Vôbec nekoktam😁 teraz, stáva sa to inteligentným deťom. Samozrejme nechcem sa chváliť🫢😁😁. Keď som v strese, únave, alebo chcem zložito vyjadriť, čo chcem vo svojej práci ( som právnik) tak občas zopakujem 2x prvú slabiku za sebou. Keď to na sebe vidím, už viem že mám dosť a musím spomaliť😁😁